Psichiatrai sunerimę: kaip V. Šapranausko poelgis sukūrė atskirą fenomeną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2016-03-26 14:51
Normalesnė statistika. http://vpsc.lt/index.php?option=com_con ... 24&lang=en
Shimelis 2016-03-26 16:19
Noriu uzbegti beretem uz akiu, norintiems rekt, kad iki ko komuniagos zmones "davare" ir pasakyti, kad jeigu skandinavai saujomis nerytu antidepresantu, tai pagal savizudybiu skaiciu visa pasauli lenktu du kartus
punktyras 2016-03-26 19:43
Bet geria ir nelenkia. Tai gal vertėtų pasimokyti? Bent jau nesibaidyti psichologų ir psichiatrų. O įdomu, iš kur toks negatyvus požiūris kilo? Gal kad sovietinė psichinės sveikatos priežiūros sistema buvo tuo pačiu ir susidorojimo su nepatogiais asmenimis sistema? Ir dėl to eiliniai piliečiai vengė bet ko, kas galėjo juos susieti su psichologija, kad nepalaikytu „durnu“? Kaip tokia hipotezė?
lucy 2016-03-26 20:20
šiaip statistika nelabai supportina tavo teorijos. Galbūt žmonės tikėjosi daugiau iš po nepriklausomybės ar kažkas nzn. O gal seniau ir nebūdavo viskas registruojama. http://vpsc.lt/index.php?option=com_con ... 24&lang=en
punktyras 2016-03-26 21:00
Kodėl neremia? Man regis, tai kaip tik akivaizdžiai parodo, kad psichologinės pagalbos sistema „prie ruso“ buvo išvystyta, švelniai tariant, ne visai ta kryptimi, susidūrimo su ja buvo vengiama kaip maro ir su tokiais svarbiais bei psichologinį stresą keliančiais veiksniais kaip nepriklausomybė, laisvė, savarankiškumas etc, (ir) dėl aukščiau paminėtų priežasčių žmonės kvalifikuotos psichologinės pagalbos neieškojo ir negavo, užsiėmė savigyda, ar, dažniau, savigirda su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Devintojo dešimtmečio statistika jau turėtų būti gan tiksli. Ketvirtojo duomenimis pasitikėti nebūčiau itin linkęs, na, ta prasme, didesnė paklaida turėtų būti – med. aptarnavimas nebuvo taip išvystytas, daug mirdavo ir būdavo palaidojami be skrodimo. Niekas nebuvo suinteresuotas suicidų tikslia apskaita. Rel. įtaka irgi savo davė.
lucy 2016-03-26 21:11
Priklauso kaip interpretuosi, pvz yra labai didelės vaikų kartos ties nepriklausomybe - žmonės buvo pakylėti, ir po to vaikų skaičius smarkiai traukiasi. Aš tą turėjau omenyje jog žmonės tikėjosi kažko daugiau ar panašiai ir vaikų skaičiaus kritimas sutinka su savižudybių skaičiaus augimu, tingiu dabar grafą sugooglint, bet aš esmėje iš tos kartos tai mokykloje viskas labai pasimatydavo su klasių skaičiumi
evaldosia 2016-03-27 09:19
busiu matyt pasmerktas bet galvoju kad gamtos dėsniai sustyguoti gerai.gamtoje vyksta naturali atranka,ir kas negali gyventi ten ir negyvena ir nesidaugina.todėl man visiškai negaila savižudžių ar kelių erelių kurie žuvo keliuose.begalvei turi žūti ,kad neperduotu savo genų ar mastymo savo palikuonims. psichiatrė džiaugiasi ilgėjančiu žmonių gyvenimu,bet mokesčių mokėtojai sodrai na ir patys ilgai gyvenantys už maža pencija gali ir nesutikti.
samottomas 2016-03-27 10:12
Tai čia jau seniai, nuo 1774m. kai Getė išleido ,,Jaunojo Verterio kančios", žinoma, kad savižudybių skaičius smarkiai išauga. Ot atradimą padarė.
Atk 2016-03-29 21:33
Per psichologijos pamokas aiškino, kad kai žiniasklaidoj nušviesdavo garsaus žmogaus savižūdybę, tai būdavo savižūdybių banga. Ir kuo smulkiau nušviesdavo nusižudimo detales, tuo didesnė banga būdavo. Todėl, manau, nereiktų visai informuoti apie tokius dalykus, kaip ir apie visokius karus ir teroro aktus. Kuo daugiau apie juos informuos, tiuo daugiau jų bus.