Pamatykite - pirmą kartą užfiksuota kaip orkos be vargo doroja ir dalinasi dideliu rykliu (Video)  ()

Kai kurie gyvūnai yra tokie reti, kad juos nufilmuoti ar nufotografuoti yra labai sunku. Ypač tam tikrus jų elgesio bruožus. Visai neseniai vienam drono pilotui JAV pavyko užfiksuoti kelias orkas besidalinančias sumedžiotu rykliu. Kiek anksčiau pasirodė ir kitas vaizdo įrašas, kuriame taip pat matyti dorojamas ryklys. Tokių vaizdo įrašo anksčiau nepavyko padaryti niekam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ericas Martinas, kuriam ir pavyko nufilmuoti šį itin retą reginį, pasakojo, kad elgėsi labai atsargiai, nes dar tik mokėsi pilotuoti droną. Iš tikrųjų, jis net nesuprato, kokį retą reiškinį jam pavyko nufilmuoti. Šiame regione netoli Kalifornijos orkos įprastai minta rykliais, tačiau to anksčiau niekaip nepavykdavo nufilmuoti. Vaizdo įrašą dar įspūdingesniu daro tai, kad suplėšyto ryklio mėsą nešėsi motina – šalia jos glaudėsi jauniklis. Tiesa, pastebėti sudraskytą ryklį gana sunku – jį orkos patelė nešėsi ant peleko.

Orkos patelė nešasi sudraskyto ryklio mėsą

Tuo tarpu kitame vaizdo įraše matomas orkų susidorojimas su rykliu matomas kur kas aiškiau. Šį vaizdo įrašą pavyko nufilmuoti Slaterui Mooreui. Specialistai teigia, kad abejose vaizdo įrašuose matoma, kaip patelės moko jauniklius medžioklės paslapčių ir susidorojimo su grobiu. Specialistai džiaugiasi, kad, nors anksčiau nieko panašaus nufilmuoti nepavyko, per vieną savaitę jie sulaukė net dviejų tokių vaizdo įrašų.

Filmuoti laukines orkas yra labai sunku ne tik dėl to, kad jų populiacija yra nedidelė. Jos įprastai laikosi toli nuo kranto, todėl tikimybė jas sutikti atsitiktinai yra labai maža. Nors prastai pagarsėję vandenynų plėšrūnai rykliai yra jų grobis, jokio pavojaus žmonėms jos nekelia – tik nelaisvėje laikomos orkos yra nužudžiusios ir sužeidusios savo prižiūrėtojus.

Orkų grupė doroja didelį ryklį

Gyvūnijos pasaulis yra kupinas paslapčių - kai kurie gyvūnai aktyviai vengia žmonių dėmesio. Visgi, šiuolaikinės technologijos leidžia stebėti net ir orkų puotą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()