Juodosios skylės – kaip durys į kitus pasaulius: kas tai yra „kirmgrauža“ ir kaip tai veikia (Video)  ()

Viena iš juodųjų skylių hipotezių tvirtina, jog tai yra durys į kitas Visatos vietas. Tačiau mokslininkai turi ir antrą teiginį – mes niekada iš kito pasaulio negalėtume sugrįžti atgal. Todėl net jei ši hipotezė ir teisinga, sužinoti, kas ten iš tiesų slypi, tikriausiai niekada neturėsime galimybės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Independent“, kiekvienas, kuris norėtų prasprukti pro juodosios skylės duris į kitą pasaulį, taptų pailgu kaip spagetis. Nors praslinkus pro juodąją skylę į kitą pasaulį greičiausiai žmogaus kūnas atsistatytų į pradinę savo formą, vis tik tikėtina, jog jis greičiausiai jau nebūtų gyvas ir nieko nepamatytų.

Anksčiau mokslininkai teigė, jog visa medžiaga, patekusi į juodąją skylę, yra sunaikinama. Bet nauji moksliniai tyrimai leidžia daryti prielaidą, jog juodosios skylės iš tiesų veikia kaip praėjimas tarp dviejų pasaulių.

Juodojoje skylėje medžiaga yra veikiama tokių išorinių jėgų, jog netgi yra sugriaunami normalūs fizikos dėsniai. Naujoji teorija atmeta nuomonę, jog juodosios skylės centre yra begalinis taškas, kuriame viskas yra sunaikinama.

Vietoje to siūloma teorija, jog juodoji skylė veikia kaip „kirmgrauža“ – tarpduris ar tunelis per erdvėlaikį. Visai kaip fantastiniuose filmuose, pavyzdžiui, „Interstellar“, kuriame astronautai keliavo per tokią mistinę vietą ieškodami kitų pasaulių, tinkamų gyventi.

Plačiau ir vaidžiau apie juodąsiais skyles kaip „kirmgraužas“ - tolesniame video siužete:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(14)
(5)
(9)

Komentarai ()