Parke aptikta neįtikėtinai reta katė-vilkolakis: tokių pasaulyje yra vos 35 (Video)  ()

Susipažinkite su Eyona – viena rečiausių pasaulyje kačių, rasta Keiptaune, Pietų Afrikos Respublikoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši itin retos Lykoi veislės katė, dar vadinama vilkolakiu, yra viena iš 35 šios rūšies kačių pasaulyje. Taip pat ji pirmoji, gimusi natūraliu būdu, Pietų Afrikoje.

Vietos gyventojas, kuris nuolat maitina benames kates bei jomis rūpinasi, šį retą gyvūną aptiko krūmuose, viename Keiptauno parke. Kartu su šia išskirtine kate buvo ir dar 5 motinos palikti kačiukai, tačiau vyro dėmesį atkreipė ši išskirtinės išvaizdos katė.

Visos katės buvo išvežtos į ligoninę sterilizacijai. Išvydę šią neįprastos išvaizdos keturkoję, specialistai nusprendė įsitikinti, ar rasta katė gali būti Lykoi veislės atstovė. Visas abejones išsklaidė šios veislės specialistas, JAV veterinaras Johnny Gobble.

Lykoi veislės katės atsirado dėl natūralios laukinių kačių mutacijos. Pirmoji tokios rūšies katė aptikta maždaug prieš 20 metų, o 2010 metais J. Gobble pradėjo šios rūšies genetinius tyrimus.

Lykoi veislės katės turi vilkolakio išvaizdą, jų charakteris – kaip šuns, tačiau visa fiziologija – kaip katės. Dėl genetinės mutacijos su namine trumpaplauke kate šios katės neturi plaukų aplink akis, nosį, ausis ir snukį, kas suteikia vilkolakio išvaizdą.

Vis dėlto šios katės nėra beviltiškai suvilkėjusios ir neklaiksta per pilnatį. Priešingai, „vilkolakiai“, anot šeimininkų, yra draugiški ir ištikimi, žaisti labai mėgstantys naminiai augintiniai. Tarptautinė kačių organizacija pripažino Lykoi kates kaip naują ir vieną pažangiausių veislių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(32)
(5)
(27)

Komentarai ()