Rusijos mokslininkai įkalinti stotyje: juos apsupo baltieji lokiai  ()

Pagalbos siunta pasiekė penkis Rusijos mokslininkus, jau beveik dvi savaites gyvenančius baltųjų lokių apsiaustyje. Gyvūnai mokslininkus apsupo atokioje, Arkties vandenyno Troinojaus saloje įsikūrusioje meteorologijos stotyje, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stoties vadovas Vadimas Plotnikovas pranešė, kad 10 suaugusių lokių ir keturi jaunikliai stotį yra apsupę nuo rugpjūčio 31 dienos. Lokiai neleido mokslininkams atlikti kai kurių stebėjimų ir papjovė vieno mokslininko šunį. Mokslininkai prašė jiems parūpinti priemonių, kuriomis galėtų atbaidyti gyvūnus, ir kitų daiktų.

Rusijos oro monitoringo tinklo, kuriam ir priklauso ši meteorologijos stotis, darbuotojas Vasilijus Ševčenka „BBC News“ teigė, kad laivas su mokslininkams skirta siunta pasiekė netoliese esančią salą. Iš ten ją mokslininkams nugabeno sraigtasparnis.

Pranešama, kad nė vienas mokslininkas nenukentėjo.

Baltasis lokys yra didžiausias pasaulyje sausumos plėšrūnas, sveriantis iki 800 kilogramų. Pasaulio gamtos fondo teigimu, baltieji lokiai yra laikomi pažeidžiama rūšimi. Didžiausia šiems gyvūnams kylanti grėsmė yra dėl klimato kaitos prarasti natūralias buveines.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(24)
(1)
(23)

Komentarai ()