Po visuomenės spaudimo Narkotikų kontrolės administracija pripažino, kad kanapės neiššaukia psichozės ir nesukelia vėžio  (17)

Narkotikų kontrolės administracija (DEA), patyrusi didelį spaudimą iš žiniasklaidos ir visuomenės pusės, ištrynė klaidinančią informaciją apie potencialią kanapių žalą iš savo internetinės svetainės. Šia informacija tikėjo dalis Amerikiečių. Ne paslaptis, kad šia nuomone iki šiol rėmėsi ir vis dar remiasi kitos šalys, o tarp jų ir Lietuva. Narkotikų kontrolės administracija pripažino, kad kanapės neiššaukia psichozės ir nesukelia vėžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visuomenę klaidinanti informacija ištrinta po to, kai ne pelno siekianti organizaciją „Americans for safe access“ (ASA), JAV teisingumo departamentui įteikė peticiją su daugiau nei 100 000 parašų. Peticijoje buvo prašoma, kad DEA pašalintų visą viešai skelbiamą ir klaidinančią informaciją apie kanapes.

ASA organizacija kovoja, kad kanapės būtų pripažintos, kaip medicininį potencialą turinti medžiaga.

„Ši pergalė pasiekta dėka, visos šalies medicininių kanapių pacientų, kurie gydosi savo rimtas ligas kanapėmis. Federalinė vyriausybė dabar pripažįsta, kad kanapės neskatina vartoti sunkiųjų narkotikų, jos nedaro ilgalaikės žalos smegenims ir neiššaukia psichozės. Nors kova su dezinformacija dar nesibaigė, tai yra pirmasis didelis žingsnis.“ – sakė Steph Sherer, „Americans For Safe Access“ direktorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Viktoras Kanapė
(176)
(10)
(166)

Komentarai (17)