Kiek uždirbo mūsų protėviai tarpukario Lietuvoje: palyginkite su šiandieninėmis pajamomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-02-27 13:33
Nesnuostabu, kad tuo metu kai buvo tokia didelė nelygybė, labai didelė dalis žmonių buvo komunistuojantys ir netgi ištikro norėjo jungtis prie CCCP. Neblogą dokumentinį rodė ta tema apie politiką, ekonomiką ir karybą per LRT maždaug apie vasario 16.
Laurynas19 2017-02-27 14:30
Šiaip neligybė tesėsi nuo tada kada atsirado žmogus ir neligybė bus visą laiką kol gyvuos žmogus. Vienintelis dalykas kuris kinta ir keičiasi tai gyvenimo lygis ir prieinami resursai vargingiausiems ir priviligijuočiausiams. Taip pat aš manau jog neligybė dabar daug didesnė nei bet kada, tačiau vargingiausi nebetaip vargingai gyvena, todėl palyginti ir ramu
AAA000 2017-02-27 16:28
Nera jokios nelygybes. Visi lygus. Kada nors suprasit. O gal ir ne 95% niekada sito nesupranta. Yra tik organizuotos priespaudos ir isnaudojimo sistemos. Jos specialiai tam sukurtos. Kad pasipelnytu mazuma visu arba kazkieno kito saskaita. Ir vis kuriamos dar gudresnes ir labiau uzmaskuotos Ir atpigo keliones. Siais laikais keliaut pigiau gal apie 10 kartu. Ir greiciau. Mano senelis su broliais, kad nuvyktu i Amerika - turejo parduot zemes. Ir plauke ten virs menesio kazkur... I JAV nepavyko - tai i Pietu Amerika nusibaste... O grizo tik senelis, ir tai dar nelabai norejo...
Laurynas19 2017-02-27 17:36
Tu pats nelabai supranti ką šneki. Kaip rūšies atstovai, t.y žmonių rasės, tai taip, mes gimstame visi lygūs. Turime tokias pačias teises į visus žemėje esančius resursus bei vietą po saule, tačiau neligybė atsiranda formuojantis kiekvieno žmogaus nuomonei apie kiekvieną kitą šios žemės sutvėrimą. Pačiu paprasčiausiu pavyzdžių, jei draugų rate visų nuomone tu nenusipelnai žaisti su kamuoliu, tai tu ir nežaisi, nebent įrodysi kitaip va tau ir neligybė. O nuomonės formavimuisi įtakos turi apsolučiai viskas.
Pezas 2017-02-27 20:36
Kokia dar ligybė? Žmogus turi lygias teises į gyvenimą, bet ne į turtus. Kiekvienas turi tiek kiek yra vertas, o būtent šiais laikais Lietuvoje žmonės gerokai save pervertina, nes buki žmonės uždirbdami minimumą galvoja, kad jie yra verti kažko daugiau. Nežinau nei vieno protingo, ar bent jau savo srities specialisto kuris gyventu nepritekliuje.
Arthuras 2017-02-27 20:41
Jei nežinai, vadinasi, labai mažai žinai.
kiesza 2017-02-27 22:22
Čia straipsnio sąntrumpa iš lietuvosžinių portalo.. O ją ten skaičiau gal prieš metus