Būna ir taip: į moters ranką dantis suleidęs ryklys paleido tik ligoninėje  ()

Viena Floridos valstijos ligoninė sekmadienį sulaukė neįprastos pacientės, kai buvo atvežta ryklio apkandžiota moteris, kurios užpuolikas tebebuvo įsikirtęs dantimis į jos dešinę ranką, pranešė vietos žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nedidelis, apie 61 cm ilgio, ryklys buvo užmuštas vieno paplūdimyje buvusio žmogaus tuojau po užpuolimo, rašo dienraštis „The Palm Beach Post“.

Auka tapo neįvardyta 23 metų moteris, kurią ryklys apkandžiojo maudantis pajūrio miesto Boka Ratono paplūdimyje, laikraščiui sakė vietos ugniagesių tarnybos atstovas Bobas Lemonsas.

Pasak jo, moteris buvo skubiai nuvežta į regioninę ligoninę kartu su rykliu, kuris tebebuvo suspaudęs nasrais nukentėjusiosios ranką.

„Dar niekada nebuvau matęs nieko panašaus. Niekada netgi nesu girdėjęs nieko panašaus“, – Vandenyno gelbėjimo tarnybos kapitonas Clintas Tracy Treisis sakė laikraščiui „South Florida Sun-Sentinel“.

Rykliai Auklės, užaugantys iki 3 metrų ilgio, yra dažni Floridos Atlanto vandenyno pakrantėse ir pasižymi gana taikiu būdu.

Tačiau vienas incidento liudininkas pasakojo „Sun-Sentinel“, kad prieš pat ataką matė, kaip besimaudantys žmonės erzino šį ryklį, tampydami jį už uodegos.

Nukentėjusi moteris iš pradžių buvo rami, kai atėjo į gelbėtojų stotį Raudonojo rifo parko paplūdimyje bei paprašė pagalbos.

Pasak C.Tracy, merginą lydintis vyras prilaikė ryklį, buvo šiek tiek kraujo: „Jis vos kvėpavo, bet jos rankos nepaleido; atrodė, kad jis prie jos prikibęs“, – įvykio liudininkas Shlomo Jacobas (Šlomas Džeikobas) sakė „Sun-Sentinel“.

Bėgant laikui ir apspitus smalsuoliams moteris pradėjo nervintis, o atvykę greitosios pagalbos darbuotojai uždėjo jai deguonies kaukę. Jie panaudojo lentą, kad ranka ir ryklys nejudėtų, paguldė moterį ant neštuvų ir išvežė į ligoninę, K.Tracy sakė laikraščiui.

Kaip nurodo Ryklių tyrimų institutas, rykliai auklės yra naktiniai gyvūnai, o dienomis dažnai matomi gulintys ant uolėto vandenyno dugno. Šie rykliai minta daugiausiai smulkiomis žuvimis ir kitais gyviais – tokiais kaip omarai, kalmarai ir jūrų ežiai – bet nėra žmogėdros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(4)
(11)

Komentarai ()