Žengiame į nauja mokėjimų era? Jau šioje Olimpiadoje atletai galės atsiskaityti išmaniaisiais žiedais  (2)

Olimpinėse varžybose rugpjūtį atletai galės paprasčiau susimokėti už prekes ar paslaugas. Jiems nereikės traukti piniginės ar ieškoti mokėjimo kortelės – pakaks išmaniojo žiedo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas pagrindinių olimpiados rėmėjų „Visa“ pranešė sukūręs žiedą, kuriuo bus galima atlikti mokėjimus. Prototipas, kuris veikia su NFC sistemą palaikančiais mokėjimo terminalais, leis 45 atletams ištestuoti naują technologiją Rio de Žaneiro olimpiadoje.

„Šis įrenginys visiškai atitinka saugumo standartus. „Visa“ užtikrina, kad įrenginys mažas ir patogus nešioti“, – privalumus vardijo „Visa“ inovacijų ir strateginės partnerystės vyresnysis vadovas Chrisas Deanas.  

Ch. Deanas praeitą savaitę pademonstravo, kaip žiedas veikia: jį tereikia priglausti prie mokėjimo aparato, lygiai taip pat, kaip išmanųjį telefoną ar laikrodį. Žiedo nereikia nusiimti ar įkrauti, jis taip pat atsparus vandeniui. Įrenginys pagamintas iš lengvos, blizgios keramikos ir pasikrauna tuomet, kai mokant yra priglaudžiamas prie aparato.

Žiedas, pavadintas „Visa payment ring“ kol kas nebus prieinamas komercinei rinkai. Tai tiesiog viena kreditinių kortelių mokėjimo sistemos operatoriaus idėja. Vis dėlto, sulaukus pasisekimo, neatmetama galimybė ir šiuos žiedus panaudoti plačiosios visuomenės poreikiams.

Pats įrenginys buvo sukurtas bandymams, panašiai kaip mokėjimo būdai, susieti su išmaniausias telefonais, laikrodžiais, automobiliais ir kitais išmaniaisiais įrenginiais. Egzistuoja ir kitų išmaniųjų žiedų, pavyzdžiui, „Ringly“ arba „Elppy“, bet daugeliu jų negalima atsiskaityti už prekes, rašo cnet.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(3)
(0)
(3)

Komentarai (2)