Užfiksuota žuvis, kuri gyvena permatomo gyvio pilve (Foto)  ()

Paslaptingame vandenynų pasaulyje buvo aptikta, švelniai tariant, keista sąjunga – žuvytė ramiai sau gyvenanti svetimo padaro pilve, kuris, regis, dėl to nė kiek neprieštarauja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fotografas Wayne MacWilliamsas panėrė į vandenį netoli Singerio salos Palm Byče (Florida) nieko nesitikėdamas, tačiau netrukus įamžino kadrą, kuris nemenkai sudomino internautus ir net mokslininkus.

Jūros dugne vyras užfiksavo labai įdomų vaizdą – permatomą jūros gelmių būtybę, kurios pilve styrojo blizganti žuvis.

Patyrę biologai Sara Matye bei Jeffas Milisenas, vis dėlto, rado paaiškinimą: „Priešingai nei atrodo, ši žuvis nėra suvalgyta. Ji šitaip slepiasi gaubtagyvio organizme. Besivystanti žuvytė šiuo dideliu „namu“ naudosis tol, kol bus pajėgi tamsiuose vandenyno gelmėse išgyventi pati“.

Pats nuotraukos autorius MacWilliams teigė: „Mano „pričiupti“ padarai yra labai įdomūs, keisti ir man visiškai nepažįstami.“

Jis pridūrė: „Buvo tikrai smagu tiesiog plaukti, nežinant, kas pasitaikys tavo kelyje. Tai šiek tiek baugino, tačiau kartu ir suteikė neapsakomą malonumą. Tokio tipo nardymu užsiėmiau jau porą kartų ir planuoju tai daryti dažniau“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()