Šimtus šaltinių ištyrę geologai: geriančiuosius šaltinių vandenį, veikia placebo efektas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2016-04-13 16:49
- Geriausi yra tie šaltiniai, kur daugybė žmonių kiša savo švarias rankas ir semia tą šventą vandenį. - Arba geriausia reguliariai lankytis bažnyčioje ir uostytis žvakių smalkes, o paskui džiaugtis plaučių vėžiu kaip Dievo siųstu išbandymu.
bahuriux 2016-04-13 20:28
Rašykit ką norit bet visoj Klaipėdoj anksčiau vanduo smirdėjo chlorkalkėm + metaliniais vamzdžiais + dar bala žino kuom, skonis šlykštesnio dar reiktu paieškoti. Tai kad gerti tokį vandenį mes jį virindavome ir nemažiau puse paros laikydavome atvirame inde, nes tik po tokios procedūros, jį buvo galima vadinti iš dalies tinkamu gerti. Tai dėl tos priežasties žmonės ir vešdavosi geriamą vandenį, o ne tam kad jis stebuklingas, nors šiaip tai, jo jis stebuklingas nes girdėjau gandų, kad net kažkoks kunigas jį pašventino, tai tikintieji drasiai gali jį naudoti kaip šventintą, ar kažkaip panašiai. Tik paskutiniais dviem metais pasitaisė vandentiekio vandens skonis, tai jau galima gerti ir iš krano, nėra reikalo vežtis iš šaltinio.
Robkinas 2016-04-13 22:11
Mes tyčia iš vieno šaltinio buvome paėmę mėginį ištirti laboratorijoje, tai darbuotojai stebėjosi, iš kur toks tyras vanduo pas jus? Tiesiog iš piliakalnio papėdės tekantis šaltinėlis buvo. Paprasčiausias buitinis tyrimas parodė, kad vanduo nekalkingas - virdulys jokių kalkių nuosėdų neturėjo. Piliakalnis yra Žemaitijoje
immortallt 2016-04-13 22:55
bahuriux, Klaipėdoje yra dvi vandenvietės. Šiaurinėje problemų su vandeniu bent jau aš nepamenu. Pietinėje - taip, nes ten naudojamas buvo berods gruntinis vanduo. Kalkių nebuvimas, nėra nei vandens kokybės, nei tinkamumo naudoti rodiklis.