Sprendžiasi NASA ateitis: ypač svarbus Trumpo pasirinkimas (Video)  ()

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas po truputį formuoja savo ministrų kabinetą. Viena iš pozicijų jame – NASA administratoriaus. Kaip keisis požiūris į NASA vykdomus tyrimus į valdžią atėjus naujajam prezidentui?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš kandidatų užimti NASA administratoriaus postą yra Oklahomos Atstovas JAV Kongrese Džimas Braidenstainas (Jim Bridenstine). Kongrese jis dirba nuo 2012-ųjų metų ir yra aktyvus kosmoso bei karybos srityse.

Balandžio mėnesį jis pateikė Amerikos kosminio renesanso įstatymo pasiūlymą, kuriuo norima apjungti visas JAV veiklas, susijusias su kosmosu, į vientisą derinį. Jis yra pasisakęs už NASA vykdomus Mėnulio tyrimus ir apie JAV pareigą užtikrinti visam pasauliui sąlygas naudotis kosmoso teikiamomis galimybėmis.

Kiti minimi kandidatai – Markas Olbrechtas (Mark Albrecht), buvęs Nacionalinės kosmoso tarybos vykdantysis sekretorius, ir buvusi astronautė Eilin Kolins (Eileen Collins), vasarą pareiškusi, kad NASAi reikia vadovybės, kuri vėl iškeltų JAV kosmoso programą į pirmąją vietą pasaulyje.

Kelios prognozės apie naujojo JAV prezidento įtaką kosmoso tyrimams video siužete

Anksčiau buvo panoma, kad Donaldo Trumpo iškilimas pakeis NASA organizacijos prioritetus - bus daugiau koncentruojamasi į žmonių keliones į Mėnulį, Marsą bei kitur, mažiau dėmesio skiriama Žemės stebėjimus iš kosmoso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()