Nemirtingas žmogus iki 2045 m.: kaip mokslas tai žada padaryti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

peeplt 2016-04-28 13:01
Man tai atrodo kažkoks absurdas. Daiktai vadinami visiškai ne savo vardais. Gebėjimas padaryti kopiją, visiškai nereiškia nemirtingumo. Gal žiūrint iš trečio asmens perspektyvos tai ir galima būtų traktuoti kaip nemirtingumą, bet žiūrit iš pačio mirštančiojo pozicijos, jis vis tiek mirs. Liks tik kažkoks jo asmenybės atspindys ar aidas. Taip pat sėkmingai galima sakyti, kad fotografija, kinas ar dienoraštis mus taip pat daro nemirtingais, bet nuo to mums nei kiek nelengviau kai ateina ta diena. Kitas dalykas, dėl kopijos kokybės. Asmenybę formuoja ne tik informacija ir gebėjimas ja disponuoti, bet ir visi kiti pojūčiai, bei harakterio savybės. Įtakos turi viskas: ar aš plikas, ar aš storas, ar aš ligotas, o gal aš luošas, aš gražus o gal aš labai mėgstu mėlynių uogienę ir ją valgau kiekvieną dieną. Kas iš manęs beliks kai aš nebebūsiu, nei plikas, nei storas, nei ligotas, nei luošas ir net negalėsiu paragauti savo taip mėgstamos mėlynių uogienės.
punktyras 2016-04-28 21:05
Ne, būtent mirštantysis ir žinos, kad miršta tik jo kūnas, o jis pats gyvas ir sveikas. O jei nenorės, galės nežinoti, parašyti testamente, kad šią žemiškąją kelionę nori pamiršti ir gyventi amžinai virtualiojoje realybėje ir nurimęs kirsti mėlynių uogienę kiek tinkamas Pojūčius daug lengviau simuliuoti.
peeplt 2016-04-29 07:50
Hmm... Mirs ir kūnas ir jis pats. Kaip tu galvoji kaip veiks tas perkėlimas i virtualia realybę. Tai bus "copy" veiksmas, ne "move". Atkopijuos ir pradės tavo esybės simuliaciją. Tą simuliaciją teoriškai galės pradėti veikti net originalui gyvam esant. Taigi originalui beliks tik numirti. Taip pat sėkmingai galima padaryti tavo sveiką kloną. Tu ramiai mirtum žinodamas kad tavo klonas tęs gyvenimą? Man tai mirties valandą būtų vienodai baisu mirti ar yra manęs kopija ar ne. Nebent gali būti kažkiek ramiau, kad kažkas pasirūpins tavo vaikais, verslu ir t.t.
deivis 2016-04-29 20:02
Įsivaizduok: tu esi užmigdomas, tada nukopijuoja 100% tikslumu tavo smegenis, atsiminimus, charakterį ir t.t. Tada tavo tikrasis kūnas ir smegenys lieka amžinai užmigusios, o tavo identiška kopija pabunda. Jeigu tu esi visiškai tokia pati kopija prieš tai egzistavusio žmogaus kas tave padaro tavim?
shift 2016-04-29 20:18
O jeigu padarytos trys "tavęs" kopijos skirtinguose kompiuteriuose ir jos visos trys "pabunda"? Kuri iš tų kopijų būtum tikrasis tu? )
deivis 2016-04-29 23:19
Sunkus klausimas
peeplt 2016-05-02 10:01
Visiškai lengvas klausimas. Originalas vis tiek turės mirti, užmigti ar kaip kitaip pranykti. Tai nėra nemirtingumas. Tai yra kopijavimas.