BBC atskleidė, kas vyksta slaptose „Facebook“ grupėse pedofilams  (0)

Pedofilai kuria ir buriasi į slaptas grupes socialiniame tinkle „Facebook“, kur dalijasi erotinėmis vaikų nuotraukomis ir žarsto gašlius komentarus. Tai nustatė tyrimą atlikę BBC žurnalistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svetainėje jau seniai leidžiama kurti slaptas grupes, kurių atrasti per paiešką neįmanoma, o turinį mato tik jų nariai. Prisijungti prie tokios grupės galima tik gavus esamo nario ar įkūrėjo kvietimą.

Žurnalistams pavyko aptikti daugybę tokių grupių, kurias įkūrė suaugę vyrai, jaučiantys potraukį nepilnamečiams. Vieną grupę administravo anksčiau dėl pedofilijos nuteistas asmuo, vis dar esantis seksualinių nusikaltėlių registre.

Šiose slaptose grupėse dalijamasi pornografinėmis ir erotinėmis nepilnamečių nuotraukomis, o jų komentaruose apstu nedviprasmiškų užuominų. Yra ir specializuotų puslapių: pavyzdžiui, tokių, kurie viešina mokyklines uniformas vilkinčių mergaičių fotografijas. Šie vaizdai vagiami iš žiniasklaidos, tinklaraščių ir net drabužių katalogų, taip pat galima aptikti viešose vietose slapta fiksuotų fotografijų ir vaizdo įrašų.

Fiktyvų profilį susikūrusiems žurnalistams pavyko gauti prieigą prie kelių slaptų grupių. Jose buvo apstu pusnuogių, seksualias pozas nutaisiusių nepilnamečių nuotraukų. Apie 20 nuotraukų jie pranešė „Facebook“ atstovams.

„Facebook“ skelbia šalinantis bet kokį seksualinį turinį su vaikais, tačiau svetainės atstovai ištrynė tik keturias nuotraukas, apie kurias buvo pranešta. Dar kelias vėliau pašalino patys vartotojai. Taigi galiausiai pusė šių vaizdų taip ir liko prieinami slaptų grupių nariams.

„Aš sukrėsta, kad tai nepažeidžia bendruomenės standartų. Bet koks tėvas ar net vaikas pažiūrėjęs į jas suprastų, kad tai nepriimtina“, – sakė Anglijos vaikų komisarė Anne Longfield.

Jos nuomone, „Facebook“ nedaro pakankamai, kad apsaugotų vaikus. Paties socialinio tinklo atstovai tikina dedantys visas pastangas, kad pašalintų nederamą turinį.

„Kalbant apie specifines grupes, manau, svarbu, kad mes jas atidžiai ištirtume“, – sakė „Facebook“ atstovas Rishi Saha, pridurdamas, kad apie nederamą turinį visada pranešama teisėsaugos institucijoms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(23)
(11)
(12)

Komentarai (0)