Patvirtinta: jau greitai iš parduotuvių išnyks nemokami maišeliai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-02-19 09:40
Nuotrauka klaidinanti, nes šie maišeliai nei bus apmokestinti, nei uždrausti.
bat0nas 2016-02-19 10:06
Skaidrių ypač plonų maišelių tai neliečia. Prekybos centruose (maisto prekėse) prekių maišeliai ir dabar apmokestinami. Nemokamus prekių maišelius dalina, galima sakyti, tik drabužių ir avalynių parduotuvės. Jeigu teisingai suprantu apimtį - lieka neaišku, kam reikia laukti 2019 metų.
DvD's 2016-02-19 10:19
Nemanau kad parduotuvėse išvis būna kažkas nemokamo. Manau, jei net ir maišelių nemuša į kasą, jų kaina automatiškai yra paskirstoma ir priskaičiuojama prie prekių ar paslaugų kainos.
immortallt 2016-02-19 11:36
O ką manai, kad verslas tuos maišelius iš geros dūšios dalina? Kas dar manai nemokama? Aptarnavimas, nes ten dirba savanoriai? Baikit būt naivūs, visi už savo darbą ir investicijas turi gauti savo dalį. Nesutinkat? Tai tikiuosi dirbat už MMA arba savanoriaujat tik.
Broniusg 2016-02-19 11:44
Būtų sveikintina iniciatyva jei ir alternatyva atsirastų. Pavyzdžiui grįžti prie popierinių maišelių. Bet baiminuosi kad tai tik proga papildomus centukus priskaičiuoti. Tuo visas ekologiškumo vajus ir baigsis.
daynewss 2016-02-19 12:07
Paskaičiuokim. 99,5% lengvųjų maišelių, kuriuos naudoju patenka į geltonąjį konteinerį. 99,5% plastikinių maišų, kuriuos naudoju patenka į geltonąjį konteinerį. Taigi, iš 300 maišų/maišelių ~1,5 maišo/maišelio papuola į savartyną. Tai kaip suprasti? Ir iš vis. Kam pirkti vienkartinius maišelius? Aš asmeniškai jau kokius 5-7 metus naudoju tą patį daugkartinį machinacijos maišą/tašę ir iš viso jokių problemų nėra. Eilinis pasipinigavimas. PS Paskutinėje pastraipoje klaida.
DvD's 2016-02-19 12:53
immortallt, ar tu manęs nesupratai, ar aš tavęs ...? viskas ką sakau tai ir yra, kad tie maišeliai nėra iš geros dūšios dalinami, tikrai joks generalinis tinklo direktorius jų už savus neperka ir veltui nedalina, mes už juos susimokam tik kita forma ... verslus būtent dėl to ir išlaiko, kad nieko nemokamai nedalina. Kaip sakoma, net ir sūris pelėkautuose nėra nemokamas .....
immortallt 2016-02-19 13:05
DvD's, tai kam tas visas "Nemanau kad parduotuvėse išvis būna kažkas nemokamo"? Tiesiog atsikratykime įpročio norėt, kad kažkas nemokamai jums dirbtų. Patys nepažįstamiesiems turbūt irgi nedirbat, tai kam maivytis? daynewss, gerai, kad tu surūšiuoji, pas mane darbe yra daug žmonių, kurie meta plastiką į bendrą, nors tiesiogine to žodžio prasme už 50cm stovi plastiko konteineris. O darbe pas mane tik bent vidutinės kvalifikacijos specialistai. Auklėjam, bet auklėjimo procesas ilgas.
hamann 2016-02-19 13:21
Keisti man tokie sprendimai. Spręsti problemą kurios nėra. Suprantu jei neribotai dalintų parduotuvėse maišelius nemokamai. O dabar ir taip mokami buvo. Tai kokia to nauda? O įvairios drabužių parduotuvės, arba pakuos į popierinius arba išskirs prekės kainoje maišelio kainą. Prekės kaina €8.99 įmuš €8.89 prekė + €0.10 maišelis. Toks vaizdas, kad tie nutarimai leidžiami tik tam kad juos leisti. 2. Turi būti ir ekonominė nauda: Tarkim du šiukšlių išvežimo "planai" brangesnis nerūšiuojantiems, pigesnis - rūšiuojantiems. Aišku daugiabučių kiemuose kontrolė komplikuota, bet privatiems namams galėtų veikt nors ir nuo šiandien (nežinau, gal ir veikia, nesidomėjau)
immortallt 2016-02-19 13:41
Privatiems namams, daug kur išdavė po konteinerį, kur (bent Klaipėdoje) į maišą sudedi plastiką ir popierių, į konteinerio dugną sumeti stiklą. Prie mano daugbiabučio Klaipėdoje yra požeminiai konteineriai, tai dangčiai platūs ir patogūs. Va konkrečiai šitie rūšiavimo konteineriai, tai ir man mįslė, niekas į juos netelpa.
Aidziux 2016-02-19 14:15
Esme, kad rubu parduotuvese neklausia ar reikia maiselio, tiesiog deda prekes ir tiek. Kai reikes moketi atskirai, dauguma tiesiog atsisakys ju, nes dazniausiai apsiperkama tuo paciu metu keliose parduotuvese ir kiekvienoj gauname po maiseli, apmokestinus, manau apsieis daugelis su 1.
ISG 2016-02-19 17:42
Immortal, verslininke tu didysis. Ir taip aisku, kad savaime suprantama, kad tie maisai yra iskaiciuoti i kaina, ir viskas cia ok. Bet taip pat ir aiski, kad jei juos apmokestins, tai prekiu kaina NEBUS sumazinta nei per cento dali
ISG 2016-02-19 17:44
O maiseliai su logotipais yra neapmokestinami, tai ura savotiska reklama... Pats dirbu finansu skyriuj savo imonej ir turim maiselius su logo. Jie yra apskaitomi visiskai kitaip nei prekes, ir kainu skaiciavime jie niekur nesusikerta. Jie yra marketingo kastu centre...
Shinigami 2016-02-19 18:40
Tas stiklinis pavyzdys geras, bet kiti du kvaili. Nes tiek popieriaus, tiek plastiko atvejų pakuotes gali sulankstyti ir tilps. Jei nelankstysi tada ir į buitinių atliekų konteinerį tavo atliekos netilps. Nes gali atnešti šaldytuvo dėžę nesulankstęs (230X50X50 cm), bet jei ta dėžę suplėšysi ir sulankstysi tada ji tilps pro šiukšliadėžės anga. Žinoma, stiklo nesulankstysi, tai jau kitas dalykas. Bet nėra daug žmonių kurie išmeta trilitrinius. Kiek man žinoma, rūšiuotos atliekos išvežamos nemokamai, tik už buitines atliekas reikia mokėti. Bet daugumai ant to nusispjauti. Jie geriau išmes į buitini konteinerį ir sumokės, nei išrūšiuos ir nemokės. O kas dėl straipsnio, tai čia absurdas. Visose maisto prekių parduotuvėse maišeliai jau dabar kainuoja ir nemažai (aš naudoju medžiagini, tai neturiu dėl to išlaidų). Kitose gauni maišelį, bet jį dažniau pardavėjas įkiša kad save pareklamuotu, o ne pirkėjui reikia.
Kyborg 2016-02-19 20:39
ISG, verslininke tu mažasis. Iki tokių smulkmenų nustatinėjant kainas niekas nesileidžia. Remiantis tavo logika, parduotuvė turėjusi 30 darbuotojų, priėmus dar 2 darbuotojus turėtų nedeliant pakelt kainas, nes jos sanaudos padidėjo.
hamann 2016-02-20 12:15
jeigu namie rūšiuoju atliekas ir dedu butelius, plastiką ir popierių į skirtingus maišus, tai nori pasakyt kad normalu yra atėjus prie konteinerio, traukt butelius po vieną iš maišo ir mest į konteinerį? tada imtis popieriaus ir plastiko? ir dvidešimt minučių praleist kišant po vieną butelį, vietoj to kad išpurtytum visą maišą ir eitum namo? tai ačiū aš geriau mokėsiu už šiukšlių išvežimą ir nerūšiuosiu, kol nebus normalių konteinerių.
Shinigami 2016-02-20 12:52
O tu sakai, kad normalu, jog aš savo šiukšles dar turiu į konteinerį nešti? Jei jų kažkam reikia tegu ateina ir iš manęs pasiima, o man gerai ir pro langą jas išmesti. Su tavo mastymu ir iki šitokių dalykų prieisi.
trapecijus 2016-02-20 18:21
Manau auklėti ir ugdyti supratingumą galima ir per kišenę. Aišku, jei priimtos taisyklės nesikerta su sveiku protu. Kaip tik gavau sąskaitą vakar už šiukšlių išvežimą už 2015m. Veiksmas vykstą Airijoj. Čia gal kažkiek paprasčiau, nes didžioji dauguma gyventojų gyvena namuose (turiu galvoj ne butuose). Už pernai metus turiu susimokėt 220 eurų. Sistema tokia - duoda šiukšliavežiai du konteinerius 240L mano atveju (jų dydį galima pasirinkt pagal asmens poreikius) - vienas General waste - kas būtų pegrinde virtuvės atliekos, kitas - perdirbamoms šiukšlėms (bet ne stiklui). Abu konteinerius išveža kas antrą savaitę - už perdirbamų atliekų (popierius, metalas, plastmasė) konteinerio išvežimą mokėti nereikia, tad gali kiekvieną kas antrą savaitę išvaryt ant gatvės - ką ir darau. Turint stiklo konteinerį - jį išveš kartą per mėnesį. Už buitines atliekas - maisto likučiai dažniausiai - moku pagal išvežtų konteinerių per metus kiekį. Sistema tokia - jei per metus ''pakeltų'' buitinių atliekų konteinerių kiekis yra nuo: 1 iki 13, moki 220 eurų 14-27 - 304 28-40 - 334 41-52 - 372 Mano atveju išvežta 12 - tilpau į mažają kainą. Sistema veikia neblogai, nes aš suinteresuotas rušiuoti - didesnes kartonines dėžes bei stiklą vežu pats į perdirbimo centrą, kurį turi visi didesni kaimai, perdirbamas atliekas atskirai - už jį išvežimą nemoku. Konteineriai turi užklijuotus barkodus - šiukšlevežys nuskanuoja prieš išversdamas konteinerį. Gauta sąskaita - sekundžių tikslumu užfiksuotas laikas jei vdrug kiltų ginčytina situacija. Dar vienas patogumas - iš vakaro 7val gaunu žinutę, kad nepamirščiau apie ryt vežamas šiukšles. Būdų išsivežti šiukšles yra daug - pvz nusiperki šiukšlių maišą už berods 5,50 euro kažkur 80-90L talpos ir dėk į jį kątik nori - tik žinok kokią dieną pro šalį važiuos šiukšliavežiai. Jei maišas bus per sunkus, jo neims; jei šuo ar varnos maišą išdraskys ir tu paliksi viską likimo valiai - prisistatys inspektorius su guminėm pirštinėm, išknis likusias šiukšles, jei ras bet kokį įraša su vardu ir pavarde ant sąskaitos ar laiško, kurių čia kalnai eina mokėsi baudą - 240 eurų berods būdavo. Visiškai sutinku, kad su daugiabučiais viską sureguliuoti būtų kur kas sunkiau.
Shinigami 2016-02-21 12:24
Su daugiabučiais irgi yra kažkas panašaus, žinoma tik kontroliuoti yra sunkiau. Yra perdirbamų atliekų konteineriai už kuriuos niekas nemoka ir yra buitinių atliekų konteineriai už kuriuos reikia mokėti. Pernai pabrango buitinių atliekų išvežimas dėl ko namo bendrija nusprendė atsisakyti vieno iš trijų buitinių konteinerių kad mokesčiai nepadidėtu. Ir visiems pranešė, kad jei nenori mokėti daugiau už atliekų išvežimą, kad pradėtu labiau rūšiuoti. Jei nerūšiuos ir buitinių atliekų konteineriai bus perpildyti, tai teks gražinti trečia konteinerį ir visi mokės brangiau. Žinoma, kadangi daugiabutyje gyvena daug žmonių ir kai kam nusispjauti į padidėjusias išlaidas (kaip hamann) tada visiems tenka mokėti daugiau. Gerai tik tiek, kad bomžai praknisa ir išsineša dalį buitinių atliekų, tai daugiau jų gali mesti į konteinerį
Nerealiai 2016-02-21 13:58
Už mokesčių padidėjimą iš dalies kalti ir žmonės iš nežinia kur atvažiuojantys su krūvom šiukšlių maišų. Kartą teko matyt, kai prikrovė pilną konteinerį ir išvažiavo. Nors dėl manęs geriau jau taip, nei kai kurie sumąsto šiukšlių atsikratyti tiesiog miškuose. Gyvenant nuosavam name kur kas viskas paprasčiau. Na o gyvenant butuose deja tenka mokėt už kitus gudručius.