Būsime pasiruošę: NASA išsiųs zondą į asteroidą, kuris gali susidurti su mūsų planeta (Video)  ()

„Independent“ rašo, jog Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūra NASA planuoja išsiųsti zondą surinkti uolienų mėginiams iš asteroido, kuris, tikėtina, vieną dieną gali susidurti su Žemės planeta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-08-02 Būsime pasiruošę: NASA išsiųs zondą į asteroidą, kuris gali susidurti su mūsų planeta (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Asteroidas, pavadintas vardu Bennu, yra matomas iš Žemės kas šešerius metus, kuomet priartėja prie mūsų. 500 metrų skersmens kosminis kūnas skrieja didesniu nei 100 tūkst. kilometrų per valandą greičiu bei praskries tarp Žemės ir Mėnulio 2135-aisiais.

Mokslininkai sunerimę, jog jau kitame amžiuje Bennu gali kelti vis didesnę grėsmę Žemės planetai ir visai žmonijai. Būtent tam NASA ketina artimiausiu metu Bennu link paleisti zondą, kuris turėtų ištirti didžiulį skriejantį objektą.

Tikimasi, jog tikslūs duomenys apie Bennu dydį, masę bei sudėtį gali padėti išvengti katastrofos. „Osiris-Rex“ vardu pavadintas zondas Bennu turėtų pasiekti 2018 metais bei metus laiko tirs jo cheminę, mineraloginę sudėtis ir geologinę istoriją.

Surinkti duomenys leistų įvertinti, kaip išorinis poveikis nulemia asteroido judėjimo trajektoriją. Galop, paėmęs keletą mėginių, zondas 2023-iaisiais grįžtų atgal į Žemę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()