Imperijos sugrįžimas. Prieš ką ginkluojasi Japonija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-01-03 19:46
Nesugalvoju kas masto kitaip. Rusija bandė gelbėti (ir vis dar bando) "gelbėti" pasaulį nuo neteisingo (kapitalistinio) pasaulio ir išmokyti kitas tautas gyventi teisingai (komunistiškai). Ta pati daro ir vakarai. Jie taip pat bando kitas tautas gyventi teisingai (liberaliai ir kapitalistiškai). Ta pati darė krikščioniai ir dabar daro islamistai. Ta pati daro ir alkoholi vartojantys asmenys, jie bando abstinentą įtikinti kad jis privalo vartoti alkoholį. Tai ypač pasimato per šventes. Ta pati dabar daro vegetarai, bando išmokyti kitus gyventi "teisingai" ir tapti vegetarais. Ir šita sąrašą galima tęsti ir tęsti. Sakyčiau, kad čia žmogaus prigimtis bandyti kita asmenį priimti (jėga, teisiniais įrankiais, baugindami ir t.t.) jo įsitikinimus ir pažiūras. Kadangi tai yra žmogaus prigimtis, tai jau to nepakeisi ir su tuo reikia susitaikyti. Svarbu kokiais būdais tai bando padaryti. Nepritariu kito asmens pasirinkimų apribojimui jėga ar teisiniais būdais, jei tie pasirinkimai nedaro žalos kitiems asmenims. Kaip, pav. "nesveiko" maisto papildomas apmokestinimas. Kuris eina per teisinę bazę. Bet "nesveiko" maisto vartojimas nekenkia aplinkiniams asmenims, tai kokia teisę aplinkiniai asmenys turi tai riboti? Juolab, kad dažnai siūlomos alternatyvos dar labiau kenkia. Neseniai buvo straipsnis apie tai. Kuriame rašė, kad sveikuoliai rėkė visa gerklę, jog sviestas nuodingas ir siūlė vartoti margariną. O pasirodo, kad margarinas 10 kartu kenksmingesnis. Galima skleisti savo nuomonę per žiniasklaidą ar kokias paskaitas, bet tikrai neribojant kito asmens pasirinkimo teisės jokiais būdais.
Absoliutas 2016-01-03 20:36
Neblogas komentaras. Tik va jeigu tu susirgsi nuo to nesveiko maisto, tai reikes tave gydyti musu visu mokesciu moketoju pinigais. Galima sakyti ir greicio virsijimas nekenkia aplinkiniams, tol kol aplinkiniai nepapuola tau po ratais.
Shinigami 2016-01-03 20:56
Ne. Ne tavo pinigais, o mano sumokėtais pinigais aš busiu gydomas. Už tai aš ir moku PSD.
Arthuras 2016-01-03 21:01
Tarkim, tu rūkai, o aš - ne. Bet mes mokame vienodo dydžio PSD. Tai kaip čia gaunasi?
Simplicity 2016-01-03 21:01
Vienintelis rusas, kuris gal dar ir mąsto apie komunizmą yra Ziuganovas. Rusija jau senų seniausiai gyvena laukiniame kapitalizme ir ten jau niekas nesvaigsta nei apie socializmą, nei apie komunizmą. Ir tas didžiųjų valstybių "stumdymasis pečiais" nesusijęs nei su ideologija, nei su kokių nors vertybių nešimu- tai yra paprasčiausias biznis. Pvz., jei Sirija kokio nors stebuklo dėka išliks al-Asado rankose, tai realu jog Rusija turės kam parduoti savo karinę techniką ir pasirašys šūsnį tarpusavio bendradarbiavimo sutarčių (politinių ir ekonominių). Jei al-Asado režimas žlugs, tai su naujuoju Sirijos režimu tarsis JAV ir sąjungininkai. Tai kas šiandien vyksta Sirijoje, praėjusiame amžiuje jau vyko Vietname, Afganistane, Korėjos pusiasalyje ir t.t. Nieko čia naujo- Pats didžiausias sveikuolis gali susirgti vėžiu ar kokia degeneracine nervų liga ir jį teks gydyti tų pačių mokesčių mokėtojų pinigais. Jei pradėsim kabinėtis dėl mitybos, tai tada vaikų neturinčios poros gali pradėti kabinėtis dėl to, kad moka už vaikų darželius ir mokyklas. Pienui alergiški galėtų piktintis, kad iš jų pinigų yra subsidijuojami ūkininkai ir t.t. Gyvename bendruomenėje, todėl turime rūpintis visais bendruomenės nariais. Nebent save tapatinsim su naciais- tada visus nenaudingus (ar net nuostolingus) paleidžiam dūmais per kaminą ir ramu.
Arthuras 2016-01-03 21:15
Be abejo, bet kai kurie piliečiai, specialiai save nuodija. Tarkim rūkymas. Įrodyta senų seniausiai, kad jis sukelia plaučių vėžį. Ir lygtais, kiek pamenu, 80 proc. sergančių pirminiu plaučių vėžių yra kaminai. Tai rūkantys turėtų mokėti daugiau. Iš esmės ne tam, kad daugiau pinigų į biudžetą surinkt (nors toks tikslas irgi protingas), bet tam, kad rūkyti būtų kiek įmanoma didesnė prabanga.
Shinigami 2016-01-03 21:39
Be abejo, bet kai kurie piliečiai, specialiai save nuodija. Tarkim rūkymas. Įrodyta senų seniausiai, kad jis sukelia plaučių vėžį. Ir lygtais, kiek pamenu, 80 proc. sergančių pirminiu plaučių vėžių yra kaminai. Tai rūkantys turėtų mokėti daugiau. Iš esmės ne tam, kad daugiau pinigų į biudžetą surinkt (nors toks tikslas irgi protingas), bet tam, kad rūkyti būtų kiek įmanoma didesnė prabanga.[/quote] Rūkalu didžiausia kaina ir sudaro akcizas. Kur valstybė ta akcizą padeda, tai jau kitas klausimas. Geresnis pavyzdys yra ne rūkaliai, o fabrikuose dirbantys asmenys. Lietuvoje yra plastiko liejimo fabrikai, kurių darbuotojai kiekviena darbo diena prisikvėpuoja plastiko garais. Nuo ko vėžių suserga daug greičiau nei rūkaliai. Plius, tokie darbuotojai dirba už minimumą. Vadinasi PSD sumoka labai maža. Dabar kas ir už kokius pinigus juos turėtu gydyti? Juk pagal jų darbo specifika jie turi labai didelius šansus susirgti vėžių ar kitomis lygomis, o už PSD sumoka labai mažai. Gal ir juos reiktu akcizais apmokestinti? O kaip pasiūlysi apmokestinti aktyviai gyvenančius? Mano bendradarbis pastoviai žaidžia krepšinį, futbolą ir t.t. Dėl ko kiekvienais metais susižaloja ar net susilaužo kaulus. Tai dabar kodėl iš mano sumokėto PSD jį valstybė turi pastoviai gydyti? Ar mokėti lygos pašalpą? Kaip tokius asmenys siūlai apmokestinti?
Simplicity 2016-01-03 21:50
Reikia uždėti akcizą sportinei aprangai ir inventoriui.
Arthuras 2016-01-03 22:00
Jei gamybinė aplinka kenkia joje dirbantiems (kuo nelabai tikiu, nebent turi kokių įrodymų konkrečių Lietuvoje veikiančiose gamyklose), darbdaviai turėtų mokėti papildomus mokesčius. Nes nesugeba užtikrinti sveikos darbo aplinkos. Taip būtų tuo pačiu skatinama sukurti patogias ir saugias darbo vietas. Bėda su rūkalų akcizais yra tokia, kad jų kelt smarkiai negali - nesutvarkyta kontrabanda. O reikėtų juos kelt, ir dar kaip. Sportas nėra vienareikšmiškai neigiamas reiškinys, toks kaip pvz. rūkymas. Sportuodamas žmogus sumažina širdies ir kt. organų ligų tikimybę. Na taip, padidina traumų tikimybę. O kam naudingas rūkymas? Alkoholio vartojimas dideliais kiekiais?
lindemann 2016-01-03 22:01
Labai įmanomas variantas, jog USA slapta ragina Japoniją konfrontuoti su Kinija (nenusileisti teritoriniuose ginčuose) ir tuo pačiu remia militaristines permainas joje. Šiaip ar taip ateityje konfrontacijų tarp Kinijos ir vakarų valstybių (bei sąjungininkų) tik daugės, todėl Japonijos pacifizmo atsisakymas tiesiogiai naudingas Amerikai.
unytas 2016-01-03 23:18
baikit jus su apmokestinimais o tai seimas prisiskaitis komentarius sakis gerai ideja reike viska apmokestint ir taip usb,dvd diskus apmokestino
Pjovėjas 2016-01-04 08:32
Komentarai tai super į straipsnio temą
sub 2016-01-04 16:33
Profesorius :) 2016-01-04 17:16
seip tai tema apie --> "Imperijos sugrįžimas. Prieš ką ginkluojasi Japonija" o komentarai tai...
Simplicity 2016-01-04 17:19
Idealiam pasaulyje dar ir keliai būna idealiai nuvalyti, pabarstyti, nėra korupcijos ir kitų nusikalstamų veiklų. Ten žmonės gyvena ilgai ir laimingai, nežino kas yra karas ir kitos negandos. Tu savo darbdavio paprašei, kad jis kabinete įrengtų nuo žalingo tonerio poveikio apsaugančius filtrus, reguliariai darytų darbo vietos oro užterštumo matavimus? Ar pasirūpinai, kad kas porą valandų suteiktų pertraukėlę kojoms pramankštinti? Ar gavai ergonomišką darbo stalą, kurio ne tik aukštis, bet ir darbastalio kampas reguliuotųsi? Jei saugią darbo vietą turi išsiderėti pats darbuotojas, tai kurių reikalų yra reikalinga valstybinė darbo inspekcija su savo higieninėm normom? Jei prie presų dirbančius kaltinam tuo, kad jie (gal net patys to nesuvokdami) dirba kenksmingomis sąlygomis, tai tada ir darbdavius bauskim už tyčinį darbuotojų nuodijimą. Tie gi žino kokios yra higienos normos konkrečiai darbo vietai.
Talkatif 2016-01-04 23:11
Rūkaliai per akcizą sumoka daugiau nei kiti per PSD. Plius jie greičiau miršta ir nebereikia jiems mokėti pensijų.
rndmintzdude 2016-01-05 15:52
Tamsta nelabai suvoki, kad suma, kuria sumoki kaip psd yra niekingai maza, lyginant su gydimo kaina, todel taip - tu kainuoji visiem mokesciu mketojams. Automobilio draudimas veikia taip pat, vos uz 1-5% automobilio kainos imokamos per draudima, tu gali atgauti nauja, jei apdraustasis butu sunaikintas.