Sūris iš žmogaus tarpupirščių, pažastų ir bambos - kaip jis gaminamas? (Video)  ()

Sūris yra žinomas dėl savo unikalaus kvapo, o kai kurių rūšių sūris netgi turi ne visiems patinkantį raugo kvapą. Tačiau netgi pelėsinis sūris gali pasirodyti skanus ir gero kvapo, palyginus su Dublino mokslo galerijoje eksponuojamu sūriu, kurį mokslininkai sukūrė iš žmogaus kojų tarpupirščių, pažastų, bambos bei burnos bakterijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių sūrių buvo pagamintas ne vienas – kiekvienas jų „išspaustas“ iš konkretaus žmogaus bakterijų, todėl kiekvienas turi savitą kvapą ir skonį, kuris primena „donoro“ kūno kvapą. Pirmiausiai mokslininkai iš „donorų“ dalyvių paėmė skirtingų mikrobų pavyzdžius.

Tuomet jie nustatė, kurie mikrobai atsakingi už žmogaus skleidžiamą kvapą. Mikrobų mėginys buvo sumaišytas su pienu bei Lactobacillus bakterija. Kuomet mišinys sustingo, mokslininkai atskyrė gumulus vieną nuo kito ir užraugė juos su mielėmis, kad išgautų skirtingų rūšių sūrį.

Mokslininkai nusprendė sukurti sūrį iš žmogaus bakterijų, kad pademonstruotų, kaip gali skirtis sūrio kvapas bei jam pagaminti naudojami mikrobai. Jų teigimu, ir kasdien žmonių valgomas sūris yra pagamintas iš bakterijų, artimai susijusių su bakterijomis, skleidžiančiomis kvapą, primenantį prasmirdusias pėdas ar pažastis.

Mokslininkai teigia, kad žmonėms ši idėja atrodo neįprasta ir šlykšti, tačiau davus pauostyti šio sūrio jie nuomonę pakeičia, mat jo kvapas iš tikrųjų primena sūrį, kurį valgome kasdien. Tiesa, kūrėjai sako, kad šis sūris nėra skirtas valgyti. Šios idėjos tikslas buvo paskatinti žmones susimąstyti apie tai, kad šleikštulio jausmas tėra įsitikinimas, išankstinė nuostata, kurią ir siekta paneigti.

Sūrio gamyba atrodo maždaug taip

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(4)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: