Aptikta niekad anksčiau neregėta „mėlynojo verpeto“ liepsna: kur kas švariau degina kurą ir gali padėti valyti išsiliejusią naftą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2016-08-10 20:23
Kolega senais laikais gamino cikloninį pečių. Pasakojo ten visokių niuansų buvo, net ir su aušinimu... Bet esmė tame, kad degino padangas, o dūmų nebuvo, tiksliau bespalviai. Dar su kažkokiais profesoriais ten jis dirbo... Paskui kažkodėl nutraukė projektą, berods taip buvo liepta "iš aukščiau". Bet sakė sudegdavo viskas pilnai... Dabar jau ir man įdomu pasidarė - maniau mokslas apie degimą žino viską Reiks ryt išsikamantinėt apie tą jo projektą...
kurmis 2016-08-11 14:09
Ko gero, toje krosnyje buvo labai aukšta temperatūra, kaitri liepsna ir viskas sudegė, t.y. junginiai suskilo į mažus nematomus junginius, ir dūmas tapo bespalvis.
MindaugasV85 2016-08-11 17:45
Va pasiaiškinau kas kaip... Taip, temperatūra ten didelė buvo, kad tinkamai aušintų, tai reikėjo kelių didelių baseinų (pagal skaičiavimmus berods 25x25x3 metrų). Sakė darė išmetamų medžiagų tyrimus pagal cituoju pagal "visą mendelejevo lentelę", tai vertės buvo mažesnės nei reali koncentracija ore (arba arti to). Čia turbūt apie kenksmingas medžiagas kalba buvo... Toliau bandė kreiptis į visokias institucijas, kad pramušt į dienos šviesą (legaliai), tai kur beėjo, tai kiekvienas norėjo savo dalies: tai čia mano giminaitis kartu prie to projekto turėtų dalyvauti, jei nori kažko pasiekti ir t.t... Reziumė tame, kad sako patys būtume likę be nieko... Tad nusprendė viską naikinti. O sudegusių medžiagų likutis, t.y. "pelenai", tai buvo šviesūs tokie (kureno padangas) kaip smėlis. Ai tiesa, ugnis sakė buvo irgi mėlyna.