Mergina mėnesį gyveno be cukraus: štai kas įvyko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2016-09-26 11:41
Duonos gaminiuse yra cukraus, tiksliau kukurūzų sirupo, ar panašių dalykų, vaisiuse ir beveik visam perdirbtam maiste parduotuvės yra cukraus, ar fruktozės. Niekaip nesuprantu kodėl į bandeles kurios neturėtu būti saldžios pvz. hamburgerių, ar bagečius, silkę, marinuotus agurkus ir tt. dedama cukraus kartais, o ne procentais daugiau nei druskos. Man tai neskanu. Jau beveik neįmanoma nusipirkti nesaldžių šitų produktų. Anksčiau tikrai mažesni kiekiai cukraus buvo tokiusoe produktuose. Gal 1 kraujo grupės žmonėms ir vertėtu atsisakyti cukraus, nes ta kraujo grupė pirmykščių žmonių palikimas ir jiems tikrai ne į nauda cukrus, o visiems kitiems saikingai vartojant, nemanau kad kas blogo. Skaičiau tipo, kad jiems gliukozė, ar kiti angliavandeniai gaminasi iš baltymų pačiame organizme.
AlvydasR 2016-09-26 11:53
per sekančias 4 sav. ciklas greičiausiai pasikartotų..
amas 2016-09-26 12:39
Cukrus vistiek geriau nei saldikliai...
kestutisz 2016-09-26 12:46
Tai tuose gaminiuose dar nieko. Geriau pasakyk ką veikia cukrus pvz piene?
UTF16 2016-09-26 13:03
Jokios kraujo grupės žmonės neturėtų kažkokio maisto atsisakyti tik dėl savo kraujo grupės. Lygiai taip pat turėtų elgtis kokio konkretaus zodiako ženklo ar akių spalvos turėtojai.
punktyras 2016-09-26 13:51
Suprantu, kur lenkiate, bet pasikartojimo sunkumas turėtų būti mažesnis.
punktyras 2016-09-26 13:56
Geriau, nei kurie? Kodėl? Ir kam keisti cukrų saldikliais?
sloggi 2016-09-26 14:02
Delto, kad dazniausiai dedamos mieles, be cukraus gausi pakritusi plutos gabala, i katra ar vargu eis ikast. Speju dar ir del skoniniu savybiu. Yra mazu kepiyleliu katros daro su naturaliu duonos raugu.
DaveDeivax 2016-09-26 14:24
manau šitoj vietoj tinka:
jull 2016-09-26 21:03
Ok, skonines savybes yra kiekvieno skonio reikalas. Bet ar supranti, kad bet kuris krakmolo turintis produktas jau tavo burnoje pradeda virsti i ta pati, i ka virsta ir valgomasis cukrus, t.y sacharoze? Veikiamas tavo seilese esancios amilazes krakmolas skyla ir isskiria gliukoze. Sacharoze tuo tarpu yra disacharidas, tiesiog dvi sujungtos gliukozes molekules, kurios skyla lengviau. Net jei tu kramtytum sausus grudus pakankamai ilga laika, burnoje pajustum saldu skoni del issiskyrusios gliukozes. Kazkas dar rase apie cukru piene... Pieno cukrus yra laktoze, tos pacios grupes angliavandenis kaip ir gliukoze, tame nera nieko keisto, tokia yra naturali pieno sudetis.
Hm 2016-09-27 09:42
... po tokio atsiliepimo seka išvada (kurios autorius kažkodėl nedrįso paskelbti) - jokio skirtumo ką jūs iš ryto suvalgysite, ar dubenelį košės, sausų grūdų, stikline pieno ar dubenėlį cukraus... tai juk tas pats... ???
immortallt 2016-09-27 10:49
hm, cukrus yra plati grupė angliavandenių. Skirtumas yra. Cukrus yra grynas, dubenėlis košės bus kompleksas angliavandenių, baltymų ir minimaliai riebalų + skaidulos. O tavo pasakymas, koks skirtumas ką pilsi į mašinos baką - benzą, dyzelį ar cukrų, vis tiek tie patys angliavandeniliai.
punktyras 2016-09-27 13:31
, kai tuo tarpu fruktozės kūno ląstelės „nesupranta“, todėl ją, kaip ir alkoholį, turi perdirbti kepenys ir būtent fruktozė didina žmonių atsparumą insulinui. Šiuo atveju „atsparumas“ turėtų sukelti kuo neigiamiausias konotacijas, kokias sukelia II tipo cukrinis diabetas. Todėl cukrus ≠ 2× gliukozė. Čia labiau tiktų pavyzdys su stiklainio uogienės ir stiklainio š sumaišymo rezultatu.
jull 2016-09-27 20:40
Reikia vis dėl to rašyti lietuviškai. Ten buvo šveplai paršytas toks sakinys: "...krakmolo turintis produktas jau tavo burnoje pradeda virsti i tą patį, į ką virsta ir valgomasis cukrus, t.y sacharozė..."" Taip tu teisus, sacharozę sudaro gliukozės ir fruktozės molekulės. Ir būtent fruktozė kepenyse dažniausiai yra naudojama glikogeno atsargoms papildyti, taip pat perdirbama į gliukozę (apie 50%) arba laktatą. Fruktozė nedetoksikuojama kepenyse kaip alkoholis, tiesiog pavečiama į naudingesnį produktą, tai viena iš kepenų funkcijų. Fruktozės metabolizmas yra visiškai natūralus procesas.