Pasiruoškite: islamas ateina su nauja jėga

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2017-03-21 13:21
Vargšės ateities kartos.. Su kokiu vėžiu jiems reikės kovoti...
UTF16 2017-03-21 14:22
Ne, ne todėl. Populiarumo srityje kovoti su musulmonais – tai tas pats kas žaisti šachmatais su penkiamečiu, kai jo figūros gali judėti po visą lentą, o tu gali judėti tik savo lentos pusėje. Jei su vakarietiškomis idėjomis islamo šalyse nebūtų mėginama susidoroti, vaizdas būtų visiškai kitoks.
vytautas50 2017-03-21 14:36
Staska 2017-03-21 16:17
O kam kovoti su islamu ? Su islamu reikia kovoti tiek pat kiek ir su krikščionybe t.y. visai nekovoti, nes Vakarai pripažįsta kiekvieno asmens laisvę į tikėjimą. Reikia kovoti su konkrečiais islamistų radikaliais, ar teroristiniais judėjimais, kaip ir su krikščioniškais, jei tokių yra, ar atsiras.
vanduo4 2017-03-21 18:06
: Islamas auga, nes dar neišnaudotas laisvų išteklių potencialas. Kuo dosniau dalijamos pašalpos, tuo daugiau elgetaujančių. P.s. Arabai sąlyginai tolerantiški vakarų kultūrai, nes būtent tai kelia jų pragyvenimo lygį. Tačiau asmeninė kūryba bendrame kontekste, vis dar užima labai mažą dalį. - Juodaodžiai JAV dabar esą laisvi žmonės, turintys rinkimų laisvę, o kas jie yra realybėje?: šou ir sporto atstovai. Linksmina publiką, bet realiai sunkiai nedirba ir neuždirba taip kaip baltieji, su retomis išimtimis.
UTF16 2017-03-21 18:55
„Drakonas mirė, tegyvuoja drakonas“. Vadas gal ir buvo nuverstas, bet kas iš to, žmonės gi patys. Visoms islamo šalims, net pačioms liberaliausioms, būdingas radikalus konservatyvizmas, kurį sąlygoja jų religija. Bet kokie socialiniai pokyčiai yra slopinami valstybės, bet svarbiau – žmonių galvose, motyvuojant tuo, kad „mes neturim būti panašūs į Vakarus, mes turim savo kultūrą, pas mus gali būti kitaip“. To rezultatas yra didelė socialinė nelygybė, net ir išteklių turtingose šalyse. Islamo šalių patirtis terodo tik tai, kad griežtas konservatyvumas į klestėjimą neveda.
AAA000 2017-03-21 19:44
Siaip siektiek zinau apie Irana, kas ten dedasi Tai sitas straipsnis apie "islamo isigalejima" tiesiog juokina. Irane visa sita religine sistema palaikoma tik grynai del kaimieciu provincijoje. Kad nepradetu maistaut Ten realiai vertina padeti - kad neimanoma zmoniu su praplautom smegenim isgydyt. O zudyt masiskai irgi neiseina. Be iseities padetis. Nu tai travina ten su kitais religiniais - kad turetu durniai ka veikt . O pacios virsuneles ir turtingesni Irano sluoksniai - ypac kur sostinej gyvena - senai jau padeje skersa ant to islamo Bet jie kolkas neturi 50% persvaros. Nu tai ir gyvena susitaike su situacija. Sovietai panasiai zlugo kaip sistema. Nubyrejo provincijos - bet centras liko. Siektiek persitvarke prie realybes. Viska lemia visuomenes dauguma. Mazuma niekada neprimes diktato, nebent su isorine pagalba. Bet tada bus laikina situacija. Siuo metu islamas ne pleciasi, o byra. Tik siti procesai simtmecius trunkantys. Ir jie labiau savaiminiai. Nes niekas nekis resursu is geros valios - kad sprest religiniu problema. Tai ekonomiskai neapsimoka. Nebent retais atvejais...
sabotan 2017-03-21 22:20
Na paistalai ir tiek, pats bendravau su studente musulmone zomogus, kaip zmogus tas pats kaip ir krikscionys pas juos didele beda yra , kad daug musulmonu nera issilavine ir ju salys autoritarinio rezimo . Ir apskritai religija europoje visiskai prarado galia buk tu kuo nori visiem vienodai. Kuo skiriasi musulmonas, zydas ir krikscionys o gi nieko visi trys tiki i tapati dieva.
Hmz 2017-03-21 23:32
Jei palyginsime dabartinę Kiniją su Mao laikais, bus akivaizdu kad ji labai stipriai liberalėjo.
keine_lust 2017-03-21 23:52
Ir ka tai keicia. As bendravau su musulmonu, kuris gimes auges vakaruose, vidury konferencijos pradejo rekti kad yra tik vienas dievas.
vanduo4 2017-03-22 03:30
- Neužpyk bet nieko nesupratau. - Tavo teiginys tas, kad musulmonai veržiasi į Europą ir čia įvedinėja savo taisykles, o Europiečiai Musulmonų šalyse nieko negali Padaryti - ale žaidimas į vienus vartus. - Manyčiau, kad perversmai tose šalyse ir yra integracijos etapas. Ką aš pasakiau neteisingai? Kas ten pagal tave ką slopina?
audriusn 2017-03-22 09:11
Tu arba aklas, arba durnas, arba liberastas. Rekavimai, kad mokyklu valgyklose nebutu kiaulienos, reikalavimai, kad baznycios nebeskambintu varpais, jau net Kaledu kai kur Kaledom bijo pavadint, kad ragheadu "jausmu" neizeist. Ir visai tai reikia "toleruot", jei jiem cia nepatinka tegu apsisuka ir valina nx is kur atsivilko. O tokiem idiotam kaip tu as galiu pasiulyt padaryt eksperimenta. Varai i Saudo Arabija, ten vaikstai su snapso buteliu vienoj rankoj, sonines gabalu kitoj ir transparantu "alach is gay". Nors transparanta gali pabandyt ir daug kur Europoj.
HardAxe 2017-03-22 09:14
Kriscionybe viduramziais buvo lygiai tokia pat beda. Ateis tie musulmonai, gaus issilavinima ir baigsis visas radikalizmas. tiks tik visokios sektos su savo fokusais.
technologas 2017-03-22 09:31
Europiečiai jau keliskart išstūmė islamą (pvz. iš Ispanijos 1492; po to prie Vienos XVII a. gerai į kaulus gavo), kai baigsis visi liberalizmai išstums ir vėl.
audriusn 2017-03-22 09:52
Tikiuosi su visai liberastais. HardAxe, antra, trecia karta cia gyvenanciu dar labiau apnagleje.
vytautas50 2017-03-22 10:07
UTF16 2017-03-22 10:26
Tu kalbėjai apie „laisvus išteklius“ Vakaruose kaip pagrindinį islamo „veržimosi“ šaltinį. Ar tu tikrai naiviai manai, kad nubraukus visas pašalpas žmonės labai nuliūs ir grįš į savo šiknaskyles? Juos ne pašalpos vilioja, o gerovė, apie kurią savo šalyse gali tik pasvajoti. Gerai apmokami darbai, pvz. Pašalpos yra smulkmena.
Niemand 2017-03-22 11:05
Maža kas kokių reikalavimų prisigalvoja, niekas jų pildyti nepuola. Šiaip principas toks, kad negalima riboti kurios nors vienos religijos apraiškų, ribojimai turi būti taikomi tolygiai visiems. Jei nori, kad mula iš savo bokšto neklykautų, lygiai taip pat reikia drausti ir varpus. Kas, beje, labai neprasta mintis mieste. Gyvenau šalia bažnyčios, į policiją pareiškimo dėl triukšmo neparašiau tik iš tingėjimo. Kadangi religija (daugiausiai islamo pavidale, bet ne tik) pastaruosius dešimtmečius atsižymėjo labai negiamai, logiška pradėti taikyti ribojimus, kurie nebūtų skausmingi vidutiniams tikintiesiems, bet ribotų fanatizmo apraiškas, kaip pvz drausti išorinį religinių simbolių demonstravimą.
Niemand 2017-03-22 11:08
Taip būtų, jei jie tą išsilavinimą priimtų. Deja, kaip rodo praktika musulmonai pakuojasi į getus, nesinaudoja švietimu, dažnai net draudžia vaikams mokytis, gyvena skurde ir dar aiškina, kad normalūs europiečiai dėl to kalti.
vanduo4 2017-03-22 16:03
- Matau, kad esi aklas arba durnas, nes aš komentavau apie perversmus musulmonų šalyse, o ne apie perversmus Europos valgyklose. - Valdyk emocijas ir pasistenk įsigilinti į esmę. - "Skaito knygą ir mato špygą".