Lietuvą sukrėtusi L. Donskio mirtis - ne atsitiktinumas: kiek dar reikės mirčių, kad atsipeikėtume?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PauliusArbačiauskas 2016-09-22 13:57
Tai ką daryti, kad nuo širdies ligų apsisaugoti? Sveikai maitinuosi, alkoholio beveik nevartoju, sportuoju. Stresas ir persidirbimas - didžiausia problema, kurią sunku eliminuoti. Ką dar daryti?
vanduo4 2016-09-22 14:15
- Na taip, turime žinoti ir ką mes čia sužinojome iš šio straipsnio? O gi, tą kad turime žinoti, tik neaišku ką?!!!!!!! - O aš Jums pasakysiu tiesioginę priežastį, kodėl Lietuvoje vyrauja kraujagyslių ligos. Tai - STRESAS. Tai įtampa, kurią sukelia visuomeninis gyvenimas, kovoje tarp savojo AŠ ir visuotinai priimtinos nuomonės; - : Liberalizmas, kaip laisvas ideologijos pasirinkimas, yra Demokratinės sistemos viršūnė. Kuo greičiau mes tai realizuosim, tuo greičiau patirsime visokiariopą progresą Pasaulio lygmenyje.
Vytautas 2016-09-22 14:21
Pasak šios knygos http://www.pegasas.lt/sirdies+ligos+pre ... ityba.html sveikos mitybos turi pilnai pakakti, tik su sąlyga, kad ji tikrai sveika. O tai parodo ne įsivaizdavimai, o sistemingai atliekamų kraujo tyrimų rezultatai. Ką iš ties domina ši problema, rekomenduoju paskaityti - tai gydytojo tyrimo rezultatais paremtos įžvalgos - nors daugelį jos erzina, bet bent jau labai išsamiai aprašytas pats mechanizmas, o toliau kiekvienam savi sprendimai.
vanduo4 2016-09-22 14:32
- Sveika mityba padeda tik fiziniam organizmui, deja tai ne visada padeda žmogui emocinėje plotmėje.
Audrius 2016-09-22 14:38
Kekviena mirtis yra didziule netektis, ypac mirusiojo artimiesiems. Del to nuosirdziai juos uzjauciu. Tik nesuprantu, kam dievint ta zmogeli? Lietuvos sviesuolis? Anyway, cia jau atskira tema. Kas del sveikos mitybos, tai prie to ka valgai, labai svaru (o gal net ir svarbiau) kiek valgai. Labai rekomenduoju pasiziuret BBC dokumentika "Eat, fast & live longer". Nereali!
Šinšilas 2016-09-22 15:02
Mirė liberalas kosmopolitas - jokia ne tragedija ir visiškai ne sukrėtimas, greičiau atvirkščiai. Kas dėl infarkto, tai tekę susidurti, žinau apie jį ne vien iš nuogirdų. Profilaktikai - saikingai vartokit cukrų ir riebalus, ir nerūkykit. Dūmų dervos sumoje su riebiu maistu gamina daug sklerotinių plokštelių, kurios vėliau plyšta ir užkemša kraujagysles. Iš vaistų - visiems prieinamas aspirinas, mažinantis trombocitų kiekį kraujyje. Anksčiau net rekomenduojama buvo reguliariai gerti aspiriną, dabar lyg nerekomenduojama, tad dėl paties vartojimo, dažnumo ir koncentracijos pasitarkit su gydytoju.
punktyras 2016-09-22 15:27
Reikėtų suprasti, kad tamsta teigi, jog Vakarų Europoje, JAV, etc, – šalyse, kuriose gyvenama ilgiau, tokios kovos nėra? Ten visi atsipūtę ir jaučia mažesnį stresą? Ir valgymo įpročiai, fiz. judrumas, gyvensena, prevencija, reikšmės neturi?
punktyras 2016-09-22 15:30
Emocijos, žinoma, svarbu, tačiau būtent „sveikame kūne sveika siela“, o ne „sveika siela laiduoja sveiką kūną“.
punktyras 2016-09-22 15:38
Pirmojo teiginio apie liberalaus kosmopolito mirtį nekomentuosiu, paliksiu tamstos sąžinei. O aspirinas ir dabar rekomenduojamas, maždaug 1mg acetilsalicilo rūgšties 1 kg svorio. Profilaktiškai geriant tiek aspirino, kiek yra tradicinėse tabletėse nuo karščiavimo (500 mg ar 1000mg), kyla virškinimo trakto kraujavimo rizika. Ir ne, kartą per 10 dienų išgerti 500 mg nėra tas pats, kas 10 dienų po 50mg.
lindemann 2016-09-22 16:20
Kazkaip ne vietoje cia emigracija prilygino, isvaziuoja zmones, bet gi jie nemirsta.. O straipsnis tai pilstymas is tuscio i kiaura, turime zinoti apie ŠKL prevencija, gyvenimo budo keitimas ir t.t. bet konkreciai apie tai- nieko.
Nerkus 2016-09-22 19:44
Bent jau man sportas labai padeda ir nuo streso. Atrodo ateini visas piktas, o 9 prakaitus išvarius net nesupranti ko tu ten piktas buvai. Dėl persidirbimo ... kartą kalbant apie darbo krūvį pažįstamas pasakė, negi tu gulėdamas mirties patale dar galvosi, kad "va dar ataskaitą viršininkui pamiršau parašyti". Ir tada imi suprasti, kad gyvenime ne darbas yra svarbiausia.
qriuqriu 2016-09-22 20:55
is straipsnio nieko nesupratau, o priezastis manau paprasta, po 35m kas 2-3metai turetu but pilnas profilaktinis sveikatos tikrinimas (tik rimtesnis nei kad kai kurioms profesijoms medicinke darbui, kuri realiai parodija, slept ligas nuo darbdavio), nesvarbu sveiks ar ne, o ypac uzimti zmones retai kada tikrinas nes ir taip sveiki o ir laiko ner per darbus...o po to randa kad uzkalkejusios kraujagysles... o del sveiko maisto bei sporto kai kurie labai atkakliai bando iteigt, deja ne kiekvienas is vaikystes/jaunystes priprates saves ziuret, o daznai atsibunda po rimtesnio sveikatos pablogejimo ir tik tada daugiau demesio skiria sau, jei isgyvena, dabartine visa medicina nukreipta i ligu gydyma, jei kazkuo skundies, pvz as nzn savo kepenu, kasos darbo rodikliu, endokrinologines organizmo bukles, netgi cholesterolio savo skaiciaus, nes kol kas bedu nebuvo, visi patikrinimai apsiribodavo pulso/spaudimo matavimu, kardiograma, bendru kraujo tyrimu, bei kai kada fluorograma/rentgenu plauciu ir viskas ka nemokama medicina suteikia kol nesiskundi kazkuom
bahuriux 2016-09-22 21:41
Straipsnio neskaičiau, girdėjau per radiją, taupau laiką tsakant. Mano nuomuone galėtu to žmogaus vardu pavadinti kokią mokyklą, manau jo artimiejį ir giminės būtu pamaloninti, suprantu kad tai banalu bet reikia kažkaip pagarbą atiduoti. O dėl ligų ir tt. tai "shit happens" ir nieko čia nepadarysi https://en.wikipedia.org/wiki/Shit_happens
Kadras 2016-09-23 01:47
Rumunijoje jau suteiktas bibliotekai L.Donskio vardas http://klaipeda.diena.lt/naujienos/lais ... das-772432 O Lietuvoje, bent jau VDU manau tikrai turėtų ką nors sugalvoti.
vanduo4 2016-09-23 02:40
Mara 2019-07-26 14:36
straipsnis apie nieką... Kažin kuriam gydytojui ir, apskritai, lietuviškosios medicinos klerkams bei įstatymų leidėjams rūpi tos lietuvių širdys ir kraujagyslės? Susidūriau iš labai arti su mūsiška medicina - vaizdelis nekoks... O ką jau bešnekėt apie švietimą mediko kabinete... Utopija