Tyrimo išvados: skaitymas kompiuterio ekrane keičia smegenų veiklą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AlvydasR 2016-05-12 12:32
Kai informaciją skaitai kokiam nors portale, puse ekranu užima reklama ir dar mirga keletas animuotų gifų, nereikia būti mokslininku, kad darytum išvadas, bet prie ko čia kompiuterio ekranas? Kad eksperimentas būtų korektiškas, reikėjo ekrane rodyti tik tekstą. Įsitikinęs – niekas nesikeistų. Tokius „mokslininkus“ galima rašyti tik tarp kabučių.
Creatium 2016-05-12 12:59
Na, asmeninė patirtis rodo, kad teksto (paprasto PDF) skaitymas kompiuteryje lemia tai, kad sunkiau įsimenu informaciją, negu kad skaitant atsispausdinus. Neįsivaizduoju kodėl.
Atk 2016-05-12 16:21
Ekrane yra daug visko, kas nesusij3 su tekstu ir tod4l bla6ko d4m4s5, gal kokia =inut4 i6lys ar virusas ilis ar sistema užstrigs, tai smegenys hau į tai žiūri ir dalis resursų smegenų į tai nueina. Plius jei dar reklamų, visokio kito teksto šalia yra, mygtukai visokie, jie irgi blaško. Kaip prikabina mieste reklamų, juos irgi blaško ir kenkia. Geros reklamos ten, savanoriauk, bet yra ir negerų, visokių alkoholinių gėrimų reklamų pavyzdžiui ar visokių niekučių, valgių, purškalų, filmų agresyvių, visokių tepalų, kremų, maisto kenksmingo.