Tikras islamo religijos sprogimas: ir viskas tiesiog dėl Sovietų Sąjungos kvailų idealų? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2017-01-06 09:26
Pasakos mažiems vaikams ir tiems kurie nori jog kažkas galvojimo darbą dirbtu už juos. Ne tik kad nutylėtas bendras vaizdas, bet ir ignoruojamos visos šių dienų tendencijos prisirišant tik prie vieno paskutinio atvejo. Net ne prisirišant, o bandant pritempti. Taigi pradėkime "pažintį" su nesenais įvykiais. 1999 m. Čečėnija, vėl Rusija kariauja su musulmonais. Giliai Afganistano kalnuose Osama bin Ladenas įkūręs savo teroristų treniruočių stovyklas. Planuoja atsaką Rusijai? Ne, čia gimsta planai kaip smogti JAV. Atrodytu tipiškas įrodymas, kad straipsnis teisingas, teroristus kontroliuoja Maskva, jei ne... faktai. Garsusis teroristas suradikalėjo Afganistano karo metu, už JAV bei Saudo Arabijos pinigus kovojo prieš TSRS. Po valdžios žlugimo, visą Afganistaną perėmė talibano kovotojai. Kovotojai susiformavę prieš rusus, remti JAV ginkluote ir JAV sąjungininko regione, islamiškojo Pakistano. 2001 m. po rugsėjo 11-osios įvykių, visi šie elementai buvo bandomi amerikiečių nušluoti. Ne naudotis kontaktais ir pašalinti tam tikrus elementus, o sunaikinti tai kas buvo jų projektas skirtas sunaikinti komunistus. Pagalvokim, kaip taip tai būti, kad nepaisant bendro sunitų ir amerikiečių požiūrio į "blogąjį Iraną", draugystės su įtakingiausia Sunitų valstybe Saudo Arabija, po iš S. Huseino pado išlaisvintais sunitų tikėjimo žmones, amerikietiškais ginklais ginklavimo visas sunitiškas valstybes musulmonai šventąjį karą deklaruoja amerikiečiams ir vakarų pasauliui? Taip, yra Izraelis, kurio sunaikinimas vis dar vienija visus musulmonus, net ir skirtingų tarpusavyje besipjaunančių konfesijas. Vienintelės aplinkinės kaimynės pripažįstančios šios šalies egzistavimą vis dar tėra tik Egiptas ir Jordanija. Arabus šiame regione po abiejų karų ne kartą apgavo vakariečiai. Dauguma šalių buvo kolonijos ir ypač Afrikinės tik per revoliucijas nusimetė Europos pančius. Europa, ypač JAV mėgsta aiškinti kokie turi būti priimti įstatymai ir ką šalims reiktu padaryti. Aktyvus ateizmas ar nežabotos nuodėmės (kaip homoseksualizmas) plinta iš... Nežinau kiek dar povandeninių srovių egzistuoja, bet ir esamų faktų pakankamai, kad radikalai ir svarbiausia jų atsiranda ne buvusiose komunistinėse teritorijose, o tose šalyse kuriose daugiausiai interesų ir laimėjimų pasiekė amerikiečiai. Ir pagrindinis teroristų taikinys yra JAV.
lindemann 2017-01-06 18:15
Sovietiniai metodai kaip tik sakyčiau palaikė tvarką tame regione, nes jei ne stiprus totalitarinis (ne Islamu paremtas) valdymas, tai jie visi būtų seniausiai atitrūkę nuo grandinės, kaip yra dabar ir radikalų būtų dar daugiau. Dabar ISIS aka daesh turi tiek įtakos, vien dėl financinės (tiesioginės ir netiesioginės) paramos iš vakarų ir turtingų Arabijos pusiasalio arabų. Asadą nuversti visi norėjo taip labai, kad net nesidomėjo, kam siunčiami ginklai, svarbu tik, kad būtų kovojama prieš Sirijos rėžimą. O čia, vakaruose šlovinamas herojus, kovojęs prieš sovietus Afganistano kare
kiesza 2017-01-06 20:56
Skaitau dabar knygą "albinosai" pasakoja žmgelis kaip jį kone žalią pienburnį atvežė į afganą, o ten jis ale vyru patapo, kariaut išmoko. Rašo be užuolankų kaip kas. Tai net visomis išgalėmis man keista kodėl muslimai pikti ant vakarų, o ne ant rusų kurie kone milijoną afganų nukariavo, o dar dešimt kart tiek davė pagrindo nekęsti sąjungos, o šiandien kone draugai afganai su rusais ir priešas pas juos demokratija..
vanduo4 2017-01-07 05:06
lucy 2017-01-08 00:27
Ant kiek turi savo galva negalvoti jog tikėtum visokiomis nesąmonėmis apie dvasias dievus ir tt. Dievo įdėjimas į pasaulio formulę ne tik, kad nieko nepaaiškina, bet pasaulį padaro n kartų sudėtingesnį. Man visos religingos tautos primena gūdžią viduramžių Europa. Mes jau senai perėjom ant "fear mongerinimo". Įdomu kas seks toliau.
shift 2017-01-08 01:17