Didysis savijautos testas – dėl ko lietuviams derėtų susirūpinti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2016-02-26 17:44
Kuo dažniau valau dantis tuo labiau smirda iš burnos po kelių valandų po valymo, panašiai kaip, kad būčiau išgėręs coca-colos na ta kuri su daug cukraus, manau bakterijų balansas pasikeičia į blogūjų bakterijų pusę nuo perdėto bakterijų šalinimo. O nuo skalavimo ir visokių dezinfekuojančių skysčių išvis manau galimą ligą pasigauti, taspats, kas naudoti antibakterinį muilą visada. Niekas mūsų protėviams negamino dantų šepetėlių ir pastos niekada, tai reiškia valyti dantis yra labai nenatūralu. Na kadangi beždžionės dantis pasigramdo su pagaliuku kartais tai manau valyti reikia, bet tai neturi būti perlenkta. ES gyventojai labiausiai laikosi higienos pasaulyje ir dėl to serga daugiausiai už visus alergijom. Higiena gerai, bet kas perdaug, tas nesveika. Milijojnus metų gyvenom su bakterijom kartu simbiozėj, o dabar norim jas visas pašakinti, tas prie gero tikrai neprives.
Evil Goku 2016-02-26 17:55
Alergijoms tikrai gali turėti įtakos aplinkos švara. Nes imunitetas per daug "nuobodžiauja" ir "prisigalvoja" priešų. Bet nereikia užmiršti, natūralios atrankos įtakos sumenkimo vakarų pasaulyje sumenkimo. "silpni" ar "defektuoti" individai netik išgyvena, bet ir gali sėkmingai dauginti. Kas žmonių pasaulyje nėra jau taip blogai.
UTF16 2016-02-26 18:54
O jie labai sveikai ir ilgai gyveno, mažiau sirgo?
Interasantas 2016-02-26 23:42
Bahuriux, kada buvai pas Burnos Higienistą ar Odontologą paskutinį kartą? Iš tavo tariamų simptomų, būtų galima teigti podanteninius akmenis. Ten bakterijų irštva, kuri dirgina tiek kietuosius, tiek minkštuosius audinius. O po valymo apanaikini dantenų kišenėse ęsančias bakterijas ir jų apykaitos produktus, kurie va ir smirdi. O galimai išoriškai nematomas apnašas toje kišenėje nepasinaikina ir viduje toliau vyksta diskoteka. Ir tik laiko klausymas, kada išeis chebra į kiemą toliau vakarėlį tęsti. Dantų šepetėliai ir jokios pastos/skysčiai nepadės. Tik po profesionalios higienos ir galimai ne po vieno kurso per metus su tinkama asmenine higiena baisiausias priešas bus tik dantų dylimas. Žinoma neatmeskime ir ėduonies kvapo šaltinio. Čia jau manasis atvejis, tik kvapelis vos jaučiamas iš tarpdančio BUVO.
bahuriux 2016-02-27 00:14
Prieš metus, prieš du metus valė akmenis.
Interasantas 2016-02-27 00:30
O ką tie? Teorijos neatskaito ar tu teorijos neįgyvendini? Šiaip po panašių procedūrų pasirenki internete valymo metodiką dantims, griežtai vykdai, dažniau nei nurodoma lankykis pas BH ar Odontologus, kad patikrintų įgūdžių progresą ar failą. Daugiau teorijos ir profesioalumą, kitų patarimų gausi iš BH. O ir tuos akmenis 100% nepašalins iš karto. Ir iš karto rašaisi kitam arčiausiai leistinam seansui.
UTF16 2016-02-27 01:11
Ką tu į tai, kad mano dėdė mirė nuo plaučių vėžio, bet gyvenime nė vienos cigaretės surūkęs nebuvo?
Interasantas 2016-02-27 02:28
Manau, kad juokauji.? Kam tada internetas ir nesidomėti, bent kiek apie ligas, ypač giminės, pasaulyje "poluliariausių".Tikrai užjaučiu dėl netekties, bet cigaretė tėra tik vienas iš faktorių susirgti gi. Pagal Tave rodos visi rūkantys turi mirti nuo metastazės plaučiuose. Paskaitęs ir įsisąmoninęs informaciją, gal pats kas met pradėsi pas rentgenologą lankytis, mėginius pridavinėti. Juo lab iš onkologinių susirgimų plaučiai lyderiauja, apart moterims.
punktyras 2016-02-27 10:57
Dar neverta pamiršti, kad vien šepetėliais palaikyti burnos higieną sunku/neįmanoma, tarpdančių siūlas padeda.
UTF16 2016-02-27 12:10
Pagal mane rūkantieji turėtų mesti, o ne „mano brolio žmonos tėvas nerūkė, nuo plaučių vėžio mirė“ arba, kaip dažniau pasitaiko, „mano močiutė rūkė, gėrė, kasdien lašinius valgė, iki 100 metų DAtempė“. Pas mus įsišakniję du kvaili požiūriai: kad „natūralumas“ kažkuo gerai ir kad gyvenimo būdo keitimas nereikalingas, „nes vis tiek numirsi“.
ponulis 2016-02-27 20:50
pas mane su tarpais prastoka, netelpa siulas niekur. dantis valausi tik vakare, nu ir 2-3 kartus ryte per savaite. Dantu akmenis pradejau valytis pries 5 metus, buvau jau 2 kartus, tai per 2 metus sake labai mazai. tai gal tas siulas nera butinas? O kodel sakai, kad akmenu per 1 karta nepasalins? Man nesake, kad ateiti dar karta ir jei po 2 metu nebuvo labai daug nauju, tai reiskias negalejo pries tai likti.. ps. nerukau , negeriu kavos.
Interasantas 2016-02-27 21:43
Viskas priklauso nuo akmenų lokacijos. Jei jie yra žemiau emalio, galimai visi nepasišalins procedūros metu. Liks sušiaušta šaknis su jo pėdsakais. Puiki dirva formuotis naujai hatai. Aišku, dar priklauso nuo valymo kruopštumo ir pagalbinių medžiagų. Praėjus pusmečiui po procedūros rekomenduotina apsilankyti pas specialistą ar yra pažanga, užkirstas keliaskelias formuotis apnašui po dantenom. Jos po kurio laiko, ęsant gerai situacijai suauga ties emalio/šaknies riba.
bahuriux 2016-02-28 12:02
Turiu įspėti, jei norit turėti sveikus dantis, net nemėginkit ir nepradėkit rukyti. Aš nebuvau turėjęs nei vienos skylutės, dantys buvo idealiai sveiki, nors ir labai daug saldumynų valgiau. Tik pabandžiau rukyti pasižaist taip sakant ir šakės sugedo viens po kito 3 krūminiai dantys. Paskui mečiau tą nesamonę rūkymą, tai problemos žymiai sumažėjo, bet be stomatologų niekaip jau neišsiverčiu.