Įdomu: kas slypi barškuolės barškutyje? (Video)  ()

Barškuolė iš kitų gyvačių išsiskiria savo viena ypatybe, kurią, savaime suprantama, išduoda ir jos pavadinimas. Uodegos gale šis roplys turi vadinamąjį barškutį, kurį judindama gyvatė skleidžia specifinį garsą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gindamasi barškuolė judina šį savo organą, tuo perspėdama užpuoliką. Kerta tik negalėdama išvengti susidūrimo, o šiaip barškindama perspėja ir nubaido priešus.

Jei kada buvo susimąstėte, kas gi slypi tame barškutyje, tai dabar turite puikią progą tai sužinoti. Populiaraus „YouTube“ kanalo „What‘s Inside?“ (Kas viduje?) kūrėjai nusprendė atlikti barškučio skrodimą ir atskleisti paslaptį.

Barškuolės (lot. Crotalus) yra angių (Viperidae) šeimos gyvačių gentis, priklausanti duobagalvių angių (Crotalinae) pošeimiui. Tai labai nuodinga gyvatė, kurios ilgis gali siekti iki 2 metrų. Spalva labai įvairi Ji priklauso nuo aplinkos, kurioje gyvena. Barškuolė gali būti pilka, ruda ar net alyvų žalumo. Uodega išmarginta juodomis ir baltomis juostomis.

Stebėtina, tačiau barškuolės unikalusis organas iš tiesų yra tuščias. Pasirodo, jog specifinį garsą sukelia skirtingi barškučio sluoksniai iš keratino, kurie atsitrenkia vienas į kitą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()