Poilsis pagal Leonardo da Vinci: šis genijus sukūrė techniką, kaip išsimiegoti vos per valandą  ()

Renesanso genijus Leonardo da Vinci dažnai pristigdavo laiko visoms savo idėjoms. Todėl būdamas išradingas žmogus, kaip teigiama įvairiuose šaltiniuose, jis sukūrė metodą, kuris jam padėdavo per trumpą laiką pailsėti taip, lyg būtų miegojęs mažiausiai 8.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naudojantis šiuo metodu nakties miegas padalijamas į dalis, taip jį paverčiant daugiafaziu. Kitaip tariant, norėdami turėti daugiau laiko miegoti turėsite kelis kartus per parą.

Manoma, kad L.Da Vinci miegodavo po 15 minučių kas keturias valandas. Tai reiškia, kad genijus per parą miegodavo vos pusantros valandos. Visą likusį laiką jis paskyrė išradimams ir menui kurti. Teigiama, kad išradėjas šią metodiką naudojo metų metus ir nesijautė pavargęs.

Psichologai žino, kad produktyvumo ir kūrybinių jėgų pasireiškimo periodai yra lydimi apsnūdimo, nuovargio periodų. Tad nusnūdimas ir nubudimas kas keturias valandas padidina produktyvumą. Kūnas tarsi apgaunamas, jog pailsėjo.

Šį metodą nuo L.da Vinci laikų tyrinėjo ir bandė ne vienas, tad yra kelios daugiafazio miego variacijos:

  • Miegama 30 minučių kas šešias valandas (dymaxion metodas);
  • Miegama 20 minučių kas 4 valandas (uberman metodas);
  • Naktį miegama po 1,5-3 valandas, o dieną – tris kartus po 20 minučių (paprasto žmogaus metodas);
  • Miegama naktį 2 valandas ir vidurdienį 20 minučių (tesla metodas);
  • Naktį miegama 5 valandas ir 15 minučių popietę (siestos metodas).

Tiesa, brightside.me teigiama, kad reikia nepamiršti, jog kiekvieno organizmas skirtingas. Tad daugiafazis miegas gali būti tinkamas ne visiems. Be to, norintiems pereiti nuo įprastinio poilsio ir miego režimo reikia susilaikyti nuo automobilio vairavimo ir atsakingų užduočių vykdymo.

Bet kokiu atveju, būtina įsiklausyti į savo organizmą. Jei jaučiamas miego stygius, tokiems eksperimentams jūsų gyvenime – ne vieta. Reikia nepamiršti, kad trūkstant miego lengviau priaugsite svorio, mat miego trūkumas susijęs su padidėjusiu apetitu. Taip pat trinka mąstymas, atmintis, neretai yra susijęs su depresija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(100)
(5)
(95)

Komentarai ()

Susijusios žymos: