Neįtikėtina: privatūs „Facebook“ duomenys Kremliui bus pasiekiami viena ranka

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2015-12-17 11:40
Kodėl Rusų duomenys turėtų būti saugojami kur nors kitur negu Rusijoje? Čia yra labai sveikintinas įstatymas ir dauguma šalių turėtų tokį pat prisiimt vietoj patikėjimo "didžiajam broliui". Bet kaip visa tai pateikiama Lietuvoje kaip koks blogio planas tai yra tiesiog didžiulis facepalm. Amerikiečių tiksliau viso pasaulio žmonių duomenys yra prieinami jų slaptosioms tarnyboms n metų tą patį daro dabar ir Rusija tik su savo piliečiais so?..
Audrius 2015-12-17 11:48
kestutisz 2015-12-17 12:58
Naivumas neišpasakytas. Koks skirtumas kur serveris stovi - jei "didysis brolis" norės, jis galės paspausti kompaniją duoti prieigą prie jo ir stovinčio bet kur. Čia viskas tik dėl to, kad rusų kgb tikisi jog ant duomenų centro interneto šlangos užmetę prizmę nesunkiai galės prieiti ne tik prie tų duomenų kurie priklauso vietiniams, bet užsienio kompanijos gal netyčia (ar kokio gedimo kitame pasaulio gale) nukreips ir svetimus. O gal pavyks išanalizuoti kokius kartotinius konfiguracijos niuansus kurie padės įsilaužti kituose duomenų centruose. Na ir šiaip, susitarus keliom grupuotėm valdžios pagalba galima išspausti faktikškai kokią tik nori kainą už tų serverių laikymą (ir dar bus galima pavadinti "užsienio investicija").
Auksine Logika 2015-12-17 15:02
Atmink kad rusynas yra Siaures Korejos dvyne. O su Kimu/Putleriu sest prie derybu stalo del to kad jie dar labiau smaugtu savo aveles yra nusikaltimas.
lucy 2015-12-17 15:34
Savaime aišku, kad USA prieis prie tų duomenų kitaip ir būti negali, visiškai nenustebčiau jog jie būtų paprasčiausiai nelegaliai dubliuojami į USA ar kur nors kitur. Bet ne tame esmė, čia principo ir savigarbos reikalas jog savų piliečių duomenys turi būti tvarkomi jų valstybėje, nenustebčiau jog pagrindinis tikslas yra prikišti pagalių į ratus ir tiesiog visiškai išstumti facebook ir google ir ką ten dar. Šnipinėjimo nauda ir viskas kas su tuo susiję savaime aišku taip pat. Čia beveik analogiška situacija kaip kad buvo Kinijoje su Google arba dirbat pagal mūsų(kinų) taisykles arba dingstat.
uodas 2015-12-17 16:17
aš tiesiog įsitikinęs, kad prie mano visų facebuku ir t.t. privalo turėti prieigas tam tikros Lietuvos (ir tik Lietuvos) saugumo tarnybos. Jūs neesate privatūs asmenys, jūs esate tam tikros šalies piliečiai, su savo skirtingais tarakonais makaulėse ir vienam iš 100000 visviena susisuks smegenys kad reikia pasprogdinti pvz gedimino pilį ir prieš tai puse metu jis save visaip drąsins kokiam nors facebuke, kad tai atlikti. tikiuosi ir mūsų saugumas pradės tartis, kad mane, kartu su visais kitais pragyvenančiais Liet. teritorijoje retkarčiais praskanuotu.
kestutisz 2015-12-17 16:32
Iš karto po tai kai pradės apeidinėti visas tarpuvartes ir registruoti viską kas kur ant sienų ar ant primėtytų popieriukų prirašinėta. Nėra interneto terpė kažkuom kitokia nei šiaip "gyvas" gyvenimas - na gal atstumus sutrumpina ir tiek. Norėtum, kad gyvo pašnekesio su antra puse metu nuolat šalia sėdėtų anoniminis dėdulė su raudonu pažymėjimu ir užsirašinėtų?
Auksine Logika 2015-12-17 16:59
Butu galima sutikt jei rusynas butu normali salis, bet ten yra gansterine-diktaturine santvarka visai kaip shudu korejoj, todel tavo comment yra invalid.
lucy 2015-12-17 22:32
Taip ten yra didelė korupcija ir iš dalies diktatūra. Kitokia santvarka pas rusų ir neveikė ir neveiks. Rusai yra įpratę būti valdomi geležinio kumščio ir matomai kitaip nenori, jei norėtų kitaip Putinas nebūtų n metų soste. Jei ten staiga būtų "įvesta" skysta europietiška demokratija turėtum lygiai tokį pat variantą kaip buvo po SSRS sugriuvimo t.y. chuliganizmas, gaujos ir panašiai arba blogiausiu atveju kaip kad buvo su Kadafiu, Huesinu t.y. nuvertus diktatorių šalis pereina į visišką chaosą susiskaldo ir pasidaro dar blogiau negu buvo, pavyzdžių turim pas arabų pakankamai.
uodas 2015-12-18 09:44
kaip jie ieško ir kokias tarpuvartes apeina, čia jų reikalas, svarbu kad butu labiau atrištos rankos, padidinant darbo našumą. kad sedetu dedulė nenorėčiau - bet tai egoistiška, mastyti tik apie save, kai po pasauli sklando tiek parazitų, kurių vis daugėja, daugėėėja. todėl jei aš šnekėsiu su antraja puse o jis klausys, kagi.
immortallt 2015-12-18 10:11
Kai tai įteisinama tam, kad bet kokia opozicija galėtų būt sunaikinama jos užmuomazgose, tikrai sveikintinas žingsnis. Vatnykų tikras rojus - jokio šanso geriau gyventi.
exex 2015-12-19 08:05
Jokios institucijos neveikia Rusijoje. Kremliui tik galvoj smaugt bet kokią opoziciją. Kiekvienas pareiškimas prieš misterį Putiną lygus Valstybės išdavystei. Kuo daugiau nužemins žmones – tuo jie paklusni bus.