Spalvinga D. Britanijos istorija Europos Sąjungoje: kodėl anglai bijo Europos supervalstybės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2016-06-22 14:08
Be Britanijos bus sunku, bet išgyvensim. Greičiau judėkim link Europos Federacijos. Man tik įdomu kaip į UK pasitraukimą iš bendrijos reaguos Škotijos gyventojai. Teko girdėti kad jie tvirti ES šalininkai.
Audrius 2016-06-22 16:36
Nemanau, kad nubalsuos isstoti-zmones per daug prigazdinti ir inertiski. O gaila..jei UK isstotu, butu ES galo pradzia. Kaip ten bebutu, ES griuvimo ilgai laukti nereiks. Esu tikras, kad 5 metu begyje tokius referendumus darys ir nubalsuos isstoti-Austrija, Danija ir Nyderlandai. Jau dabar euroskeptisizmas yra vienas greiciausiai auganciu politiniu judejimu ES. Euroskeptike buvo isrinkta i Romos merus, jie beveik laimejo Austrijoj, sparciai populiareja Prancuzijoj ir Nyderlanduose. Go Eurosceptics!
aro 2016-06-22 17:08
Tikiuosi, kad Britanija pasiliks. As uz Europos federalizacija, kuo greiciau
slack 2016-06-22 17:35
daugumai žmonių nepatinka Europos federacijos idėja. Juk ne į tokią sąjunga stojom. Bet kokiu atveju turi būti paklausta žmonių ką jie renkasi.
UTF16 2016-06-22 18:31
Nei straipsnyje, nei apskritai kur nors kitur nėra tekę girdėti jokios priežasties, kodėl ta Eurosupervalstybė būtų kažkas baisaus. Bet kodėl būtent anglai jai nepritaria ir priešinasi bet kokiai gilesnei integracijai, man daugmaž suprantama. Savo civilizaciją sukūrusios, kultūriškai 51-ąja JAV valstija tapusios ir per save JAV kultūrą pagimdžiusios ir išplatinusios karalystės gyventojai negali nepabrėžti savo išskirtinumo ir didingumo. Neatsitiktinai būtent nacionalistai pasisako už šalies pasitraukimą į ES nesuprasdami, kad realiai bene vienintelė alternatyva yra EEE, kas iš esmės yra praktiškai tas pats kas ES. Atsižvelgiant į tai, kiek anglai turi ES teisyno išimčių ir yra integruoti tik šiek tiek labiau nei kokie norvegai, ES puikiai apsieitų ir be jų, o ES galbūt greičiau taptų supervalstybe. ES buvo sukurta dėl stabilumo. Jei bet kurią akimirką bet kurį narė gali imti ir pasitraukti vos papūtus naujiems politiniams vėjams, apie jokį stabilumą negali būti nė kalbos.
Audrius 2016-06-22 18:57
taip, jei i zmonis ziuri, kaip i aviu banda, kuriems butinas piemuo-tada visokios ES supervalstybes puiki ideja! Jei i zmonis ziuri, kaip i mastancius piliecius, tada bet koks saliu suveriniteto (jei zinai ka tai reiskia) ribojimas yra visiskai nepriimtinas. Vakaruose demokratija ir suverinitetas yra daugiau nei skambios frazes, todel nuo ten ir prades byreti ES puvekas.
jull 2016-06-22 19:08
Vienas geriausiai is salies finansuojamu judejimu norejai pasakyt... Pas mus sustauskas ne tai kad i merus, buvo net i seima isrinktas, tai jauciu tai leidzia daryt isvada, kad Europoj populiareja kaip jis pats yra isireiskes, "ubagu karaliu" judejimas?:D
slack 2016-06-22 20:32
Viskas būtų gerai, jeigu ES būtų ekonominės prekybos sąjunga,bet ne politinė. Dabar judama link centralizacijos. Migrantų kvotos, valstybinio biudžeto tikrinimas,bendra valiuta,bendra konstitucija,bendra armija. Aš asmeniškai nematau jokio stabilumo ES. Graikijoje problemos dėl euro. Pabėgėlių problemos dėl atidarytų išorinių ES sienų. Konflikto Ukrainoje, kaip buvo pasirašyta ES asociacijos sutartis. ir buvo organizuotas EuroMaidanas.
UTF16 2016-06-22 21:09
O tu nepagalvojai, kad šitie dalykai kaip nors gali būti susiję? Gal, pvz., galėtų būti taip, kad jeigu ES visiškai 100 % būtų dar ir politinė sąjunga (tokia kaip JAV), ji būtų žymiai stabilesnė?
slack 2016-06-22 21:22
Žinau,kad yra sakoma reikia daugiau Europos. Manau yra du keliai centralizacija arba savarankiškos valstybės. Todėl reikia paklausti žmonių ką jie renkasi.
Vytis M. 2016-06-22 21:48
Žmonės ne visada žino ko jiems reikia. Demokratija dabar ne tiesioginė, o atstovaujamoji. Antraip kam būtų reikalingi politikai, kurie spręstų problemas? Gaila, kad ne visada pavyksta politikams išlikti kryptingiems, pasiduoda saviems instinktams ir netarnauja tėvynės labui. O liaudis tiki ką jiems sako politikai, gandų nešiotojai ir kt. propagandistai, todėl nežino ko jiems iš tikrųjų reikia. Tik maža dalis mąsto savo galva. Jei tik žmonės pagalvotų apie kitus, ne vien apie savo egoistinius norus..
Salubri 2016-06-22 22:11
Pritariu. Per daug ES nurodineja. Anksciau Maskva nurodinejo, o dabar Briuselis. Kam tos migrantu kvotos? Mes juos cia kvietem? Negi nera saliu be Europos kur nera karo? Aj juk cia visi migrantai ateina su inzinieriaus ir IT diplomu ar ne? Per ta atviru duru politika dabar turim Londonistana. Nenuostabu, kad britai nori iseit. Kam ta biudzeta tikrint? Ne jusu biudzetas ne jusu reikalas. Valiuta? Meh... Kaip ir nieko, bet gaila lito. Benra armija? Kokio bieso? Ka NATO neuztenka? Kas puls rusai? Gal baikim su rusofobija. Konstitucija? Turim savo. O kas jei man ES konstitucijoje nepatinka kai kurie dalykai, kur alternatyva? Kas cia per ES prezidentas? Turim savo, nepamenu, kad uz ana butume balsave. ES himnas? Ne tam mano seneliai liejo krauja, kad giedociau svetima himna.
cave_dweller 2016-06-23 08:59
Tikrai? Graikijos išlaidos viršijančios pajamas ir bardakas mokesčių surinkimo sistemoje čia ne prie ko?
Šinšilas 2016-06-23 09:52
Kai Šustauskui ant stalo padėjo 60000 otkato už termofikacinės elektrinės privatizavimą, jis kyšininką išgrūdo pro duris. Dabar palyginkim su tvarkingu, išsipusčiusiu, kvepiančiu Masiuliu... O šis net premjero kėdę matavosi ir iki šiol turi gerbėjų!
Šinšilas 2016-06-23 10:00
Buvo tų imperijų Europoje ne viena, visokios centralizuotos austro-vengrijos ir nei viena ilgai netempė, todėl šitas Briuselio projektas (realiai Vokietijos imperija) irgi netemps. Jei ne britai, išeis prancūzai, arba olandai arba kitas... Mums dar pratempti 4 metus, susišluoti paskutinę paramą ir - ate, ES!
Audrius 2016-06-23 10:09
Pritariu! Kol eina, is ES lovio reik imt kiek tik galim, nes ilgai taip nebus. ES ir euro dienos jau suskaiciuotos.
slack 2016-06-23 10:48
Tai,kad jau nebedagu liko berods po 2020 jau baigsis išmoks Lietuvai. manau tada senbuvės ES šalys turės dar dilesnių problemų dėl skolų ir imigrantų. Abejoju ar Lietuva bus prioritetas ES. Dabar yra gelbėjami graikai, tuoj ateis eilė ir Ispanams,Italams ir Airijai.
Rukis 2016-06-24 10:04
Šaunuoliai britai, patys uždegė savo trobą Noriu pamatyti kaip kils chaosas pas juos ir UK iširs, kai Škotija paskelbs nepriklausomybę, o Š.Airija prisijungs prie respublikos.
Audrius 2016-06-24 10:47
YESSSSS!!!! Nuosirdziausi sveikinimai UK! WELL DONE! Sekantys bus Olandai, Danai, Austrai ir ES nebeliks!!!
- 2016-06-24 10:50
O tada galėsis prisijungti prie SSRS, a ne?