Baigėsi itin karštos ir audringos diskusijos: Vokietijos parlamentas vieningu balsavimu įteisino kanapių naudojimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2017-01-26 14:31
Teoriškai ne taip: 71 straipsnis. Narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimas be gydytojo paskyrimo 1. Narkotinių ar psichotropinių medžiagų vartojimas be gydytojo paskyrimo arba už administracinių nusižengimų (išskyrus šio kodekso 227 straipsnio 3 dalyje, 379 straipsnio 2 dalyje, 401 straipsnio 6, 21 dalyse, 406 straipsnio 5 dalyje, 420 straipsnio 3, 4 dalyse, 422 straipsnio 3, 6, 7 dalyse, 423 straipsnio 3 dalyje, 427 straipsnio 1 dalyje, 428 straipsnio 5, 8 dalyse numatytus nusižengimus) padarymą sulaikytų ir apsvaigimu nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų įtariamų asmenų vengimas pasitikrinti dėl apsvaigimo užtraukia baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto penkiasdešimt eurų. 2. Šio straipsnio 1 dalyje numatytas administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiasdešimt iki dviejų šimtų trisdešimt eurų. 259 straipsnis. Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti 1. Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė narkotines ar psichotropines medžiagas neturėdamas tikslo jas parduoti ar kitaip platinti, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų. 2. Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė nedidelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų neturėdamas tikslo jų parduoti ar kitaip platinti, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba bauda, arba areštu. Praktiškai policija šio straipsnio netaiko, išskyrus atvejus, kai koks pridurkas pats kabinėjasi.
kernel_panikuoja 2017-01-26 14:39
Visi rasem savo nuomones, o ne mokslinius faktus - nemaciau cia nei vieno straipsnio is respektabilaus zurnalo. Labiau jau asmenines patirtis ir is konteksto istrauktu faktu interpretacijas. Jeigu snekam tokiom kategorijom, kad, pavyzdziui, alkoholis naudingas, nes tam tikras jo kiekis yra naturaliai reikalingas organizmui - tada galima bet ka pritemti iki naudingumo ir reikalingumo. Cia corner-case'u atvejai. As cia neatejau keisti kitu nuomones ar gyvenimo budo - jeigu tau atrodo, kad keliu alaus skardiniu susivertimas kas vakara tau padeda geriau pailseti ir yra naudingas - saunu, gali ir toliau tiket tokiais kliedesiais. Man uz akiu atverinejimus moksliniais faktais tokiems kaip tau algos niekas nemoka - pasisnekek su kompetetingais psichiatrais, toksikologais, paskaityk normalius mokslinius straipsnius. Kazkodel nujauciu, jog esi vienas is tu, kuris po siai dienai tiki tuo "moksliniu" faktu, jog mazas alkoholio vartojimas pagerina sirdies ir kraujagysliu veikla, nepaisant to fakto, jog minetas tyrimas buvo invalidate'tintas del blogos metodikos. As uz tave neguglinsiu. Lygiai tas pats ir del nervines sistemos sekinimo, jeigu velgi, nesnekam kazkokiais corner-case'ais ar specifiniais kontekstais.
sub 2017-01-26 14:40
Še tau įverčiai: parduoti gali tik licenziją turintis asmuo/įmonė, kaip ir alkoholiu prekiaujančios įmonės. Kokybės sertifikatai būtini, kaip užauginta: užauginta ant mėšlo, trašų ar susintetinta iš kur importuota, jeigu importuota ir t.t. Viskas pagal tuos pačius istatymus, kurie kontroliuja alkoholio gamybą ir prekybą. "Platinimas nelegalus", čia yra pats lengviausias problemos spręndimas, vietoj to kad teisingai spręsti problemą, tai tiesiog uždrausti. Fain, man tokia politika nelabai, nors ji jau Lietuvoje vykdoma n metų. Jei kažko protingai negali nuspręsti ,sureguliuoti, tai reikia uždrausti. Vau. O aš privačiai traukdamas kasiaką galiu būti nubaustas, net jei niekam netrukdau. Pažiūrėk farus ar pagalbos skambutį. Suprantu, kai bičai rūko mašinoje, kyla įtarimas kad apsirūkę vairuos, nors jie tik sėdi ir rūko. Šiuo atveju aš gan kategoriškas dėl vairavimo, man ir nepatikimai atrodo. Bet jei savo būste rūkau, neplatinu, nereklamuoju, neagituoju, tiesiog kaip daugelis kitų išgeria alaus per kašio varžybas, aš parūkau kasiaką. Nzn, pasaulis nesugriuvo, protas neišdžiūvo.
immortallt 2017-01-26 14:40
Už kanapes, net vieną kasiaką, dabar gausi baudžiaką. Nuo naujų metų taip. Ir kodėl? Konkurencija? Atėjo radikalūs, kurie draudžia viską, ko patys nedaro ir bijo? Beje, Olandijoje visi narkomanai pagal jus turėtų būt. Reiktų atkreipti dėmesį kada maunu ant vieno iešmo viską. Tada kai yra sukuriamas įstatymas. Negali būti 101 išimties, kitu atveju, kam įstatymas? Visi gi turi būti lygūs. P.S. alkoholio vartojimo statistika, pagal kurią Lietuva iššoka į aukštumas, nėra teisingai padaryta. Skirtingos šalys skirtingai pateikia statistiką ir Lietuvoje jinai įtraukia maksimaliai. Tuo tarpu Rusijoje... Na kaip čia pasakyti, Rusijoje neįtraukia beveik nieko iš tikrųjų.
Arthuras 2017-01-26 14:44
Tai kur ta teisinga statistika? Gali pateikti?
rwc 2017-01-26 14:53
Šiaip tavo tekstai labai taiklūs, bet su „teoriškai ne taip“: policija realiai nebaudžia, nes tave turi arba pagauti vartojant ir įrodyti; arba pagauti darant kitą pažeidimą. Panašiai kaip su alkoholio vartojimu viešoje vietoje: gurkšnok alutį paežerėje ar iš maišelio, negi policija neturi rimtesnių užsiėmimų nei protokoluoti kiekvieną pažeidimą paeiliui? Anksčiau, kol dar buvo visos sąlygos „atsiskaityti grynais“, kabinėdavosi labiau – dabar jiems jokios naudos, kad pagavo kokį girtuoklėlį šliaužiantį namų kryptimi, tik vargas. Premijos už tai negaus, nebent Valstietis su Viariga tokią nesąmonę prastumtų.
sub 2017-01-26 15:02
Aš supratau, kad šia tema diskutuojant, žmogus turi būti visiškai "open mind", kad suprastų visus už ir prieš.
rwc 2017-01-26 15:14
sakė, ne visiems patinka bukai sukti 25 ratus aplink stadioną, tuo labiau minti treniruoklį. Man reikia varžovų arba tikslo – pvz., numinti iki darbo (o kaip, jei didžiąją dalį metų esu kur nors komandiruotėse? rezervuojant viešbutį, rezervuotis ir dviratį, stalo teniso oponentą?). Rezultate: mano produktyvumas tiesiogiai priklauso nuo kofeino ir nikotino. Anksčiau, kol dar negalėjau sau leisti visur su savim tąsytis kokio junioro/stažuotojo/... – ir nuo alkoholio. Valstybė suinteresuota, kad darbą pabaigčiau laiku?
Niemand 2017-01-26 15:54
Problema tame, kad su įstatymais, kurie pagal apibrėžimą negali veikti, nes jiems nepritaria ženkli dalis visuomenės, yra diskredituojami visi įstatymai, o ir pati valstybė apskritai...
Niemand 2017-01-26 15:58
Techniškai, tai ne visai baudžiakas. Taip vadinamas baudžiamasis nusižengimas, o ne nusikaltimas. Nesukuria teistumo ir dar šiokie tokie niuansai skiriasi. Plius šiuo klausimu yra normų konkurencija tarp ANK ir BK, kas reiškia tam tikrą tikimybę, kad LAT atsisakys taikyti 259 str.
Niemand 2017-01-26 16:15
Arbeit macht frei...
ekstrymas 2017-01-26 17:44
pats kazkada rukiau ir gyvenau vienam name su nerukanciais.tai teroro savo adresu sulaukiau i valias.nuo nusisavinamu mano daiktu(visi nerukantys turejo spynas ant savo kambario duru apart manes:),naikinamu mano laisku,skaitomus mano laisku is banko(ta prasme laiskas is banko skirtas man,bet kazkodel namiskiai ji atplesia smalsumo vedami),nuolatiniai grasinimai ir reikalavimai,bet reikalavimai tai ogogogo.savaite neisplautu indu kriaukleje ir kaltinimai kelia reikalavimus,kad as iplauciau ju neplautus indus:))dar ir tualetinio popieriaus jiems nupirkt.galiausiai po tokiu pasakai eik n... tada buna tu cia manes n... nepasiuntinesi is kart telefona i rankas ir skambina rimtiems.atvaziuja rimti ir patys apsiramina arba jau patys skambina kitiem,nes.... taigi auksine sena taisykle'kuo daugiau gauna tuo daugiau nori' arba nesveikos 'sveiku' zmoniu pramogos. nekenkia visai populiacijai,jautri ta likusi populiacija,labai jautri.nes nematau rysio tarp rukanciojo ir neraukanciojo,kaip rukantysis kenkia nerukanciajam??nes ideja tame,jei ji butu legali tai visuomenej ir tarp rukanciuju butu mazesnis aziotazas.nes tabar pop kulturoj,t.y. per telika rodoma sekmes formule pinigai ginklai ir narkotikai,kas susuka daugeliui makaule.
Chronas 2017-01-27 05:02
Žmonės bijo to, ko nesupranta. Nesupranta, nes neturi pakankamai patirties. Patirties neturi, nes bijo ją įgyt. Bijo ją įgyt, nes nesupranta to........ Savo aplinkoje turiu kelis draugus ir daugybę pažįstamų, kurie mėgsta dažnai patraukt tą žolytę. Teko ir pačiam ją išmėginti - pasaulis man nesugriuvo. Iš priešininkų komentarų akivaizdžiai matosi jų patirties trūkumas šioje temoje, bei, šiaip, atotrūkis nuo šiuolaikinės realybės - kanapes vartojančių žmonių tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje yra daug daugiau ir jų kontingentas yra daug įvairesnis, nei kaip kai kurie čia įsitikinę. Drausti ir bausti - beprasmiška ir neteisinga, primityvu. Vienas mano draugas žolytę rūko kone kasdien jau daugiau nei 15 metų. Nuo pastovaus rūkymo tikrai atsiranda ir psichologinė ir fizinė priklausomybė. Neparūkęs tampa irzlus ir melancholiškas. Pirmas kelias dienas neramiai miega, kartais išvis neužmiega. Miegodamas gausiai prakaituoja. Kartais net pajuokauja, kad, va, žino, jog turės nerūkyt, tai gali drąsiai eit miegot i vonią, kad lovos nepermerktų Kartais dar galvos skausmai būna, šiektiek svoris sumažėja. Bet visa tai tetrunka iki savaitės, labai retai šiektiek ilgiau. Jis pats sako, kad tai priklauso nuo to, kiek laiko nebuvo padaręs pertraukos ir nuo to ar „gera“ žolė buvo. Vėliau tiesiog jaučia romantišką nostalgiją tam ir to pasiilgsta, bet, kaip pats sako, pirmosios meilės ilgisi labiau Dirba jis programuotoju - inžinierium, o ir šiaip nepasakytum, kad „kiauras“ būtų. Jam pliusai atsveria minusus ir visiškai mest net negalvoja, sako, „nėra, ką čia mest“. Tiesiog kartais, vardan tų visų , neturi minusų. Bet tai, aišku, yra iliuzija. Esmė čia - jaunimas. Tarkim, žolė legali. Koks 18-metis legaliai ją išbando, jam patinka. Jaučia, kad nėra apčiuopiamos žalos, tai kodėl to nedarius dažniau? Ne visi save kontroliuotų, jei nematytų tam prasmės. Bet tada, palaipsniui pasireiškia ta psichinė žala - ambicingumo trūkumas, motyvacijos siekti kokių tikslų gyvenime sumažejimas. Juk tai logiška: kam stengtis kažką keisti savo gyvenime, tobulintis, ieškot patirties, progresuot kai ir taip tau gerai, jauties laimingas, patenkintas savo padėtim, be streso. Šitoj vietoj nemažai jaunų žmonių ir suknisa savo gyvenimus per žolytę, nes tuo gyvenimo etapu, kai turi augt kaip asmenybės, rinkt patirtį, tobulintis, jie prašvaisto tą laiką stovėdami vietoj, neprogresuodami, nes tiesiog nejaučia tam poreikio. Kol nesuauga ir nesupranta, kad galėjo pasiekt gyvenime daugiau, jei nebūtų praradę tam noro. Tad legalizuojant kanapes turėtų būti labai gerai apgalvota, kaip paaiškint būtent jaunimui, kodėl reikia save kontroliuot, net jei ir iš pradžių nesimato tame jokios prasmės. Nes, kad galėjo gyvenimas būt kitoks, juk visada supranti jau po laiko. Prisiminkit Afroman - Because I Got High dainos žodžius. Sugalvoti jie visai ne „iš lempos“ gi. Lengva piknaudžiauti kažkuo, kas patinka, kai nematai prasmės to nedaryti.
ekstrymas 2017-01-27 13:43
mitas.pazystu keleta labai daug rukanciu.is isvaizdos(nera jokiu pajuodusiu paakiu ar pasyvios meduzos busenos) ir bendravimo neitartum,kad jie ruko.labai bendraujantys,tvarkingi(dirba banke,citije) malonus ir idomus zmones.vienas su tokia istorija,kad ogogo.kiekvieno darbdavio kuriam reikia bedraujancio malonaus zmogaus svajone.galetu dirbti nuo parduotuves asistento iki prezidento atstovo spaudai.zmogus nuejo nuo darbo sitije iki reikalu tvarkimo didelemis sumomis telefonu tailando papludimyje.atrodo kaip pasaka,bet stai jums ir malonus bendraujantis zmogus.
AAA000 2017-01-27 19:09
Viskas kas dega ir ruksta, skatina globalu atsilima. Taip kad nereikia "is lempos" aiskint, kad "moksliskai irodyta" - kad "nieko blogo nedaro" ---------------- Aplamai bet koks rukymas - nerukantiems yra nemalonus procesas. Pasaliniai juk turi uostyt, vaiksciot per visokius dumu debesis, drabuzius gadint ir pan. Va alkoholikai aplinkine erdve veikia zenkliai maziau, bet ir tai kulturiniam lygyje yra issirutulioje visokie barai ir karciamos - skirtos butent tiksliniam alkoholio vartojimui. Net pas mus - nors cia aiskinat, kad atsilike esam nuo visokiu aukstesnes kastos kanapes rukytoju. Kad tipo esam nusmurgusiu alkoholiku krastas. Nors alkoholizmas turi tradicijas. O "rukytojai" situo nesirupina. Turi visokia valdzia nustatiet nerukymo zonas ir pan, tai dar putojasi... Pirma gal rukymo kulturos lygi pasikelkit bent iki alkoholiku lygio - pries spangstant apie legalizavima... Skandinavai pvz irengineja geras ventiliacijos sistemas rukymo vietose, kad kitiems nebutu diskomforto. Va jei cigaretes ir kanapes padengs sitas islaidas tiesiogiai - tada as uz legalizavima. O dabar mekenimai tik - leiskit parukyt, nekenkia... Vaiku darzelis ----------------- Del "nekenkia sveikatai". Sakykim tokia sumodeliuota situacija. Sakykim kanapes legalios. Eina sakykim rukantis kanapes, ruko atsiputes ir atsipalaidaves, ir prieina nerukanti. Ir papucia jam i veida dumelio, ir tada pasako fraze ziuredamas tiesiai i akis - "valdzia juk leidzia rukyt kanapes, nes nekenkia sveikatai". Dar ka nors prideda - "moksliniais tyrimais irodyta". As manau po tokios situacijos garantuotai bus pakenkta rukanciojo sveikatai Nesiimu svarstyt kuriems organams konkreciai - bet zala bus