Blaivus ir atviras gydytojo komentaras apie mediciną ir farmacijos verslą: „Tėvų baimės dėl kombinuotų skiepų – visiškai pagrįstos“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Staska 2016-05-01 20:31
,,Kodėl tos kombinuotos vakcinos yra blogos? Atsakymas čia paprastas. Pamąstykite – jeigu jūs gersite tik vyną ir gersite jo daug, tai prisigersite. Bet jeigu gersite vyną, alų, degtinę, o paskui dar mostelėsite šimtą gramų likerio, tada nugriūsite ir dar apsišlapinsite. Tas pats ir su vakcinomis.'' O, kokie moksliniai tyrimai, leidžia teigti, kad kombinuota vakcina, turi dideli neigiama poveikį organizmui, o paprasta ne ?
SaMaras 2016-05-01 21:33
Dėl "kokteilio" tai aš valgau mėsą kartu su bulvėm ir dar kartu daržoves viską užgeriu vandeniu ar kokiu kitokiu gėrimuku.. ir nieko.. nenulūžtu, apsimyžęs neatsikeliu. Dėl balastinių medžiagų, stabilizatorių, konservantų ir kitų kenksmingų medžiagų tai klausimas kaip jų gautume daugiau, vienu kartu ar atskirais skiepais. Dėl farmacininkų "chaltūrinimo" tai čia irgi.. jei skiepysi atskirai, gal sakyčiau didesnė tikimybė kad nors vienas iš jų bus kokiam rūsyje gamintas..o gal net keletas iš jų.. tada kokį kiekį jų gausime? Dėl pačių skiepų kenksmingumo nediskutuosiu, čia tik klausimai dėl išsakytų teiginių nepagrįstumo/ loginės sekos nebuvimo. Edit: o dėl straipsnio pavadinimo pirmojo žodžio iškart man kilo mintis kad straipsnis tendencingas o ne objektyvus.
MindaugasV85 2016-05-02 06:48
Truputį apie skiepus, truputį apie kyšius... Net nesuprasi kas šiame straipsnyje svarbiau: skiepai ar gydytojo uždarbis. P.S. skiepitis nereikia.
punktyras 2016-05-02 08:19
tis – būtina.
Simplicity 2016-05-02 09:08
Tereikia, kad koks "farmacininkų mafijos nenupirktas blogeris" pradėtų traukti "įrodymus", kad farmacijos mafija kartu su pasaulio šalių vyriausybėmis sugalvojo ribodama skiepus išnaikinti dalį populiacijos, ir nemaža dalis "anti-skiepininkų" puls skiepyti vaikų. Per žinias pranešė, kad trūksta nemokamos vakcinos nuo meningokokinės infekcijos- vadinasi, procesas jau prasidėjo. Kieno vaikas sekantis?
Vytautas 2016-05-02 09:32
Kad šiais laikais nors kiek besidomint mitybos klausimais, yra aišku, jog: 1) mėsos nereikia maišyti su jokiais angliavandeniais, nes toks mišinys skrandyje normaliai nesuvirškinamas ir žarnyne pūna ir tiesiogiai didina žarnyno vėžio riziką - tad bulvių kaip ir duonos, nereiktų su mėsa valgyti iš viso 2) užgeriant valgomą maistą vandeniu iš karto skiedžiamos skrandžio sultys ir taip su laiku prišaukiamas refliuksas ir kitos skrandžio bėdos, nežiūrint jau to fakto, kad trukdomas visas tolimesnis virškinimo procesas 3) geriant ne vandeniu, o "kitokiu gėrimu" papildomai apkraunamos kepenys, kurios ir taip turi daug vargo su riebalais ir baltymais, esančiais mėsoje. O tai savo ruožtu - kepenų cirozė, suriebėjimas ir t.t. O tai kad jauname amžiuje organizmas dar ištveria tokius eksperimentus, vargu ar tuo reiktų girtis, na, nebent "geležinio žmogaus" genetika. Kaip ir tuo faktu, kad va, į naujos mašinos baką supylus kažkokio purvino dyzelio važiuoju ir jokios problemos nematau - purkštukų užsikišimui irgi reikia laiko. Taigi, gydytojo kritika bent jau tokiu pavyzdžiu neatrodo labai patikima. P.S. nesakau, kad gydytojas yra teisus - neturiu jokių svarių argumentų jo kritikai ar pritarimui, nes tiek tikrai netraukia išsilavinimas, tačiau bendrai paėmus, jo mintys skamba logiškai. Nematau priežasčių, kodėl reiktų riboti alternatyvą vakcinų pasirinkimui - norit skiepytis kombinuotom? Prašom. Norit paprastomis - irgi prašom. Iš karto sumažėtų pusė problemų ir liktų tik fanatiškai nusiteikę, bet tai jau kita grupė ir su jais reikia kitaip aiškintis.
geziokas 2016-05-02 10:51
šo teiginio nesu girdėjęs. visą gyvenimą taip valgau. jei žarnyne pūtų mėsa, tikrai būčiau tai pastebėjęs: skrandžio pūtimas, skrandžio skausmai..
Hmz 2016-05-02 17:31
Yra aišku vien tau ar ir kitiems? O jei kažkas kitas domisi mitybos klausimais ir jam nėra aišku, tai kuris tada esate teisus?
SaMaras 2016-05-02 21:19
Na girdėjęs viską ką Vytas sakė, bet straipsnis ne apie tai.. o ir tie "mitybos špicialystai" gerai nežino kas kur ir kaip. Čia riebalai baubas, čia jau gėris, kiaušinių max 1 per savaitę čia jau ėsk kiek nori.. margarinas čia sveika alternatyva sviestui, čia jau baubų baubas.. aš valgau ką noriu kaip noriu, stengiuosi stebėt savo organizmą.. nepulti į kraštutinumus.. ir pagal galimybes pats gamintis..
mnv 2016-05-02 22:16
O kur dar amžina kova tarp cukraus ir druskos Per tuo supertėvelius jau pradeda vėl lysti lygos kurios atrodė jau buvo išnaikintos.
Vytautas 2016-05-03 05:11
Su mitybos specialistų patarimais tas pats, kas su serviso meistrų patarimais apie mašinų priežiūra ir remontą - juk vien spaudoje viešų pasisakymų yra daugybė ir didelė dalis jų vieni kitiems prieštarauja. Bet geriau įsigilinus, paaiškėja, kad prieštaravimų nėra daug, tiesiog vieni kalbėtojai kalba apie vienokio modelio mašinas, kiti apie kitokio, o blogiausia, kad nedetalizuoja kokios yra tų teiginių ribos. Tas pats ir su mityba - geriausias būdas atsirinkti tarp patarimų, rimtai pradėti domėtis žmogaus fiziologija - čia nėra nuomonių skirtumo, visos žinios patikimos medicininio lygmens. Ir maisto derinimu nelaikau kraštutinimu - dietų laikymasis, tai jau savotiškas kraštutinumas. Bet iš tikro straipsni ne apie tai - per daug išsiplėtėm apie mitybą, nors tema apie mediciną
geziokas 2016-05-03 09:25
Prieštarauji pats sau, neišmanai nei apie mitybą, nei apie mediciną sutinku tik dėl pasikeitusių išmatų, nes ir durnam aišku, jog š..i tuo, ką valgai p.s. gera frazė, perkeltine prasme, žinoma, kuri tinka daugumai komentatorių
Simplicity 2016-05-03 09:57
Vytautai, prieš nurydamas maistą, jį gerai sukramtykite ir nereikės sukti galvos dėl piktos faunos žarnyne.
Vytautas 2016-05-03 10:59
Deja, bet tai nepadės maišant baltymus su koncentruotais angliavandeniais - jų normalus praėjimo laikas pro skrandį skiriasi 2-3 kartus, o sumaišius, gaunasi bardakas. Bet čia dietologijos ABC, net nėra apie ką ir diskutuoti. O kramtymas tai faktas, jis būtinas, norint kad įsisavintų baltymus. Tačiau kad ir kiek kramtant, neįdėjus geros dozės ląstelienos, apie gerą florą žarnyne galima pamiršti. Bet kaip ir minėta ankstesniame komentare, mano žinios per menkos kad toliau diskutuočiau šia tema
Kirtiklis 2016-05-03 14:27
Kalio trūkti gali ir taip dėl nevartojimo produktų kuriouse yra kalio. Ir eksperimento tvarka galima išviso valgyti tik duona ir vandenį ( Birkenau varijantas) ir tada gryžti prie paminėto varijanto. Po Birkenau varijanto tikrai pastebėsite kad ne tik kvapas pasikeitė, bet ir atisrado kiekis, pradėjo augti svoris ir kiti akivaizdus dalykai po mėnesio eksperimento. P.S. Gale komentaro yra sarkazmo.
Kitesabove 2016-05-03 15:29
Skiepai yra bullshit. Logiška suleist prišnuodį po gyvatės įkandimo. Bet kalbant apie bronchitą, kitas ligas, tai viskas neveikia taip pat. Juo labiau, kad ten deda bet ką, nuo aliuminio iki beždžionės geno. Vaistų pramonė vis bando susargdinti žmonės, nes gi kokia nauda jiems iš sveikų žmonių? Sveikiems nereikia jokių vaistų, nei medicininės priežiūros.
Simplicity 2016-05-03 16:41
yra medicina su visais skiepais ir savo progresu. Jei tau atrodo, kad farmacininkai specialiai visokias ligas kuria, kad po to turėtų ką skiepyt ir gydyt, tai jau metas mažint rusiško youtube'o arba pas galvos daktarą apsilankyt.
- 2016-05-03 16:51
Kalbant apie tai, kad farmacininkams rūpi tik kad kuo daugiau sirgtų - , lygiai taip pat, kaip karstadirbiui rūpi, kad kuo dažniau žmonės mirtų. Bet tai nereiškia, kad karstadirbys eina galabyti žmones naktimis, kad pajamų turėtų, kaip kad farmacijos pramonė nedaro nieko, kad žmonės susirgtų.
Simplicity 2016-05-03 17:53
– tai bendravimo forma, kurios tikslas, pateikiant šališkus argumentus, daryti įtaką bendruomenės požiūriui arba pozicijai. Propaganda paprastai yra kartojama ir paskleidžiama įvairiomis formomis, siekiant sukurti norimą auditorijos požiūrį.
- 2016-05-03 20:43
Ten klaida. Susivėliau - turėjo būti „daro kažką“.