Pasaulis to dar neregėjo: jau šią vasarą Japonijoje bus galima atsiskaityti panaudojus pirštų atspaudus  (2)

Japonijoje besilankantys turistai galės nekeisti savo pinigų į vietinę valiutą – šalis žada įvesti atsiskaitymo pirštų atspaudais sistemą, kuri pirmą kartą bus išmėginta jau šią vasarą, rašo dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausiai šalies lankytojai bus registruojami, o tuomet iš parduotuvių prekes galės pirkti vos pridėję pirštus prie specialaus aparato. Aparatas pagal pirštų atspaudus apdoros jų kreditinių kortelių duomenis.

Japonijos vyriausybė žada tokiu būdu paskatinti turistų atvykimą iki 2020 m. Tokijo olimpinių ir parolimpinių žaidynių.

Norintys patekti į duomenų bazę turistai savo duomenis galės suvesti oro uostuose. Vyriausybės atstovai tikisi, kad įvedus inovatyvų atsiskaitymo būdą šalyje sumažės ir kreditinių bei debetinių kortelių sukčiavimo atvejų.

„Japan News“ teigia, kad 300 suvenyrų parduotuvių, restoranų, viešbučių ir kitų įstaigų jau išreiškė norą dalyvauti tokioje programoje.

Tikimasi, kad iki 2020-ųjų olimpinių žaidynių naujoviška sistema veiks pilnu pajėgumu. Kad atsiskaitytų už pirkinį, žmonės turės du pirštus padėti ant atsiskaitymo automato, kuris akimirksniu atpažins savininką ir reikalingus asmeninius duomenis.

Ateityje ši sistema gali pakeisti ir pasus registruojantis viešbučiuose, o Tokijuje įsikūręs „Aeon“ bankas žada parengti galutinę sistemos versiją, kuri leis išgryninti pinigus pridėjus pirštų atspaudus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (2)