Iškyla į gamtą, bet aplink nėra vandens? To jau ir nereikia - nusiprausti galima ir be jo! (Video)  (1)

Daugiadienės iškylos į gamtą, muzikos festivaliai, nakvynės kempinguose ar palapinėse – visa tai smagu, kol neprispaudžia higieniniai reikalai. Tikra tiesa, dušo tokiomis aplinkybėmis veikiausiai nerasi. Kaip tik apie tokius atvejus pagalvojo gigantiškų drėgnųjų kūno servetėlių Epic Wipes kūrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Epic Wipes už standartines servetėles didesnės net 16 kartų. Jos pagamintos iš bambuko celiuliozės, todėl 100 proc. biologiškai suyrančios. Maža to, jos suvilgytos odą maitinančiais eteriniais aliejais.

Idėjos autorius Aeneas Janze mintį apie tokias servetėles išaudė su būrio draugais kariūnais vidurvasarį klaidžiodamas po Afganistaną. Apie dušus ten, žinoma, neverta nė svajoti. Tačiau A. Janze nepaliovė galvoti apie "nešiojamą, bet efektyvią prausimosi/švarinimosi priemonę, kuri padėtų atsigauti ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai."

Taip gimė mintis apie didžiules drėgnas servetėles. Tačiau minties įgyvendinimui A. Janze sugaišo trejus metus. Sietle įkurtas startuolis platformoje Kickstarter idėjos įgyvendinimo startui siekia surinkti 10 tūkst. dolerių. Tačiau jau dabar idėja sulaukė didžiulio palaikymo ir išankstiniams užsakymams jau suaukota daugiau nei dvigubai.

Už 14 dolerių prekę iš anksto užsisakę pirkėjau gaus keturias su jų inicialais dekoruotas Epic Wipe servetėles, o pirmuosius pirkėjus JAV jos turėtų pasiekti gal net ir šio mėnesio pabaigoje.

"Epic Wipes yra 16 kartų didesnės už įprastas drėgnas servetėles, todėl švarintis galima abiem rankomis ir pasiekti visas – taip pat ir sunkiai prieinamas, pvz.. nugara – kūno vietas, - pasakoja idėjos autorius. – Taip, apsišluostyti galite ir su tradicinėmis servetėlėmis, tačiau viso kūno numazgojimui jų net ir keliolikos gali neužtekti, o tai ne tik neefektyvu, bet ir erzina."

Kai kuriose įprastinio dydžio drėgnose servetėlėse yra cheminių medžiagų, galinčių turėti neigiamos įtakos organizmui (pvz., endokrininei sistemai). Epic Wipes gamintojai giriasi, jog jų produktas gaminamas iš natūralių medžiagų – bambukmedžio celiuliozės, vandens, ramunėlių. medetkų, eukaliptų eterinių aliejų, maisto konservantų.

Servetėlių gamintojai sako, kad nieko blogo nenutiktų ir jų gaminamą higienos produktą suvalgius, tačiau to daryti nerekomenduoja – jis nėra maistingas. Gamintojai pabrėžia, kad jų servetėlės – ypatingai plonos, tačiau tvirtos. Maža to, jas galima naudoti ne vieną kartą. Be to, jos nėra suvilgytos specialiomis kvapiosiomis medžiagomis.

"Kurdami produktą greitai supratome, kad pagaminti bekvapę servetėlę praktiškai neįmanoma, todėl nusprendėme, kad jokių papildomų kvapiųjų medžiagų į jų sudėtį nedėsime – gamybos technologijose naudojami tik natūralūs ingredientai, daugelis kurių natūraliai kvepia", - sakė A. Janze.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai (1)