Turbūt neįmanoma neišsigąsti pamačius tokį gyvį: štai kas gali užšokti ant peties pjaunant veją Lietuvoje  ()

Skaitytojas Robertas kreipėsi į redakciją, norėdamas išsiaiškinti, koks keistos išvaizdos gyvis išgąsdino visą šeimyną. Vyras pasakojo, kad jo sūnui pjaunant veją, ant berniuko peties jo pusbrolis pastebėjo skruzdės ir vikšro hibridą primenantį nematytą vabzdį. Pasak skaitytojo, gyvis ne juokais visus išgąsdino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Galva ir priekinė kūno dalis panaši į skruzdę, tačiau galas – į vikšrą, o uodega – išvis į skorpioną“, – stebėjosi skaitytojas Robertas. Gyvį nufotografavęs vyras pasakojo, kad jis nemažas – jo ilgis siekia apie 5-7 cm. „Padėkite išsiaiškinti, kas tai“, – rašė skaitytojas.

Paaiškėjo, kad išskirtinis šeimyną aplankęs „svečias“ – drugio skroblinės harpijos (Stauropus fagi) vikšras. Jį atpažino Kauno T. Ivanausko zoologijos muziejaus Vabzdžių skyriaus vedėjas Romas Ferenca.

Specialistas pastebėjo, kad gyvis tikrai išskirtinis. „Savo išvaizda jis išsiskiria iš visų kitų Lietuvos drugių vikšrų. Toks egzotiškas padaras iš tikrųjų gali bauginti žmones, nežinančius, kas tai“, – teigė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(48)
(3)
(45)

Komentarai ()