Kaip dabar atrodytų Lietuva, jei tarpukariu būtų sujungta su Vokietija, Lenkija ar Baltarusija (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2016-12-13 22:07
Istorija mums susiklijavo gana palankiai. Esam tose ribose kur ir per amžius buvom. Vienintelis metas kuomet galėjome kažko tikėtis, tai kuomet Vokiečiai užėmė Lenkijos dalį ir ragino Lietuvą atsiimti Vilnių įvedant kariuomenę. Tačiau Raštikio raginimai tai padaryti nesužavėjo Smetonos ir Vilnių buvom priversti paimti iš Stalino rankų mainais į valstybingumą. Tad įdomu jai būtume savarankiškai atkovoję Vilnių, ką tuomet mums būtų siūlūsi Maskva, žinant, kad pagal savitarpio pagalbos sutartį Vilnius mums kainavo 30 000 raudonarmiečių disokavimą Lietuvoje
Talkatif 2016-12-13 22:22
Maskvai ir Berlynui pokui buvo, ko lietuviai norėjo. Jie turėjo savo sutartį. Būtų tik dar greičiau mus išskerdę, kaip lenkus.
kiesza 2016-12-14 21:43
Jai Maskvai buvo ant mūsų "pokui" ?? Tai kodėl ji mums pasiūlė priimti savitarpio pagalbos sutartį, su Vilniaus perdavimo Lietuvai sąlyga ? Faktas, kad siekė palankumo. Bet ką būtų siūliūsi jai Wilno būtų buvęs mūsų ? Berlynas su mumis diskutavo tartis ten vyko mūsų pasiuntiniai, o finale gavom raginimą atsiimti savo sostinę. O kas ir dėl ko mus skerdę būtų ? Juk ne su rusais ar vokiečiais kovoję būtume, o su demoralizuotais lenkų likučiais..