Pasipiktinimų bangą sukėlė dar vienas neįkandamas matematikos uždavinys ketvirtokams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pjovėjas 2017-03-22 08:39
Tai jei mokinukas atsakytų teisingai pagal kelio ženklą, kad tokiam vilkikui negalima važiuot pro tokį ženklą, tai jis, anot pratybų autorės, būt neteisus? Šiaip tai tada jo, Dzindzalieta teisus sakydamas, kad autorė specialiai žlugdo mokinių domėjimąsi matematika. Aš jau nekalbu vėl apie tai, kad reik papildomai kažko klausinėti, aiškintis, kur tas kelio ženklas sąlygoje, ar tai tikrai ženklas ir ką jis reiškia.
bahuriux 2017-03-22 08:45
2 uždavinys tikrai kreivas vilkikas kuris veža 9 t pats tikrai sveria daugiau nei toną, gal net kokias 5 ar 10 t pats.
PupuDede 2017-03-22 09:05
Geri uždaviniai galimas sprendimo būdas Dėžės sveria 9000 kg. varpas 13 t. 13 + 9 = 22 t. furos gali vežti 24 t. D Tikslus profesoriaus komentaras.
Shinigami 2017-03-22 10:20
Tas uždavinys visiška nesąmonė. Vienos klaidos. Kokios masės krovinį vežti vilkikas? Kad butu galima atsakyti į ši klausima, visu pirma turi būti pateikta to vilkiko specifikacija. O dabar pateikė tik krovinį kuri turi jis pervežti. Bet kaip man žinoti, ar visas šias dėžes vienu metu jis gali vežti? Ar pakrovus visas dėžes jis bus pilnai pakrautas? Ar dar tiek pat bus galima pakrauti? Ar jis nepažeidžia eismo taisyklių? Visu pirma ketvirtokas nežino vairuotojams skirto KET, jis gali žinoti tik pėstiesiems skirta KET. KET parašyta koks svoris turi būti ant vienos ašies, maksimalus transporto priemonės svoris skirtinguose keliuose skirtingas. Todėl vėl reikia to vilkiko specifikacijos, kad paskaičiuoti svorį ašiai. Tas 10 t ženklas pateiktas toje pačioje vietoje kartu su varpu. Kaip žinoti, ar tas ženklas susijęs su uždavinių ar ne? Gal ir varpas susijęs su uždaviniu? O kas svarbiausia, tas ženklas nesako kiek gali vežti sunkvežimis, bet jo bendra masę. Todėl norint paskaičiuoti bendra svorį vėl reikia vilkiko specifikacijos. Išvados: uždavinys yra neišsprendžiamas nes nepateikta visa reikalinga informacija.
Taspac 2017-03-24 09:47
Visi gilinatės į visokias ašis, sunkvežimio svorius...t.t. Ne tame esmė. Kalba eina apie tai, kad pratybų leidėjams ir dizaineriams reiktų pirštus nukapoti už uždavinių pateikimą.
0x69 2017-06-26 22:15
Viena lygtis ir du nežinomieji, che che neįmanoma išspręsti niekaip. Ot vargšai mokiniai gauna neišsprendžiamas užduotis