Naujausias B. Gateso pasiūlymas turėtų kaip reikalas supykdyti visus robotus ir jų gamintojus (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aislandas 2017-02-23 11:21
Iš loginės pusės - neišvengiama arba robotus, arba bendrai pajamas/pelnus, ar dar kuria forma apmokęstinti robotizuotą darbo jėgą, sukeliančią masinį re-edukacijos/perkvalifikavimo poreikį ištisoms industrijoms. Iš politinės - bus lobizmo karas. Bet kuriuo atveju nemaža dalis didžiųjų tech. žmonių yra už tai, tai jų politinė galia tikėkimės atsvers.
Shinigami 2017-02-23 13:32
Tai tik įrodo, kad ir idiotas gali kažką sukurti ir užsidirbti. Vadovaujantis šiuo principų reiktu apmokestinti ir visus kompiuterius ir spausdintuvus. Kai nebuvo kompiuterių prie vieno darbo dirbo 5 žmonės puse metų. Dabar ta pati (ir daugiau) atlieka vienas žmogus per 1-2 mėnesius. Anksčiau reikėjo atskiro etato brėžinių braižytojo ir spalvintojo. Dabar per puse minutės tai atlieka spausdintuvas. Kokios yra automatizacijos pasekmės? 1) Greičiau ir pigiau galima atlikti darbą. a. Galima atpiginti prekes. b. Gaunamas didesnis pelnas, vadinasi ir daugiau sumokama mokesčių valstybei nuo pelno. 2) Žmonės gali koncentruotis į intelektualini darbą kuris skatina progresą.
aislandas 2017-02-23 13:59
Kas tavo manymu turės finansuoti perkvalifikavimą 1-3 proc. visos darbo rinkos kasmet? (i.e. kam ir kokio tipo mokestį būtų tikslingiausia taikyti, kad gauti tam reikalingas lėšas?) - čia trumpalaikėje perspektyvoje. Ilgalaikėje perspektyvoje - kam taikyti mokestį skirtą UBI finansavimui?
vaidotas.lipskas 2017-02-23 16:00
Bet tai kaip robotui turetu teisia skaityti mokescius jeigu robotui jokios algos nemokama ? Kiek suprantu mokesciai nuimami nuo algos. o ne siaip sau
bahuriux 2017-02-23 18:43
Man keista kaip tau išeina šitaip galvoti, kad "robotas irgi žmogus", jis gali skūstis profsajungoms, dirbdamas be algos 7/24, tai jau gryna vergija. O jei rimtai robotas yra daiktas, jo savininkai mokės mokesčius, galbūt per pelno mokesčius, galbūt ateity bus apmokestintos robotų darbo vietos dideliais mokesčiais, o žmogaus darbo vieta nebus apmokęstinta, ar kažkas tokio. O Bilas šaunuolis, va tokie verslininkai yra pavyzdys, o ne tokie kaip trumpas.
Shinigami 2017-02-23 19:02
Kaip manai. Ar į pirktum parduotuvėje morką, jei iš žemės ūkio pašalintume visa technika kuri atima žmonių darbo vietas? Žemė butu ariama kauptukais, sėjama, ravima, tręšiama rankomis, derlius taip pat nuimamas rankomis. Derlius į sandėlius nešamas maišuose ant pečių. Nes traktoriai ir automobiliai atima daug žmonių darbo vietų. Jei viską žemės ūkyje padarysime rankomis, tai žemės ūkyje galės laisvai dirbti puse Lietuvos gyventojų. Visiems žinoma reikės mokėti ne minimuma, o "padorų" atlyginimą iš kurio galės ne tik sočiai gyventi, bet ir į kitas šalys keliauti per atostogas. Dar žinoma reiktu sutrumpinti darbo diena iki 6 valandų, nes fizinis darbas sunkus, o atlyginimą palikti gerą. Tai ar tokiomis sąlygomis sugebėsi parduotuvėje nusipirkti kilogramą morkų?
dzo 2017-02-23 20:13
Shinigami, tik nereikia visko persudyt. Ideja nebloga, reikia tik padaryt paskaiciavimus protingus ka ir kiek apmokestint, kad butu islaikyta protinga riba tarp mokesciu ir technologinio progreso.
qriuqriu 2017-02-23 20:51
bet kuriuo atveju bedarbiu tik augs, jei jie badaus prasides revoliucijos, nori nenori teks juos islaikyt o kas mokes? valstybe dazniausiai tik perskirsto pajamas, is kazko tures paimt, bet ne is bedarbiu gi...bedarbiu augs ir del reikalavimu kiekvienai konkreciai darbo vietai didejimo, zmones nevienodi ir su menkesniais socialiniais igudziais isvis greit neliks kur ilyst dirbt, o robotai butent tas vietas labiausiai ir atakuoja
kestutisz 2017-02-23 22:35
Idėjos pati įdomiausia dalis kaip priverstų kinus kažkam susimokėti už savo robotus? Ar čia eilinis nepagalvojimas kaip visokių taršų, jų prekybos leidimų ir pan atveju kai pramonė tiesiog spjauna ir išsikelia į Kiniją kuriai dzin ir niekam už tai nemokės? p.s. įtariu Gates'ui irgi vertėtų gerai pagalvoti, ar jis tikrai nori tiražuoti savo kompaktus, ką jau ten kompaktus, šiaip softą internetu. IMHO turėtų įdarbinti žmones kurie vietoje iš mašinraščio lapų suvedinėtų visą programinį kodą binarine (na ok, gal palengvinam - šešioliktaine) sistema? ;)
deadmau5 2017-02-24 05:51
qriuqriu, prasidejus pramones revoliucijai bedarbiu siuo metu turejo buti apie 99% ir kiekvienas ju - revoliucionierius. Kazkodel dabar nedarbo lygis yra maziausias per visa istorija, o kas penktas zemes gyventojas gyvena taip, kaip anksciau galejo gyventi tik karaliai (tiksliau jie tik pasvajot galejo apie toki gyvenima). Kaip pats sakei, zmones yra skirtingi ir robotizacija suteikia zmonems laisve rinktis amata pagal ju asmenybe. Nes robotizacija isskaido darbo pubudzius (ekonomistas, teisininkas, IT specialistas ir t.t.), o ne suvienodina. Tad manau, kad su tavo logika cia kazkas yra negerai...