Sveikatos mitai, kuriais be reikalo tiki didžioji dalis žmonių (Antra dalis)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gediminas Jurgaitis 2016-08-30 12:22
Nors daugelis prisiekia, kad bent skardinė alaus pagiringą rytą iš karto padeda pasijusti geriau, mokslininkai šį teiginį paneigė sakydami, kad toks elgesys tik prailgina šį nemalonų laikotarpį. Pagirių metu geriausia atsigaivinti vandeniu ir taip grąžinti prarastą skysčių balansą organizme. Taip pat reikėtų vengti kavos bei kitų kofeino turinčių gėrimų. Sitas "mokslininkas" gyvena kitoje planetoje.
Gediminas Jurgaitis 2016-08-30 12:25
UTF16 2016-08-30 13:11
yra teiginiai, kuriuos nuolat kartoja bent dalis gydytojų.
Darius995 2016-08-31 01:52
O isties tai visiska tiesa. Kaip manai, kaip skausmingiau sustoti - staigiai (pvz. atsitrenkus i siena) ar letesniais budais, kad ir pasirinkus kita marsruta? Tik tiek, kad rytinis alkoholis - labai rizikingas reikalas, faktiskai tik padidinantis organizmo apnuodijima, todel siuloma sveikesne alternatyva - vandens pagalve kelyje sienos link. Tarp kitko, blaivaus vakaro pasirinkimas gali atnesti gausybe idomiu atradimu.
trapecijus 2016-08-31 02:16
prisiminiau tokį posakį - ''Daryti pachmielą - tas pats, kas į kelnes myžti žiemą. Kol myži, tol šilta''. Esu skaitęs straipsnį, kur teigiama, gal organizmas pats pasigamina alkoholį tiek kiek jam reikia, o per balių užvartojus, ta gamyba sustoja, nes yra perteklius. Ryta visas blogumas nuo to, kad organizmas yra išsijungęs po apkrovos ir nebespėja pasigamint alkoholio. Todėl viena ar dvi skardinės alaus atstato ''pusiausvyrą'' (kabutėse, nes pusiausvyra viršyta iš vakaro ir organizmas priprato per vakarą jaustis gerai su perduozuota alkoholio norma). Mano asmeninė patirtis su tuom nesikerta. Nei vanduo, nei kava, nei arbata, nei sultys, nei vaisiai ar ankstyvi sotūs pusryčiai nepadeda jei būna iš vakaro tikrai nekažką... Nuo ryto alaus nepadauginant ir po valandikės atrodo, kad jau gali vairuot (neduokDie aišku). Nei galvos skausmo, nei blogumo nebelieka. Aišku, gali ir toliau pilt alų, bet jau tai atsilieps kitą dieną. Kuri dažniausiai būna darbo diena. Taigi pats sau esu išradęs formulę sau, kuri atitinka mano anksčiau paminėtą straipsnį - jei iš vakaro prisisprogai, ryta pora alaus, tada žmona dar šiltą vežasi į kokį restoraną ar kavinę, sotus ir skanus maistas apie pietus ir tada ant vakaro aš jau su vaikais batmintona žaidžiu, mašiną siurbliuojuos ar kieme žolę pjaunu, anksti į lovą ir kaip naujas kitą rytą nepriklausomai ar reikia į darbą. P.S. vartoju alkoholį ir to pats netoleruoju, nepropaguoju, suvokiu apie galima pasekmes sveikatos srity. Tiesiog parašiau kaip gydausi Tiesa su amžium suvartoju mažiau.
Tas_pac 2016-08-31 10:23
Trpecijau. Taip - žarnyne kartais susidaro alkoholio, bet tik kaip šalutinis produktas (išties tai organizme susidaro įvairiausių nuodų) ir organizmui jis nenaudingas. Tavo teorija kad ir kaip įdomiai skambėtų yra nesąmonė. "Pachmielas" - veikia kaip nuskausminamieji, mažą dozę padarai, nebe taip sunku, pakelia nuotaiką, tačiau jei išgersi tiek kiek diena prieš, tuomet pagirios bus dar sunkesnės.
immortallt 2016-08-31 10:38
Sultyse lieka daugiausia cukrus, šiek tiek vitaminų ir vanduo. Tad taip, iš esmės sultys nėra geras maisto produktas, kad ir kaip jos išreklamuotos. Daugiausia maistinių medžiagų lieka išspaudose. Tame tarpe ir ląsteliena, kuri itin naudinga virškinimui,