Rusas po mirties taps robotu ir „gyvens“ amžinai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2016-03-15 11:11
Kai pagalvoji, tai kas yra gyvybė? Jei vėjo verpetas ne gyvybė, o milijonai elektros impulsų jau gyvybė.
andrius.ve 2016-03-15 11:39
Jau senai stebiu kaip sekasi šiam vyrukui, jis vienas geriausių šių laikų investuotojų, nors ir neaiškių pinigų, bet tikslas labai geras.
lucy 2016-03-15 12:03
Jis gyvens dar ~50 metų, kadangi jau dabar visokie neuronų tinklai yra susimuliuojami, kodėl po 50 metų negalėtų būti susimuliuota visa smegeninė? nežinau, nebent labai tiki dievu ir siela nesileis simuliuojama Įdomu ką tada visokios religijos sakys apie dievą ir teisiškai ar šitas visas kompiuteris tampa asmeniu įdomūs legalumo klausimai iškyla ir tt Šiaip asmeniškai nepritariu tokiam žmonių įamžinimui, nes tada tas 1% valdančiųjų taptų 0.01 procentu. Ir asmeniškai nenorėčiau gyvent amžinai, nebent galėčiau skraidyti po visatą ir iš arti peržiūrinėti planetas tada būtų velniškai įdomu
MindaugasV85 2016-03-15 12:29
O jei samone egzistuoja kitose dimensijose? O gal samone yra viena, tik isikunijusi dalimis i atskirus organizmus? Ir apskritai kas ta samone? Simuliuoti neuronus yra viena, bet suteikti jiems saves pojuti yra kas kita.
lucy 2016-03-15 13:30
Nesąmonė Mindaugai. Daug kas tokius klausimus klausia tai man labiausiai patinka toks atsakymas jeigu ta "sąmonė" yra kažkur kitur bet ne galvoje, tai kodėl sutrenkus smarkiai galvą žmogus pasidaro durnas? Sutrinka WiFi ryšys? Kodėl mes to ryšio niekaip neaptinkam? Ir aplamai labai žmonės susireikšmina ir išsikelia save, beždžionės/delfinai whatever besielei, o tik mes va čia sielas turim ar kažką, esam ypatingi ir išskirtiniai. O jeigu jau priimi jog ir beždžionė turi sielą, tai gali datempt iki to jog bet kokia bakterija taip pat turi sielą. O bakterijas mokslas yra ištyręs pakankamai gerai ir pripažint jog esi niekuo geresnis nei bakterija tai jau nelygis.
Nukainotas 2016-03-15 13:35
Aš manau, kad sąmonės nukopijavimas yra laiko klausimas. Sąmonės PERKĖLIMAS į kitą terpę - čia jau įdomu. Dar yra variantas išsaugoti esamoje terpėje.
Nukainotas 2016-03-15 13:37
Kodėl neaptinkam tai jau kitas klausimas. Tai neįrodo, kad smegenys nėra tik imtuvas/siųstuvas. Kuo aš šiaip netikiu, bet atmest irgi negalima.
lucy 2016-03-15 13:56
Nesąmonė. Esmė yra tame jog "teorija" jog smegenys veikia be jokių sielų ir panašiai nereikalauja jokių papildomų dimensijų ir panašiai ir viskas yra paaiškinama turimomis žiniomis. O visokios teorijos jog siela/sąmonė randasi kažkur kitur reikalauja kažko nepaaiškinamo ir viska griaunančio t.y. kas yra labai nelogiška ir nepaaiškinama. Trumpai drūtai tai ne aš tau turiu įrodyti jog sielos nėra, bet tu turi įrodyti man jog siela/sąmonė yra kažkur kitur, nes dabar visos tos teorijos moksliniu požiūriu tolygu iliuminati a.k.a bullshit, nes niekas su niekuo nesiriša.
six 2016-03-15 15:04
Man atrodo, kad tavo grindžiamas požiūris yra labiau "social construct", nei objektyviai vertinamas reiškinys. Kai pasaulį vertini kaip materialų toks požiūris gali būti priimtinas, tačiau yra ir idealistinis požiūris, kurio paneigti nesugebėjo nei pats Einšteinas, o pastarąjame ir slypi potencialūs atsakymai į tai kas yra sąmonė/siela.
lucy 2016-03-15 16:56
Požiūris, kurio nesugebėjo paneigti nei pats Niutonas va dar geriau, nes Niutonas laikomas n1, o Einšteinas n2. Bet ar tai sustiprina tavo argumentą? ne.
kestutisz 2016-03-15 17:36
O tai jau neapčiuopiamas dvasias galima vertinti kažkaip objektyviau nei realiai egzistuojantį jų buvimo įrodymų trūkumą?
demukazz 2016-03-15 18:13
Siulau jums pasidometi moderniuoju transhumanizmu, o taip pat AI psichologija. Ir sielos klausimas liks kaip ir atsakytas
punktyras 2016-03-15 18:24
Perkėlimas=Kopijavimas+Šaltinio sunaikinimas
exex 2016-03-15 19:04
Man atrodo čia tas pats kaip nukopinti visą kompo kietąjį diską, bet tai nėra pats kompo useris - žmogus, kuris naudoja ir prikūria "duomenis" savo kompe. Galvoje sukaupti patyrimai nors ir labai įtakoja mūsų elgesį, tačiau mes visada galim apversti savo gyvenimą visais 180 laipsnių. Tai ir yra šioks toks sielos požymis - taip simuliuoti galima asmenybę ir jos elgesį: bet tai bus tik simuliacija =).
Creatium 2016-03-15 19:08
Su sąlyga, kad sąmone mes vadiname mokėjimą mąstyti ir evoliucionuoti. IMHO yra įdomus dalykas ar į kitą terpę perkelta sąmonė gali būti vertinama kaip kopija originalo? Manyčiau, kad momentaliu atveju, kuomet perkelta/nukopijuota sąmonė pradeda savarankiškai veikti, ji jau tampa atskiru vienetu - nebe originalu. Pavyzdžiui, padarius mano sąmonės kopiją ir ją paleidus koegzistuoti lygiagrečiai su manimi, mes po kurio laiko iš esmės turėtume ženkliai skirtis. Tai ar mano sąmonės kopija = aš? Manau ne. Kaip jau minėjau, tai jau būtų atskiras vienetas.
Atk 2016-03-15 22:30
Na, naivumas tai zaškalivet, na bet ka padarysi, tegul daro, tikėjimas savo jėgomis labai svarbus, nors ir tikslo nepasieks jei, svarbu procesas, o ne rezultatas. Judėdamas jis lyg tikslo džiaugsis gyvenimu.
Atk 2016-03-15 22:37
Nieko jam nepavyks padaryt. Jeigu smegenys žus tai jau viskas. Jei ir bus kompiuteris, tai jau bus kompiuteris, o ne jis. Žmogus ir taip nemrtingas ir turi sielą nemirtingą. Jo visa esmė yra siela, o kūnas kaip instrumentas. Bet žmogus į viską neteisingai reaguoja ir siela degraduoja. Daugelis nežemiškų civilizacijų gali savo gyvenimą prailginti milijardus žemiškų metų, bet galiausiai vis tiek jiems ateis galas. Nes dėsniai materijos nenumato amžino gyvenimo kūno, tam nėra jokio naudingumo ir reikalingumo. Žmogus gali gyventi amžinai tik siela persikeldamas iš kūno į kūną, nors ateityje žmogaus gyvenimo trukmė pradės vis didėti, kai jis nustos būti agresyvus ir galės išsitempt iki tūkstančio metų, paskui dar daugiau. Bet kol žmogus yra kaip protingas gyvūnas, kuris tik sau naudos ieško ir lengvai gali daug daugiau bėdų pridaryt nei gyvūnas dėl didesnių mąstymo galimybių, tol negalima jam ilginti gyvenimo, jis turi trumpai gyventi, jo kūnas.
Creatium 2016-03-15 23:17
Nekreipiant dėmesio į kalbas apie nežemiškas civilizacijas... žmogaus gyvenimo trukmė grubiai nuo 20 metų pailgėjo iki dabartinių beveik 80 (čia vidutiniškai). Ir mums šis laiko tarpas neatrodo didelis. Dabar tuo pačiu santykiu padidink dar kartą ir jau turėsim 360 metų. Čia pasvajojimui... IMHO įdomu ar ta pati žmogaus sąmonė būtų pajėgi suvirškinti tokį kiekį informacijos ir patirties, pvz. iš 150 metų ar 200 metų, ką jau bekalbėti iš daugiau... yra daugybė pavyzdžių, kuomet "aptemsta" sąmonė mūsų senoliams. Gal tai dėl ligų? Nežinau. Bet jeigu ne, tai gal rodiklis kur yra mūsų sąmonės gyvavimo galimybės?
lucy 2016-03-16 01:23
Atk, būtų viskas labai gražu jeigu tai būtų tiesa. Bet čia yra pasaka ir tik pasakose visokie gyvūnėliai draugiškai gyvena niekas nieko nevalgo nežudo ir tt. Bet mes žmonės esam grobuonis, reikia atsipeikėti vieną karta čia mūsų prigimtis konkuruoti vieni su kitais. PS aš tikrai norėčiau jog tavo ehm pasakos būtų tiesa, bet realybė išlieka realybė, tavo požiūris yra "senamadiškas" ir religingas tipo nedaryk niekam blogo tie kas daro kažką blogo kaip taisyklė elitas ir turtuoliai kentės pragare, o tu sau gerai laimingas gyvensi danguje ar kur ten. Bet nepagalvoji kas tokias pasakas sukūrė ir kam tai naudinga? ogi tas pats elitas, kuris nėra durnas ir supranta jog reikia kažką duoti ir tiems nevykėliams, kurie nieko neturi tai va "duoda" sielą ir amžiną gyvenimą kai numirsi. Ir jiems gerai ir tau gerai, tik tu nesupranti jog jie tave išdurnino ir pasijuokė iš tavęs tam, kad tu nesukiltum prieš juos ir nenorėtum geresnio gyvenimo jau dabar, vis kenti sukandęs dantis kaip sakant būni geras ir tt ir lauki kito geresnio gyvenimo, kai tavo siela persikels į kitą kūną ar dangų ar dar kur PS visa šitas apima praktiškai visas religijas, paaiškina "karma" ir tt.
demukazz 2016-03-16 03:54
Is, dabar laikomu "nenormaliomis", moraliu bei ideju tai skamba kaip pats baisiausias pasakos(gyvenimo) baubas. Politine ir reprodukcine prasme - tai sventasis gralis