Jūros dugne rastas mįslingas violetinis burbulas – nauja gyvybės forma? (Video)  (2)

Okeanologai prie Kalifornijos krantų netikėtai rado keistą violetinį burbulą – visiškai naują gyvybės formą, praneša „Smithsonian“. Mokslininkai juokauja, kad tai – neišsilukštenęs iš kiaušinio pokemonas. Tačiau jų laukia labai rimti tyrimai, siekiant identifikuoti darinį. Tai gali užtrukti keletą metų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-07-29 Jūros dugne rastas mįslingas violetinis burbulas – nauja gyvybės forma? (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkų ekspedicija plaukė laivu „Nautilus“ į Kanalo salų nacionalinį parką, kuris yra populiari vandens turistų lankoma vieta, nesunkiai pasiekiama iš Los Andželo. Šią gražią vietą kasdien aplanko tūkstančiai žmonių. Nors ir gausiai lankoma, ši vieta turi paslapčių, viliojančių mokslininkus. Kanalo salomis vadinamos 8 Kalifornijos salos Ramiajame vandenyne.

Švytintis violetinis gumulėlis – vos 5 cm skersmens. Tyrėjai spėja radę naują gyvybės formą, kuri yra artima gaubtagyvių rūšiai, priklausančiai ascidijų klasei.

Tačiau mokslininkai neatmeta, kad šis gyvis gali būti holoturijos (lot. Holothurioidea), priklausančios dygiaodžių (Echinodermata) bestuburių gyvūnų klasei arba priklausyti duobagyvių tipui, kuriam priklauso ir medūzos (lot. Cnidaria, Coelenterata).

Okeanologai į vandenyno dugną nusiuntė robotą, o šis, padedamas vakuuminės sistemos, ištraukė violetinį burbulą ant laivo denio. Ten gyvis plyšo į dvi dalis.

Nautilus ekspedicijos tikslas – Kanalo salų nacionalinio parko tyrinėjimai ir žemėlapių sudarymas. Šio parko plotas – 1009 kv. km.



 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai (2)