Žuvis-šikšnosparnis? Tailande žvejys apstulbo, meškere ištraukęs nematytą vandens gyvį su 4 kojomis (Video)  (0)

Vienas Tailando žvejys gerokai suglumo išvydęs, kas spurda ant jo meškerės kabliuko. Internete sparčiai populiarėja vaizdo siužetas apie neaiškų gyvį, sužvejotą vienoje Tailando upėje. Padaras panašus į plokščią žuvį (plekšnę, rają ar pan.), tačiau ataugas, kurios panašios į 4 kojas – dvi trumputes po pilvu ir dvi ilgesnes galinėje kūno dalyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis mačiusiųjų filmuotą medžiagą spėja, kad žvejui ant tilto galėjo užkibti vadinamoji žuvis-šikšnosparnis (angl. – batfish). Tai – šikšnosparninių žuvų šeimos individas.

Žuvys-šikšnosparniai tokiomis "kojomis" tam tikra prasme vaikšto dugnu – rėplioja juo tarsi krabas, atsispirdama kojų pavidalo pelekais.

Tokios žuvys gyvena šiltuose ir ramiuose jūrų vandenyse. Šios žuvys iš tikrųjų turi į kojas panašius plaukmenis ir ilgoką uodegą. Tiesa, kokios konkrečiai rūšies jūrų šikšnosparnį pavyko ištraukti Tailando žvejui, pasakyti sunku.

Šikšnosparninių žuvų šeima priskiriama velniažuvių būriui. Įprastai jos užauga ne didesnės nei 35 cm dydžio, o iškilus grėsmei vandenyje, įsikasa į dugno smėlį. O štai kaip jūros dugne atrodo jūrų šikšnosparnio "pasivaikščiojimas":

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(0)
(21)

Komentarai (0)