Mokslininkai paaiškino, kodėl niekas negali judėti greičiau už šviesą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nerijus.kesylis 2016-05-11 09:35
299 792 458 kilometru per sekunde? Apsirikot tik tukstanti kartu..
Eič 2016-05-11 12:15
(kilmininko linksnį) įšovė.
UTF16 2016-05-12 00:48
Jei teisingai suprantu, laiko išsitempimas yra kasdienis, bet mūsų mažų greičių ir mažos gravitacijos pasaulyje praktiškai nepastebimas reiškinys, vykstantis dėl gan paprastų geometrinių mūsų Visatos ypatumų. Pvz., bet kokia vietoje stovinti sistema su vienu judančiu elementu – tarkime, branduolys ir aplink jį „skriejantis“ elektronas. Atomo branduolį paveikus bet kokia kinetine jėga, elektronas priverstas nuskristi ilgesnį kelią, kad įvyktų toks pat vyksmas, koks būtų įvykęs, jei branduolys nebūtų paveiktas ta jėga. Tą ilgesnį kelią sistema „suvokia“ kaip ilgesnį laiką. Vis greitėjant judesiui, elektronas vis lėčiau „apsisuka“ aplink branduolį. Jei teoriškai branduolys kažkaip pasiektų šviesos greitį, elektronas nebeturėtų tiek energijos, kad apsisuktų bent vieną kartą, – tiesiog stovėtų ir lauktų tol, kol branduolys sulėtės iki jam priimtino greičio. Tokiu atveju sistemoje neįvyktų joks įvykis, ir laikas visiškai sustotų. Išvada: aktyviai sportuojantys žmonės tikrai gyvena ilgiau, nes jiems judant sulėtėja laikas Panašų poveikį galima pasiekti ne veikiant sistemą kinetine energija, o ją stabdant. Gravitacinis poveikis matyt yra priešingas kinetinei energijai. Veikiant kuo didesnei gravitacijai, atsiranda papildoma sistemą stabdanti jėga – elektronui vis sunkiau judėti aplink branduolį.
punktyras 2016-05-12 10:38
<…>
Niemand 2016-05-12 12:51
Išvada: aktyviai sportuojantys žmonės ilgina mano gyvenimo trukmę, nes aš galiu absoliučiai teisingai teigti, kad tai aš judu jų atžvilgiu, o ne jie mano
UTF16 2016-05-12 13:42
Argi? Juk jei man pro šalį pravažiuoja maniakas 200 km/h greičiu ir jį sustabdo policija, argi policija galės mane ir kitus praeivius bausti, nes maniako atžvilgiu praeiviai juda 200 km/h greičiu?
Aidas 2016-05-12 14:01
Negudrauk. Tavo minimu atveju atskaitos taskas yra kelias. Edit: KET nustatytas greitis matuojamas "nejudancio kelio"atzvilgiu.
UTF16 2016-05-12 14:09
Ačiū, ką ir noriu pasakyti. Mes lygiai taip pat suvokiame gyvenimo laiką – ne judančių mašinų ar bėgiojančių sportininkų, o Žemės atžvilgiu.
vanduo4 2016-05-12 14:34
1. Na kiek iš straipsnio supratau - negalėjimo judėti greičiau nei šviesa mokslininkai neįrodė. Jie tik išvedė teoriją, kad greitį mažina masės turėjimas. Citata - Tai teorija lygi tokiai pačiai nesamonei kaip ir "gravitacija". Laikas apskritai neegszistuoja. Laikas - tai būdas paaiškinti procesų veikimo trukmę, bet FIZIŠKAI LAIKAS NEEGZISTUOJA. - Va čia ir gaunasi nesamones, kai teoriją bando sujungti su fizika (realiatyvumo teoriją su mechanika ). - Žmonės turi sugebėjimą ATSINAUJINTI, ir būtent tas atsinaujinimo efektyvumas vienus sendina lėčiau kitus greičiau. Astronautai kosmose patiria visų procesų sulėtėjimą. Kodėl? Todėl, kad egzistuoja teorija jog laikas kosmose slenka lėčiau, vadinsai tikrųjų to priežasčių ieškoti nereikia. Išvada: a) mokslininkai įrodė, kad nieko neįrodė; b) tai tik dar vienas bandymas pritempti faktus norint paaiškinti iš anksto susigalvotas teorijas.
Aidas 2016-05-12 14:39
Atskaitos sistemos, jei neklystu, yra lygiavertes. Buitiskai daznai naudojama Zeme, mums salyginai nejudanti. Bet, jei imti konkrecius matavimus, tai reikia vienareiksmiai pasirinkti atskaitos sistema. O ji gali buti bet kuri, kurios atzvilgiu judama ar kuri pati ko nors atzvilgiu juda.