Kaip Norvegijos masteliais atrodo nežmoniškos kalinimo sąlygos (Foto)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-04-27 12:45
Tai nėra elgimasis žmoniškai, tai yra pasityčiojimas iš laisvėje esančių iš kurių sumokėtu mokesčių yra išlaikomi nusikaltėliai. Bet dėl ko jie patys gyvena blogiau nei nusikaltėliai. Aš neturiu trijų kambarių buto (tik sau) kuriame taip galėčiau gyventi. Nes tiek neuždirbu. O tenka gyventi trise trijų kambarių bute. Įdomų, ką galėčiau paduoti į teismą, kad man pagerintu gyvenimo sąlygas?
Evil Goku 2016-04-27 13:01
Lanzbergi ir Kubilių (juokauju) O jei rimtai, tai ten Norvegija, ne Lietuva. Jų standartai visai kitokie. O ir pati sistema orientuota į perauklėjimą. Žmonės pagyvenę žmoniškai pamato to privalumus ir išėję iš kalėjimo stengiasi toliau gyventi civilizuotai. Nesakau, kad ši sitema yra geriausia, bet pas juos tai veikia. Lietuvoje manau, kad tokia sistema tikrai visiškai neveiktų.
elcucuy 2016-04-27 13:13
Manau, jog visuomenė turėtų persvarstyti ką galime laikyti žmogumi, o ką žvėrimi. Suprantu, jog žmogžudys turi turėti galimybę pasitaisyti, viską apmąstyti kalėdamas ir išėjęs pradėti naują gyvenimą teisingame kelyje. Tačiau žmogus 10 metų atkalėjęs ir išėjęs vėl kažką nužudęs, arba išskerdęs 77 žmones ar 15 kartų teistas už įvairiausius nusikaltimus turėtu prarasti žmogiškumo teisę. Žmogumi turi būti laikoma ne tam tikrą DNR turinti gyvybės forma, o dvasinė būtybė atitinkanti tam tikras moralės normas (šią sąvoką ateityje būtų galima pritaikyti ir dirbtinį intelektą turinčioms būtybėms). Ar visuomenei reikalingą tokį nusikaltimą padariusi asmenybė - kokia esmė visuomenei išlaikyti beviltišką individą.
Sebastianas 2016-04-27 13:33
Norvegų tauta priėmė teisės aktus, kad kaliniai turi būti socializuojami (ir poįstatyminiai aktai kaip tai turi būti daroma), tai ir turi jų laikytis. Jeigu jiems tai nepatinka - visuomet yra įstatymų iniciatyvos teisė. Galima diskutuoti kiek tik norite apie tai, ar žmogui, kuris nužudė daugiau kaip 70 žmonių (69 Utojoje ir 5 po bombų sprogimų mieste), ne per gerai gyventi (Lietuvos sąlygomis lyginant) trijų žvaigždučių viešbutyje. Bet tai esmės nekeičia.
sloggi 2016-04-27 14:02
Abejoju ar tai pades. Visgi tavo dvasiskumas ir morale neturi nieko bendro su kito asmens. Jai zverys paims dauguma, tu busi auka.
Instruktorius 2016-04-27 14:13
https://www.youtube.com/watch?v=DxlT0cyjWKY Jeigu teismas butu nenorvegijoje...
Shinigami 2016-04-27 14:23
Todėl ir nebandau pakeisti Norvegijos įstatimų, tik išsakiau savo nuostatą apie tokius įstatimus ir tvarką. Bei žinoma reikia atsižvelgti ir į šalies bendra situaciją. Jei žmogus uždarytas tokiame kaleime ir pamatęs kaip galima gyventi bus išleistas į laisvę kur su minimaliu atlyginimų nelabai pagyvensi. Bet asmuo daugiau nesugeba uždirbti, tai toks asmuo turės du pasirinkimus. Užsidirbti nelegaliais būdais arba grįžti į kaleimą. Pirmas pasirinkimas veda į antrąjį, todėl realiai turi tik viena pasirinkimą. Klausimas tik kada grįžti. Žinoma, jei šalies ekonominė ir moralinė padėtis labai gera ir asmuo gali gyventi geriau nei kaleime gyvendamas sąžiningai, tada tokia sistema gal ir padėtu. Bet tikrai ne visiems. Todėl visu pirma reikia kelti gerovę laisvėje, o ne nelaisvėje.
Sim 2016-04-27 17:06
"ačiau kaliniai Norvegija iš tiesų kali trumpiau nei daugelyje kitų pasaulio valstybių. "
lucy 2016-04-27 17:58
Šitas nužudė. Vaikai galėtų pasimokyti
unytas 2016-04-28 18:10
77 žmones nuzudes idomu ka mano tu zmoniu artimieji