Paslaptingoji Venera: zondas atsiuntė pirmąją jos nuotrauką  ()

Aplink Venerą skriejančio Japonijos kosminio zondo daryta nuotrauka atskleidžia naujų detalių apie paslaptingos planetos gyvenimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalies kosminių tyrimų agentūros zondas „Akatsuki“ padarė šią nuotrauką, kurioje galima matyti Veneros debesis. Šio laivo misijos tikslas - „įgyti žinių apie planetos atmosferą“, rašo mashable.com.

Ne daug kas prisimena, kad „Akatsuki“ jau yra praleidęs vieną progą padaryti tokią nuotrauką: zondas tai galėjo padaryti prieš penkerius metus (2010 m.), tačiau tuo metu jis praleido progą patekti į Veneros orbitą.

Tai jis padarė visai neseniai, 2015 metais, tačiau jau spėjo kosmoso tyrinėtojams atsiųsti neįtikėtinai puikių nuotraukų ir duomenų iš antrosios Saulės sistemos planetos.

„Akatsuki turi kameras ir kitus instrumentus, kuriais galima tyrinėti planetą ir aiškintis, ar joje esantys ugnikalniai yra aktyvūs, ar planetoje žaibuoja, kodėl vėjo greitis viršija planetos sukimosi greitį“, - tvirtinama Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) išleistame pranešime.

Naujoje nuotraukoje oranžinė linija, dalijanti Veneros dienos ir nakties puses, yra gana plati dėl planetos debesų reakcijos į Saulės šviesą.

„Akatsuki“ yra pirmasis kosminis zondas, kuris sugebėjo nufotografuoti Venerą. NASA, Europos valstybės ir Rusija taip pat yra siuntusi erdvėlaivių į šį žmonijai svetimą ir nepažintą pasaulį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()