5 keisčiausios šunų veislės (Foto)  (1)

Kai kurios šunų veislės gyvuoja jau labai seniai. Tarp jų yra ir itin savitų veislių. Pristatome jums keisčiausių šunų veislių sąrašą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pulis

Veislė yra kilusi iš Azijos. Manoma, kad pulių protėviai – Tibeto terjerai. Puliai mėgstami Vengrijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Skandinavijos šalyse. Puliai Vengrijoje auginami daug metų.

Į juos panašūs vengrų piemenų šunys komondorai, pumiai ir mudžiai. Oficialiuose šaltiniuose puliai paminėti 1751 metais.

Tai yra tarnybinis šuo. Jį galima laikyti lauke ir namie. Lietuvos klimatas netinkamas pulių laikymui lauke. Jis yra atsparus orų permainoms, nelepus.

Manoma, kad pulis – vienas sveikiausių ir stipriausių šunų. Judrus, energingas, ištvermingas, protingas, lengvai dresuojamas, trokšta veiklos. Lėtam, pasyviam šeimininkui netinka.

Puliai labai myli savo augintojus ir vaikus. Iki pat senatvės išlieka žaismingi.

Meksikos beplaukis šuo

Meksikos beplaukis šuo – šunų veislė, kilusi iš Lotynų Amerikos. Ši veislė yra labai sena, jai net 3000 metų.

Šuo sveria nuo 4 iki 20 kg, ilgomis migdolo formos ausimis, ilgu snukiu ir kaklu. Išskirtinė savybė - kailio nebuvimas, nors pasitaiko ir plaukuotų individų.

Meksikos beplaukio temperamentas gan laukinis, todėl jaunystėje būtina intensyvi socializacija. Jauni šuniukai būna triukšmingi ir neklusnūs, tačiau vėliau gerai auklėjami tampa ramūs.

Jie turi labai stiprius medžioklės instinktus, todėl gali ištrūkti iš narvo pamatę medžiojamą gyvūną. Kovoja bekompromisiškai, niekad neatsitraukia.

Katahulos leopardinis šuo

Šie šunys ypatingi ne tik tuo, kad turi išskirtinį pavadinimą, tačiau taip pat yra puikūs medžiotojai, gali įkopti į medžius, norėdami pagauti grobį.

Kaip manoma, šie šunys yra viena ilgiausiai gyvenančių šunų veislių visoje Šiaurės Amerikoje.

Jie buvo įvertinti už įspūdingus medžioklės sugebėjimus. Netgi tokios asmenybės kaip Teodoras Ruzveltas turėjo šį augintinį.

Kinų kuoduotasis

Šis mažas šuo niekada nelieka nepastebėtas, ypač plaukuotųjų rūšis, kuri turi pūkuotą kailį.

 

Kinų kuoduotieji šunys yra labai meilūs ir artimi savo šeimoms. Diskretiški ir dėmesingi, jie keičiasi tarp ramybės momentų ir beprotiško bėgiojimo priepuolių. Jų dinamiškumas yra visuomet kartu.

Neapolio mastifas

Nepaisant ilgos veislės istorijos, po Antrojo pasaulinio karo šunys beveik išnyko. Jie buvo išsaugoti tik sumaišant dvi veisles – anglų ir Neapolio mastifus.

Šie šunys – puikūs augintiniai, tačiau labai atsargūs su aplinkiniais. Nuo pat mažų dienų jie turi būti mokomi socializacijos tam, kad nebūtų pernelyg agresyvūs.

Jie loja nebent išprovokuoti, iš pasalų puola įsibrovėlius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(23)
(5)
(18)

Komentarai (1)