Hawkingas: Ateivių mes greitai, spėju, nerasime

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-04-19 15:28
Kokia žemė bus po 100 metų, mokslininkai spėja darydami prielaidą kad niekas nesikeis nuo to kas yra dabar (tik didės kiekis). Bet dažnai jau po 10 metų pamatom, kad tai yra nesąmonė, nes technologijos ir žinios patobulėjo. Ir situacija net dabar geresnė nei buvo anksčiau (o prognozavo kad bus dar blogiau). Tas pats ir su ateiviais ir dirbtinių intelektu. Yra paimami dabartiniai žmonės su visais savo neigiamais dalykais ir interpretuojama kokie bus ateiviai ar DI. Bet realiai viskas priklauso nuo žinių ir technologijos. Kodėl nežemiška civilizacija turėtu norėti užpulti Žemę? Dėl resursų? Bet yra milijardai planetų tinkamų gyvybei, ir dauguma jų tikrai yra negyvenamos. Resursų yra ne tik gyvybei tinkamose planetose, bet ir gyvybei netinkamose planetose ar asteroiduose. Tad resursu nežemiška gyvybė kuri gali keliauti tarp žvaigždžių turį daugiau nei gali sunaudoti. Bei jei gali greitai keliauti tarp žvaigždžių vadinasi turi ir galingus energijos šaltinius su kuriais gali daug ką pasigaminti. Todėl resursai atkrenta. Religija? Politiniai įsitikinimai? Papročiai? Čia dar didesnės pievos. Nes neaišku ar ateiviai turi religija. Ar jie nori kitoms protingoms būtybėms primesti savo politinius įsitikinimus ir papročius. Kokia nauda jie iš to gautu? Ir iš vis neaišku ar jie gyventu realybėje, o gal yra susikūrę matrica (virtualia realybe) kurioje gyvena ir tik mokslininkai domisi išorinių pasaulių dėl mokslinių sumetimų. Nes: 1) Gyventi VR reikia mažiau resursų. Nes nebereikia jokių daiktu tik VR įrenginio ir gyvybės palaikymo aparato. Mažiau maisto, nes mažiau judama ir visas maistingąsias medžiagas, vitaminus ir mineralus galima suleisti tisai į kraują. Kurias taip pat galima pagaminti dirtinai turint galinga energijos šaltinį. 2) Lengviau atskirti skirtingas pažiūras turinčius asmenys. Komunistai gali gyventi komunistiniame VR pasaulyje. Kapitalistai- kapitalistiniame VR pasaulyje ir t.t. 3) Ištobulinus gyvybės palaikymo technologijas galima realių laikų žinoti organizmo situacija. Ar jam reikia kokių vitaminų, mineralų, maisto. Ar jam per daug jų. Galima iškart nustatyti ligas. Bei sukuriant elektrinius signalus, be asmens sąmonės įsikišimo galima palaikyti sportinę organizmo forma. Kas prailgina organizmo gyvybės laikotarpį. Ir jei nežemiška gyvybė gali keliauti tarp žvaigždžių tai jį tikrai tokia technologija turi. Dėl 3 punkto greičiausiai niekada ir nesutiksim nežemiškos gyvybės. Nes kol pasieksime technologinį išsivystymą leidžianti laisvai keliauti tarp žvaigždžių, tada ir patys gyvensim matricoje.
mmm 2016-04-19 16:21
na norėčiau paprieštarauti, su ta salyga, kad mes dabar, to nežinodami, negyvename toje matricoje... kokia protinga gyvybes forma norėtu gyventi savo virtualiuoje realybeje, ta prasme koks gyvenimo tikslas ten gyventi? man kažkaip gyvenimo tiskas atrodo ir yra tobulėti, ieškoti ir tirti, o ne susikurti savo pasaulely kuriame viskam yra ribos( pažinimo prasme). nebent, jie gyvena savo matricoje o su dronais tyrinėja likusi pasauly, tada dar logiška atrodytų.
Shinigami 2016-04-19 18:21
O tu visa mano komentarą skaitei ar tik puse? Juk ir rašau, kad tik mokslininkai tirs išorini pasaulį. O visi kiti sėdės VR. Ką dabar dauguma žmonių daro? Ryte atsikelia, pavalgo, eina į darbą, grįžta iš darbo, susitvarko kambarius, pažiūri televizorių ar internete pasėdi, pavalgo ir eina miegoti. Ir tada viskas vėl iš pradžių. Kuo toks gyvenimas geresnis už VR? Spėju nieko (nes dėl to ir yra labai populiarus MMORPG žaidimai). VR gyvenimas: kambariu tvarkyti nereikia, dirbi reikia tik intelektini darbą ir ta be darbo valandų, o kai yra kažkokių idėjų. Muzika gali klausyti, filmus gali žiūrėti, žaidimus gali žaisti. Visi pojūčiai virtualizuoti. Tad gali ir į paplūdimį nueiti ir į kalnus ir kitus dalykus daryti. Kaip ir filme matrica scenarijus dauguma net ne pastebėtu skirtumo. Išorėje viskas automatizuota (nors ne daug ką reiktu ir automatizuoti, nes visi VR sėdėtu ir daug ko nereiktu. Tik moksliniai prietaisai ir įrangos priežiūra. Kiek dabar žmonių praleidžia VR (kuri net ne primena tikro VR). Į dabartini VR įeina viskas kas susiję su kompiuteriais (straipsnių skaitimas ir komentarų rašymas, kompiuteriniai žaidimai - ypač MMORPG, filmai ir t.t.), nes tai taip pat nėra realus gyvenimas ar bendravimas. Todėl, manau dauguma net norėtu gyventi matricoje (VR).
peeplt 2016-04-20 08:33
Visiškai pritariu Shinigami. Jau prieš koki 15m skaičiau apie panašias VR idėjas vienoje mokslinės fantastikos knygoje, ir mane toks scenarijus užavėjo. Nematau priežasties kodėl žmogus nenorėtų gyventi kokybiškoje VR matricoje. Kur niekaip nebūtų varžomos laisvės, kur gali gyventi gyvenimą tokį kokį pats pasirinkai o ne primetė visuomenės normos. Kad ir tie patys mokslininkai. Pilnai gali dirbti ir tyrinėti neišeidami iš VR būsenos. Kas sakė kad VR negali sinhronizuotis su realybė tam kad analizuoti "tikrus" duomenis būdamas VR.
Shimelis 2016-04-20 09:02
Vaikinai, as irgi noriu to paties, ka rukot jus:)
AlvydasR 2016-04-20 13:16
Mus jau senai rado, todėl mes jų nerandame ir nerasim. O techninis progresas yra reikalingas, kad mus visus susodinti į VR nes ir žmogus yra resursas.