Neapsikentęs fizikas parašė laišką Putinui, kodėl Baltarusijos atominė elektrinė pasmerkta ir katastrofa neišvengiama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2017-02-03 11:59
Kaip čia išsipublikavo toks juodraštis? Nieko suprast neina
- 2017-02-03 12:36
nū, vertė, vertė, ir nuvertė ...
kiesza 2017-02-03 19:48
Yra galimybė naujasiom haubicom duot krikštą, paverčiant astravo AE staybų aikštelę arimu.. Taippat galima padėt jiems pastatyt kuo kokybiškesnę ir saugesnę AE. Dar galima teisiškai užginčyt tos elektrinės teisėtumą
rwc 2017-02-03 20:00
Ir kaip, kam užginčysi? Kokios tarptautinės sutarties pagrindu?
kiesza 2017-02-03 22:53
Sąjungininkų kariuomenei, nes tai potenciali branduolinė grėsmė, bent jau taip žiniasklaida trimituoja, O ją aš pasitikiu, kad ir ką beskelbtų, nes nesu vatinių smegenų sąvininkas
rwc 2017-02-03 23:33
Bet tai civilinis, komercinis objektas suverenios valstybės teritorijoje, o ne ginklas. Jeigu sprogtų, tai patys nukentėtų labiau. Ir nežinau, ar kokios nors TATENA sutartys riboja elektrinių statymą. Gi ne sodrinimo centrifuga. Nebent kokios nors taršos kvotos, bet ar ir jos Baltarusijai galioja?
Creatium 2017-02-04 12:42
Yra sutartys, pagal kurias aplinkinės šalys turi gauti visą reikiamą informaciją, taip pat elektrinė turi praeiti dar projekto stadijoje visus saugumo patikrinimus. Šiuo atveju nėra vykdoma nei viena sąlyga: informacija slepiama, ypač apie įvairius incidentus, visi patikrinimai nėra baigti ir t.t.
rwc 2017-02-04 19:12
Informacija tai formaliai teikiama. Gūglo vertaliota. O patikrinimai tai tipo irgi vyksta, tik kad statybos eina, kol projektas iki galo neapiformintas. Žaidimas ant ribos. Na, tipo pasistatys. TATENA neleis eksploatuoti ir pateiks sąrašiuką punktų, kurių formaliai trūksta. Su įvairiausiom išlygom ir pažadais tai vieną, tai kitą paukščiuką uždės avansu. Galų gale liks keletas punktų, o visi kompleksai pastatyti, darbuotojai į darbą vaikšto, praktiškai viskas paleista... Leisi ar neleisi eksploatuoti, jei šiaip ar taip eksploatuojama – ilgai TATENA laužysis? Ir šiaip, kokių sankcijų gali imtis? Kaip analogija, OPEC – suprantu. Žaisi ne pagal klubo taisykles – tavo nafta ir dujos nepraeis į jokias biržas, iš draugelių palaikymo ilgai neišgyvensi, nes anksčiau ar vėliau kartelis tavo bizniuką užrauks. O su elektra, tai negi TATENA uždraus visiems kaimynams pirkti iš Lukašenkos elektrą? Rusijai, kokiai nors Moldovai, Kazachstanui, kitiems Rusijos satelitams ir padlaižiams. O galų gale, jei elektrinė ir nebus paleista. Ne Lukašenka pagrindinis jos iniciatorius. Lukašenka ir taip prasiskolinęs Putinui, tai ką jau čia: Putinui Astravo reikėjo, jis apmoka statybas, tai ir išlaikymą lai apmoka, jei nenori, kad deržavos cirkas sugriūtų. Ir dar atsiranda naivuolių fizikų, rašinėjančių laiškus prezidentui. Ne Prezidentui ? Oficialiai nesusijusios valstybės prezidentą? Kokiu pagrindu? Kad „pirks“ iš Lukašenkos nelegalią elektrą? Bet tai kad ir nepirks, šiaip pasiims, tik Lukašenka niekam nesakys.