"Krauju" pasruvusios Rusijos upės paslaptis pagaliau atskleista  (1)

Rusijos Norilsko miesto gyventojai pagaliau išsiaiškino, kodėl jų upė nusidažė ryškiai raudona, kraują primenančia spalva.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-09-16 "Krauju" pasruvusios Rusijos upės paslaptis pagaliau atskleista  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaltę prisiėmė didžiausia pasaulyje nikelio gamintoja įmonė „Norilsk Nikelis“.

Įmonė tvirtino, kad rugsėjo 5-ąją vykusios liūtys privertė vandenį prasilieti Nadeždos jėgainės užtvankoje. Tas vanduo tada nutekėjo į Daldykano upę ir nudažė ją raudonai.

Tačiau „Norilsk Nikelis“ tikino, kad tai nekėlė jokios grėsmės žmonėms ar gamtai. Kai praėjusią savaitę viešumoje pasirodė raudonai nudažytos Daldykano upės vaizdai, įmonė griežtai neigė, kad su tuo turėjo ką nors bendro.

Rugsėjo 7-ąją „Norilsk Nikelis“ paviešino nuotraukas, kuriose tariamai buvo pavaizduota „normalios spalvos“ upė. Rusijos aplinkos ministerijos pareigūnai užsiminė, kad cheminė tarša į upę galėjo nutekėti iš vamzdžio prie fabriko. Vietinės grupės kaltino „Norilsk Nikelį“ tuo, kad šios įmonės saugumo standartai yra labai aplaidūs, rašo BBC.

Pasak vietinių gyventojų, tai nebuvo pirmas kartas, kai upė nusidažė raudonai. Tiesa, Daldykano upės vanduo nėra susijęs su geriamuoju vandeniu, kuris atiteka į gyventojų namus. Norilskas yra žinomas kaip vienas labiausiai užterštų miestų visoje Rusijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(7)
(14)

Komentarai (1)