Rusijos galia ir grėsmė pasauliui stiprėja ar silpnėja? 5 viską paaiškinantys faktai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tender 2017-03-15 10:14
Toks kyla retorinis klausimas, jei jau kremliui šviečia ne kokia ateitis, o jie dar vis ginkluojasi, ar ne vienintelis jų planas ir išeitis yra pradėti pasaulinį karą? Net jei jie ir pralaimės, jiems jau ir taip prarasti nebėra ko....O dar branduolinė galia....
Shioks 2017-03-15 12:14
Nekokia ateitis gali sviestis tik Lietuvai del katastrofisko gyventoju mazejimo. Kalbant i tema Rusija didina karine galia po truputi ir daugiausiai lesu skiria atsinaujinimui. Nematau jokios tamsios ateites Rusijai ar Kinijai ar Iranui ar JAV. Realiai bent as numatau minimaliai 2 karinius blokus (imanoma ir 3) pasaulyje. Rusija-Kinija-Iranas-Argentina kaip atsvara NATO. Arba NATO, Rusija-Iranas-Indija (bei keletas Pietu Amerikos saliu). Svarbiausias ivykis bus tas, kad NATO praras itaka pasaulyje, ko pasekoje ekonomiskai susilpnes vakaru valstybes.
DJ_LFS 2017-03-15 14:46
Jei Rusija pradės karą, tai daug ką praras. Pirmiausia tai savo pernelyg didelę teritoriją, kurios rytinę dalį pasitaikius progai atsikąs Kinija, Japonija susigražins savo salas. O vakaruose Suomiai susigražins Kareliją, pietuose Ukraina Krymą atgaus, Gruzija taip pat gaus visas Osetijas ir Abchazijas, na o likusi teritorijos dalis bus padalinta karo nugalėtojams, taigi Rusijos nekas ir beliks. Taip kad Putka dabar yra cukcvango pozicijoj, ką bedarys visur pralaimės
immortallt 2017-03-15 15:29
Dėl branduolinio ginklo, nebesvajokit, kad bent 1/5 jo dar panaudotina. Patys amerikonai pripažinę, kad didžioji dalis seno branduolinio ginklo nebeefektyvus - tinkamai nesuveiks. Tad ir išardyta arba atidėta išardymui. Kitas dalykas, Rusijos ginkluotės patikimumas - jų raketos jei pasiekia 1/3 tikslą - jau geras rezultatas. Toliau, NATO turi kaip gaudyti balistines raketas, rusai nelabai. Toliau, Rusija neturi net teorinių šansų laimėti ir garantuotas pralaimėjimas. Padarymas žemės sterilia nėra joks laimėjimas. Rėžimui nėra jokios naudos. Kai jau bus visai riesta, Putinas dings į kokią trečiąja šalį, įsikurs savo pilyje su 0.5-1 trilijonų dolerių ir jei tik užsimanys, Disneyland'us pasistatys pas save, su visa amerikoniška priešlėktuvine ir prieštankine gynyba. Ir ką tu jam? Kodėl jam tokį gyvenimą iškeisti į garantuotą mirtį sau ir savo vaikams? Iš esmės Rusija pati sau yra grėsmė, norėdama kažką parodyti - sugrius. Beje, kalbos apie Rusijos ir Kinijos sąjungą kaip atsvarą NATO... Kinija tiek pat draugiška Rusijai, kiek ūkininkas savo vištoms - kol duoda kiaušinių, tol nepjauna. Pradės neduoti kiaušinių bei pradės šikti į grūdų atsargas - papjaus. Tai puikiai matome iš to, kaip padeda finansinės krizės metu, kai už centus nusipirko naftos telkinius. Kai susiderėjo kainą už dujas ir vamzdyno tiesimą iš Rusijos pinigų, realiai nuostolingą Rusijai. Ir kitų panašių pasispardymų. Klausimas ir kada Rusijos rytiniai regionai, kur kiniečių jau daugiau nei rusų, paskelbs referendumą ir nutars prisijungti prie Kinijos, pasekant Krymo pavyzdžiu. Tik faktas tas, kad ten iš tikrųjų kinų daugiau ir net klastoti biuletenių nereiktų. Tik balsuoti leisti reiktų nelegaliai imigravusiems.
vanduo4 2017-03-15 20:08
- Nenuvertinkit Rusijos. Žiūrėkit ką daro rusų hakeriai (JAV prezidento rinkimai ir pan.), kalbos apie Ebolos viruso paskleidią Afrikoje ir pan., Rusijai nebūdingas skėrių apsireiškimas praeitais metais ir pan. - Konflikto atvejo, pirmiausiai bus panaudotos gamtos jėgos, va jau tada karinės pajėgos damuš kas liko, o gal būt tik likę dronai. - Kas iš to technologinio pranašumo jeigu nebus kam kariauti. Logiškai - Rusija neturi šansų atlaikyti NATO puolimo, bet tai Rusija puikiausiai supranta ir savo karinius tyrimus nukreipė į masinio naikinimo ginklų kūrimą. - Rusija - tai nedraugiškas ir pavojingas priešininkas. Jeigu bus karas - jokių įkaitų - naikinti viską, kad liktų kuo mažiau galimybių dar kartą pagrasinti savo kaimynams.
immortallt 2017-03-15 23:09
Taip, Rusija nesugeba net mašinos pasigaminti ar grąžto, naftai išgauti iš savo telkinių, tai kuria gamtos stichijų masinius naikinimo ginklus. Ką rūkai?
Shioks 2017-03-16 13:46
Geros izvalgos, NOT. Jei neapsimoketu statyti naftotiekio ir dujotieko to ir nedarytu, na bet ka darysi jei nesupranti kai kuriu aspektu kurie turi ilgalaikius pranasumus. Del Rusijos regionu kur kinu yra daug tai nieko nereiskia, Kinai turi daug uiguriu ir tibetieciu kuriu negali numalsinti ir remtis propogandinem nesamonem perskaitytom delfi ar girdetu is Lietuvisku televizijos kanalu yra didelis absurdas. atarimas: Immortal geriau apsisviestum daugiau apie geopolitika pries ka nors rasant ta tema, nes tikrai jau atrodo 8-toko lygio geografijos ir istorijos zinios.