Didžiojoje Britanijoje leista genetiškai modifikuoti embrionus  (1)

Britanijos Žmogaus apvaisinimo ir embriologijos valdyba (HFEA) leido mokslininkei Kathy Niakan eksperimentuoti su žmogaus embrionų genetiniu modifikavimu. Apie tai praneša Francis Cricko institutas Londone, kur ir vykdomas mokslinis tyrimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-02-01 Didžiojoje Britanijoje leista genetiškai modifikuoti embrionus  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Daktarės Niakan vadovaujamos grupės vykdomo tyrimo tikslas, – suprasti, kokių genų reikia žmogaus embriono sėkmingam vystymuisi“, – sakoma pranešime.

Laikantis HFEA reikalavimų, eksperimentai bus vykdomi su savanoriškai tėvų paaukotais embrionais, ir išimtinai moksliniais tikslais. Netrukus tyrimui turėtų pritarti žinybos etikos komitetas.

Daktarė Niakan pranešė, kad yra pasirengusi pradėti eksperimentus su embrionų modifikavimu 2016 metų sausio viduryje. Tada žurnale Scientific Reports buvo publikuotas mokslinis straipsnis, aiškinantis bandymų su genais esmę ir žiniasklaida pradėjo diskusijas apie moralinį aspektą „sukurtų vaikų“ – gemalų, kuriems tėvai vėliau galės parinkti išvaizdą ir charakterio bruožus.

2015 metais leidimą analogiškiems bandymams gavo Kinijos mokslininkai.

Anksčiau Britanijos Bendruomenių rūmai oficialiai leido dirbtinį vaisiaus pradėjimą, naudojant trijų asmenų genetinę medžiagą – ši procedūra leidžia moterims su kiaušinėlių defektais susilaukti vaikų, neturinčių vystymosi sutrikimų. Katalikų ir anglikonų bažnyčių atstovai tada griežtai prieštaravo šiai procedūrai, teigdamos, kad taip pažeidžiamos etikos ir saugumo normos.

slon.ru

(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)